skatteåterbäringsskatter

aliciasivert, alicia sivertsson, second hand, begagnat, andrahand, erikshjälpen, porslin, ljusstake, mässingsljusstake, ljusstakar, tallrik, tallrikar, hästmotiv, hästar, häst och vagn, horse, horses, plate, tableware, Royal Tudor Ware
Jag har varit en snåljåp de senaste månaderna för att kunna investera i kameran, tågbiljetter och min egen osäkra framtid. Jag ämnar fortsätta så ett tag till, men lite får man fira det faktum att jag betalade kopiöst mycket skatt förra året och just fått tillbaka en mindre förmögenhet.

aliciasivert, alicia sivertsson, second hand, begagnat, andrahand, erikshjälpen, porslin, tallrik, tallrikar, hästmotiv, hästar, häst och vagn, horse, horses, plate, tableware, Royal Tudor Ware
Så jag svängde förbi Erikshjälpen för första gången på länge, och fyndade två sensationella tallrikar från Royal Tudor Ware. De har precis den där blågröna färgen jag tycker bäst om (näst efter oxblodsrött), som är hälften sjöjungfru och hälften magiker. 40 kronor stycket, med fyrspann och allt.

aliciasivert, alicia sivertsson, second hand, begagnat, andrahand, erikshjälpen, ljusstake, mässingsljusstake, ljusstakar, brass
Och äntligen två höga mässingsljusstakar. Jag har varit på jakt efter såna här länge, men är väldigt kräsen. Dessa tyckte jag om och fick paret för 80 riksdaler.

aliciasivert, alicia sivertsson, second hand, begagnat, andrahand, erikshjälpen, a century of detective stories, g k chesterton, detektivhistorier, bok book
Det här kan ju bara vara väldigt bra. 1019 sidor detektivhistorier för 10 kronor.
För ytterligare 15 fick jag Tove Janssons Den ärliga bedragaren som saknats i min samling.

aliciasivert, alicia sivertsson, second hand, begagnat, andrahand, erikshjälpen, porslin, ljusstake, mässingsljusstake, ljusstakar, tallrik, tallrikar, hästmotiv, hästar, häst och vagn, horse, horses, plate, tableware, Royal Tudor Ware, a century of detective stories, g k chesterton, detektivhistorier, bok book
Finfin dagsfångst.

8 Comments
 • Sebastian

  19 juni, 2012 at 10:44 Svara

  Men jösses, vilka klipp!

 • Mikaela

  15 juni, 2012 at 17:43 Svara

  Ack dessa tallrikar. Jag har en beskärd del av samlingen själv nämligen, fast i form av småskålar. De är en fröjd för ögat må jag säga – bra investering!

 • Frida

  14 juni, 2012 at 20:02 Svara

  Åh, så fint!

  Alltså, en liten liten btw måste jag slänga in såhär på slutet. Mest för att det är så himla knäppt. MEN, en gång i tiden (för väldans längesedan) så hängde jag på ett visst forum skapat av Rhona, och det var någonting stallet.se-relaterat, minns jag. Men visst var du medlem? Har vaga minnen om en brittisk flagga på en vägg och fabulös musiksmak också, men det kan jag ju ha hittat på i efterhand kanske. Nåväl, himla knäppt. Som sagt.

  • Alicia Sivert

   14 juni, 2012 at 20:09 Svara

   Hahahahahahaha menar du allvar? Hahahahahahahahahaahaha bästa sammanträffandet idag <3 JA det är min flagga (på dörren) och JA jag hängde där! Åh nostalgidöden. Nu gillar jag dig ännu mer.

  • Frida

   14 juni, 2012 at 22:23 Svara

   Är mucho grande seriös! Helt fantastiskt ändå, oändligt cyberspace scmyberspace, liksom. Gick in och kikade där idag, insåg att var var 13-14 när det begav sig. Hade tydligen en förkärlek för "marsvinsspelet.com" samt diskuterade färgade träns vara eller icke-vara..

 • Ebba Lagerkvist

  13 juni, 2012 at 14:52 Svara

  Jag tänkte bara säga att jag började läsa din blogg för drygt en vecka sen, tacka Fellen, och att jag absolut älskar den!

 • Jessica

  13 juni, 2012 at 12:21 Svara

  Du är då en eminent prylfyndare, Alicia!
  Men visst ser han ut precis som Adam? Det är alldeles fantastiskt!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.