skaparlistan

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, broderi, embroidery, needlework, textile art, textilkonst, textil konst, sybåge, brodera, skapa, alster, makeri, kreativtet, blåmes, fågel
Idag tänkte jag svara på Fredrikas lista om kreativt skapande!

Vilka tekniker skapar du mest i?
Jag är definitionen av periodare men broderi och akvarellmåleri kommer jag alltid tillbaka till.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, broderi, embroidery, needlework, textile art, textilkonst, textil konst, brodera, skapa, alster, makeri, kreativtet, sluta köpa skit, anti-kapitalism, diy, konst, do it yourself, skapa, skapande

Vilken är din bästa sida som hantverkare?
Min bästa sida är att jag kan lösa problem i min egen och andras vardag. Att det konstnärliga skapandet har lärt mig tänka kreativt i massor av andra problemsituationer och att min första fråga när jag ställs inför ett behov alltid är ”Hur kan jag göra det här själv?”. Jag anser att DIY-andet utvecklar ett självförtroende och en självständighetskänsla som är avgörande för att bryta kapitalismen och skapa hållbara framtida samhällen där människor är mer delaktiga.

Vilken är din sämsta sida som hantverkare då?
Att jag gärna kastar mig in i nya projekt utan att avsluta de gamla. Som företagare är det ett drag som är viktigt att motarbeta, men också för min egen skull behöver jag bli bättre på att färdigställa.

http://aliciasivert.blogspot.com aliciasivert alicia sivertsson alicia sivert skapa skapande kreativitet konst måleri måla målning målningar paint painting måla beställa beställning present the post war dream II ko kossa cow akryl akrylmålning acrylic

Vilket projekt är du mest nöjd med?
Att jag verkligen fick fundera länge på den här frågan för att inget av det jag gjort sticker ut tillräckligt för mig, tycker jag vittnar om den ständiga rastlöshet och det sökande som jag tror är essentiellt för mitt skapande. Jag är ofta nöjd när något är klart och kan tycka att det blev bra, men jag känner sällan någon djupare tillfredsställelse i relation till resultatet. Den känslan är jag mycket närmare under tiden jag skapar, oavsett projekt. Ska jag nämna ett alster jag tycker är det bästa jag gjort blir det nog akrylmålningen The Post War Dream II från 2014, men jag hör ju att det är hög tid att överträffa den.

Har du något katastrofprojekt?
Alla oavslutade idéer och verk som förtjänar så mycket bättre än att ligga i en låda – och då i synnerhet mitt startkit med material och instruktioner för att börja brodera som jag utvecklade när jag pluggade Textil formgivning och som nästan är en färdig prototyp, men som jag inte rört på över två år.

Vad inspireras du av?
Djur, havet, skogen, växter, gamla byggnader, förfall, kvinnohistoria, textil, berättelser, naturmaterial, en vacker frökapsel, en benknota, kaffefläckar, gemenskap, musik och jordens undergång.

aliciasivert alicia sivertsson alicia sivert skapa skapande kreativitet konst måleri måla målning målningar paint painting akvarell akvareller husakvarell hus house vattenfärg water colour water color falurödfärg faluröd färg villa sommar friluftsmåleri friluft måla utomhus beställa beställning present

Vart tycker du bäst om att skapa?
Ute i naturen, eller i soffan framför en bra serie.

Hur tycker du bäst om att skapa?
Ögonblickligen. För mig är det viktigt att ha allt material tillgängligt så jag kan gå direkt från idé till utförande.

Vilket är ditt bästa skaparminne?
Monthly Makers – allt jag lärde mig under tiden vi jobbade med det projektet och framför allt all gemenskap det innebar. Det var en väldigt utvecklande och betydelsefull period av mitt liv som jag saknar djupt, nu när jag inte längre har möjlighet att investera samma tid och kraft i att driva utmaningen.

Vilket är ditt sämsta skaparminne?
Åh, jag försöker verkligen att se allt jag gör som en del av processen och det innebär även att misslyckas ibland, och att lära sig av det. Så klyschigt, men just nu kommer jag inte på något specifikt dåligt skaparminne, även om jag såklart blivit besviken ibland när alster inte blivit som jag tänkt mig!

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert augstens kor cow cows cattle ko kossa kossor gotland storsudret sudret skapa skapande kreativitet måla målning måleri painting paint creativity paintings målningar akvarell aquarelle watercolor watercolour vattenfärg steg för steg step by step time lapse film movie klipp diy do it yourself gör det själv konst konstnär

Har du nått tips att lämna vidare?
Sluta pinteresta och börja göra! Inspiration kan bli övermäktig och kreativiteten föds oftast i de luckor och utrymmen där det finns ett behov. Fundera på om det finns något du behöver i din vardag som du kan skapa själv, och börja där om du har svårt att komma igång.

Hur tänker du kring de här frågorna?

13 Comments
 • Fredrikapåvinden

  8 maj, 2018 at 06:20 Svara

  Så fint att läsa dina svar Alicia, jag vet ju sen länge att du är en urklok människa, men ändå slås jag av det varje gång jag läser ett av dina inlägg. Mer Alicia åt världen!

 • Mikaela Puranen

  6 maj, 2018 at 07:24 Svara

  Vad kul att läsa! Åh, saknar också MM, mest gemenskapen men också hur det sporrade mig att testa nya grejer och skapa sådant jag nog inte hade gjort annars. En av mina bästa och sämsta sidor i ett är att jag lätt blir nöjd, tycker det jag gör duger fint, vilket oftast bara är bra men ibland gör att jag är lite slarvig och inte gör det lilla sista som hade lyft grejen ytterligare. Sånt som jag kan se efteråt när jag titta på en grej och bara men varför gjorde jag inte bara det där? Går ju att göra i efterhand i många tekniker men svårt med keramik. Plus att tröskeln är så stor för att jag ska plocka upp ett redan färdigt projekt… Finns ju så mycket nya grejer att skapa :)

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2018 at 11:44 Svara

   Ja verkligen <3 Så tacksam för all tid vi haft ihop och vad jag fick ut av den.
   Åh jag känner igen det där, haha, tänker att första steget är att vara medveten om det, så kanske en kommer på sig själv med att slarva nästa gång och kan avstyra det :) Sen tycker jag också att en ska vara lagom noga :P

 • Jenny

  5 maj, 2018 at 18:44 Svara

  Åh vad jag gillar den här listan! Så kul att läsa mer om dina tankar kring skapandet. Tänker även passa på att vara väldigt partisk och tillägga att det bästa du någonsin gjort SÅKLART är porträttet av Kevät<3 Blir så glad varje gång blicken fastnar på det!

 • Wilda

  5 maj, 2018 at 15:11 Svara

  Blir så inspirerad av att läsa detta. Vore kul att fylla i den själv snart, men känner mig inte så kreativ rent skapandemässigt just nu så jag får hålla i den lite. Jättefint att läsa, och SÅ du <3

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2018 at 11:27 Svara

   Hoppas du får tiden (eller bara en oemotståndlig idé) att skapa snart – skulle gärna läsa dina tankar om allt detta <3

 • Katarina

  5 maj, 2018 at 09:16 Svara

  Vilken rolig lisa. En av dina många styrkor tycker jag är att du rör dig mellan så många olika material och tekniker och även kombinerar dem. Och så älskar jag att du delar med dig av stort och smått, av sådant du är helnöjd med och sådan som du inte riktigt blev nöjd med hur det blev. Men mest av allt gillade jag när du hade utställning och jag hoppas fortfarande på at du ska ha det igen. Eller öppet hus någon dag i sommar :-)

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2018 at 11:26 Svara

   Vad glad jag blir att du tycker så, stort tack! Det vore roligt med en utställning igen och kanske inte är omöjligt – men känns ganska långt borta nu när jag jobbar heltid. I framtiden kanske :)

 • Helga

  4 maj, 2018 at 18:53 Svara

  Mina favoriter är nog Leonard-tavlan, äran tillhör brodösen, häftklammerkaninen, foton av Tofslan och Vifslan (hehe) och så min älg är jag ju såklart svag för 😊 och säkert massa andra underverk jag inte kommer på just nu. Håller med 100% om att skapandet är bra för självförtroende och samhällsstörtande 😊 dessutom är det inte så mycket annat som är mer fuck jante än slöjd 💪✊👏 Monthly Makers är verkligen nåt ni ska va stolta över ❤

  • Alicia Sivert

   4 maj, 2018 at 19:00 Svara

   Åh vad fin du är, blir så ofantligt glad över att höra om gamla verk som etsat sig fast! Men haha jag menade mer hur ni känner för ert eget skapande apropå de här frågorna! <3

  • Helga

   6 maj, 2018 at 11:38 Svara

   Jojo men jag fastnade på favoritpunkten 😉 jag tycker det är så kul att följa ditt skapande för du gör så många olika saker! Alla tekniker och material. Det är inspirerande!

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2018 at 11:25 Svara

   Alltså ååh <3 TACK Helga!!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.