skatter från en liten loppislördag

Loppisfynd, foto av Alicia Sivertsson, 2016, loppis, second hand, thrift, thrifting, drop spindle, slända, tavla, målning, karin andreasson, sybåge, broderigarn, yarn, floss, embroidery, painting, hoop, byxgalge, byxgalgar i trä, matta, rug
I lördags var jag ledig och beslöt åka på en liten loppisutflykt – min bästa typ av utflykt.

Loppisfynd, målning av Karin Andreasson(?). Foto av Alicia Sivertsson, 2016. Loppisfynd, foto av Alicia Sivertsson, 2016, loppis, second hand, thrift, thrifting, drop spindle, slända, tavla, målning, karin andreasson, sybåge, broderigarn, yarn, floss, embroidery, painting, hoop, byxgalge, byxgalgar i trä, matta, rug
På Erikshjälpen i Spånga hittade jag den här lilla målningen, signerad Karin Andreasson (tror jag?) och det gjorde ont i hela kroppen att den låg där i en låda bland trasiga ramar. Både min mamma och Andreas dömde ut den som ruskigt ful men personligen tycker jag den är vacker. För 25 spänn var jag tvungen att göra en god gärning och rädda den. Mardrömmen att ens alster ska hamna i en dammig loppislåda alltså.

Loppisfynd, foto av Alicia Sivertsson, 2016, loppis, second hand, thrift, thrifting, drop spindle, slända, tavla, målning, karin andreasson, sybåge, broderigarn, yarn, floss, embroidery, painting, hoop, byxgalge, byxgalgar i trä, matta, rug
När jag stått och rotat en stund efter broderigarnet i textilavdelningen insåg jag att tavlan har exakt de färger jag tycker om. Jag köpte sex dockor för 5 kronor styck och en sybåge (hamstrar sådana i god kvalitet för att kunna sätta ihop mina broderikit!) och blev himla sugen på att göra något i just den färgskalan.

Loppisfynd, foto av Alicia Sivertsson, 2016, loppis, second hand, thrift, thrifting, drop spindle, slända, tavla, målning, karin andreasson, sybåge, broderigarn, yarn, floss, embroidery, painting, hoop, byxgalge, byxgalgar i trä, matta, rug
Jag hittade dessutom en mycket liten matta för 20 kronor. Små vävda mattor är bra för att skydda ytor där det ofta ligger en katt och gosar. Vi har sedan tidigare en på det ena soffarmstödet och denna kanske får ligga på det andra, eller i en fönsternisch så katterna får det mjukt om baken när de spanar på grannarna.

Loppisfynd, foto av Alicia Sivertsson, 2016, loppis, second hand, thrift, thrifting, drop spindle, slända, tavla, målning, karin andreasson, sybåge, broderigarn, yarn, floss, embroidery, painting, hoop, byxgalge, byxgalgar i trä, matta, rug
Jag kom också över en liten slända för 15 kronor. Den används för att spinna garn med om en inte har utrymme för en hel spinnrock och jag har velat prova detta länge. När jag kommit hem och tittat på internet ett slag inser jag dock att min saknar krok i botten, vilket de vanligtvis brukar ha, så frågan är om detta är en mer avancerad variant? Är det någon av er som provat att spinna med slända (drop spindle) och känner igen modellen?

Loppisfynd, foto av Alicia Sivertsson, 2016, loppis, second hand, thrift, thrifting, drop spindle, slända, tavla, målning, karin andreasson, sybåge, broderigarn, yarn, floss, embroidery, painting, hoop, byxgalge, byxgalgar i trä, matta, rug
På Saras Bazar i Sundbyberg var det halva priset på allt. Jag köpte sex byxgaljar i trä för 10 kronor styck och tänker att de är perfekt marknadsrekvisita men också ypperliga för att hänga upp bilder hemma på väggen, kolla här hur fint Matilda gjort!

Loppisfynd, foto av Alicia Sivertsson, 2016, loppis, second hand, thrift, thrifting, drop spindle, slända, tavla, målning, karin andreasson, sybåge, broderigarn, yarn, floss, embroidery, painting, hoop, byxgalge, byxgalgar i trä, matta, rug
Och det var den dagens skörd!

17 Comments
 • Maja

  25 februari, 2016 at 15:09 Svara

  Fantastiskt fin loppisskörd alltså. Byxgalgar som tavelupphängare är så fint.

 • Katarina

  24 februari, 2016 at 07:14 Svara

  Så det är _du_ som snor allt bra från _min_ loppis ;-) :-) Ofta önskar jag mig mer väggutrymme när jag går där och tittar i tavelhörnan. Saras bazar kände jag inte till, får kolla in den någon dag.

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:05 Svara

   Aah, brukar du gå på Erikshjälpen? Vad kul! Där har jag fyndat mycket bra genom åren.
   Saras Bazar är lite ojämn – hemskt dyr ibland men bra på att ha såna specialerbjudanden som "halva priset på allt" eller "alla skor 20 kr" så det gäller bara att tajma :)

 • Mikaela

  23 februari, 2016 at 21:02 Svara

  Bra skörd! Jag fyndade också en sybåge i lördags! Och lite annat :) Mattan ser superfin ut, gillar verkligen mönstret och färgen!

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:04 Svara

   Åh men vad kul!!
   Jaa, den är så fin! Jag provade att lägga den i fönstret men Tofslan hade ner den på golvet och la sig själv på elementet istället. Haha, otacksamma djur…

 • Ruth | HungryHeart.se

  23 februari, 2016 at 18:32 Svara

  Åh, det ser ut som om du följt Monthly Makers februaritema i ditt loppande också! =)

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:03 Svara

   Haha jag vet! Har stirrat så mycket efter saker i trä den senaste månaden utan att hitta något – NU verkar det ge med sig ;)

 • Anonym

  23 februari, 2016 at 14:33 Svara

  Åh vilka bra loppisfynd! Så fint att du tog tillvara på tavlan! <3

 • Emma Svensson

  23 februari, 2016 at 11:35 Svara

  Åh vad kul med en slända, jag har den senaste veckan haft ett enormt sug efter att lära mig spinna garn, hoppas jag kan hitta en på loppis jag med!

  Så som jag har förstått det så är det en stödd slända, som man kan ha vilande på något istället för att låta den hänga fritt i luften. Men jag är långt ifrån säker!

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:02 Svara

   Alltså så bra att det finns folk som har koll – tack!!! Hoppas du också hittar en, så kan vi lära oss ihop! Jag har aldrig provat, hehe, så det kan gå hur som helst ;)

 • tone

  23 februari, 2016 at 08:57 Svara

  Kjempefine funn! Eg må seie meg einig med deg ang. måleriet – det var jo nydeleg! Og veldig smart med buksehengarane, har vore på leit etter slike sjølv. :)

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:01 Svara

   Åh, hurra! Hoppas du också hittar några galgar! Hemskt fint blir det :)

 • Anonym

  23 februari, 2016 at 06:56 Svara

  Vilka fina fynd! Det är inget konstigt med din slända, det är en bottentyngd slända. Det finns bottentyngda och topptyngda. Många tycker att bottentyngda är lättare att lära sig spinna på. själv föredrar jag topptyngd men det är verkligen en smaksak. Det ser också ut so om den har en liten knopp i botten så kanske går den också att använda som stödd slända…. Men börja använda den som bottentyngd :)

  • Alicia Sivert

   24 februari, 2016 at 17:00 Svara

   Åh vilken tur att jag har så begåvade läsare, tack snälla! Nu vet jag vad jag ska googla på också för att få hjälp med tillvägagångssättet. Ack, den som ändå hade ett får att klippa… ;)

  • Anonym

   26 februari, 2016 at 08:37 Svara

   Hej igen! Ull brukar inte vara några problem att få tag i. Det finns billiga topsband på tex vinterverkstan och gudruns ullbod och gammaldags, de kan vara bra att börja med. Jag tyckte att det var lättast med topsband eller kardflor och inte merino, men gärna bfl eller gotland. Säkert personligt det där egentligen men jag hatade verkligen den jävla merinon i början så jag vill inte att andra nya spinnare ska gå igenom samma sak :D

   Lycka till!

   Samma anonym igen :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.