skatter, skrin & sectumsempra


Igår for jag och Carolino till Sundbyberg med planen att köpa garn och återvända. Det slutade med att vi köpte en himla massa annat och att garnet blev hutlöst dyrt, men vi var nöjda ändå. Jag lyckades efter säkert en halvtimmas velande bestämma mig för tre nyanser av turkosblått, en mörkröd och en gammrosa som så småningom ska bilda en pläd av mormorsrutor i sann sjöjungfrusk färgskala. Men man kan undra vad det är för vits att sticka/virka/sy när materialet är dyrare än det färdiga plagget.
Förutom nystan hittade jag Charles Dickens ’Christmas Books’, två små askar för mindre skatter, några vykort och en filmis, en plåtskylt med en 21-årig Elvis på motorcykel och ett gammalt smyckeskrin i rött och guld med ett ovalt porträtt av en kvinna målat på locket. Det sistnämnda känns som en riktig klenod och någon gång ska jag visa bättre bild på det, när jag tog den bifogade var jag nämligen alldeles oerhört otålig att få se Harry Potter och Halvblodsprinsen, vilken vi… hyrde, eftersom mitt exemplar är utlånat och abstinensen blev oss övermäktig. Och vilken vi såg… två gånger, vilket är nummer nio och tio för min del. Sen vände sig Carolina till mig och sa:

”Alicia vetduvad, jag tror bestämt att det är fredagskväll”.

Och där satt vi, efter en dag av kärringshopping, och virkade framför Harry Potter, precis som man bör på sin lediga afton.
Nu är det lördagskväll och jag har jobbat stängning, druckit en allt annat än återhållen milkshake och försökt skrubba kroppen ren från svett, öl och brunsås. Imorgon blire mer. Godnatt partyprissar!

Tags:
3 Comments
 • Emelie

  5 augusti, 2010 at 08:15 Svara

  "Svett, öl och brunsås" kan vara en utav de roligaste ordföljderna den härmorgonen. Förvisso har jag bara varit vaken i en halvtimme ungefär, men ändå.

  Om du har tråkigt vill jag ha en grön och vitstickad mössa!

 • Ronja

  1 augusti, 2010 at 10:21 Svara

  ÅH garn! Måste se till att inhandla allt som ska vara klart innan vintern… annars blir det att man sitter där och är färdig med vinterns stora stickade tröja i vår nån gång. Igen.
  Det är bara synd att det är fruktansvärt dyrt med garn. Det är faktiskt billigare att köpa färdiga plagg. Men då missar man ju samtidigt det roliga med att sitta framför brasan, se en film och dricka te med en stickning i händerna… för virka har jag inte lärt mig än, men borde helt klart!

 • Hanna

  31 juli, 2010 at 23:58 Svara

  Hahaha, det är lördagkväll och jag har precis ätit bakverk, druckit likör och tittat på HP och Halvblodsprinsen. Great minds, huh? Krogen är för töntarna, Harry Potter för coolingarna (pensionärerna)!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.