sju teckningar av katten Tofslan

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
I torsdags började jag teckna katten Tofslan i olika vinklar och sinnesstämningar. Jag tycker Tofslan är svårare att porträttera än Vifslan och jag lyckas sällan fånga hennes på en gång runda och näpna ansikte, så nu tog jag chansen att träna lite! Sista jobbveckorna i juni ska jag hålla sommarkurs med särskilt fokus på teckning och därför ville jag också värma upp pennhanden lite. Som jag nämnt tidigare är jag mycket mer bekväm med pensel.

Så jag letade fram några bilder jag hade i telefonen och krafsade ner lite på ett papper.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Rumpetussen när hon morgonstretchar mot väggen.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Halvvaken i kattkojan, sekunden innan hon rullar runt på rygg och ber att bli klappad på magen.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Dödstrött på mina ben i soffan.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Det var så roligt så jag fortsatte med ett ark till!

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Uppochner i solen.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Framtassarna med extra tår.

aliciasivert alicia sivert sivertsson konst teckning teckningar skiss skisser rita katt katter katten tofslan illustration skapande
Och ännu ett yrvaket morgonporträtt.

Är du sugen på att utmana dig själv och träna upp ditt tecknande? Håll utkik på bloggen de närmaste dagarna – snart drar jag igång något kul!

6 Comments
 • Artemilia

  31 maj, 2018 at 12:47 Svara

  underbara teckningar! som alltid! jag är ytterst pepp på grejen du drar i gång i juni :)

 • hanna, förbanna

  30 maj, 2018 at 17:35 Svara

  men åh, så fina! Älskade den där hon var upp och ner i solen! <3

  • Alicia Sivert

   31 maj, 2018 at 06:31 Svara

   Tack snälla! Det är min favvopose också – eller den när hon stretchar mot väggen hihi :')

 • Jaquline

  30 maj, 2018 at 08:49 Svara

  Åh så sugen jag blir på att teckna! Verkligen inspirerande. Det är en ju så bra övning att teckna djur. Jag vet att jag försökte hemma förr men hamstern var alldeles för snabb! Och min älskade hund var lite för trött och låg still för länge istället :'D Kul att ha dina älsklingar som medhjälpare :)

  • Alicia Sivert

   31 maj, 2018 at 06:30 Svara

   Vad roligt! Jag har en grej på gång för juni som vore jättekul om du ville haka på :)
   Haha djuren alltså, minns när jag skulle måla av min mormors katt som legat på prick samma ställe i en vecka. Så fort jag skissat upp konturerna reser han sig upp, tittar mig i ögonen, sträcker på ett ben i taget väldigt långsamt, dimper ner på golvet och går därifrån. De här teckningarna gjorde jag utifrån bilder ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.