skördefest i Rosendals trädgård


För ett par helger sen var det skördefest ute i Rosendals Trädgård. Eftersom jag ändå var på kurs på Djurgården föreslog jag för Andreas att vi skulle åka på en utflykt dit efter att jag slutat för att äta bullar och köpa grönsaker, och så blev det!


Vi kom fram vid fyra-snåret på söndagen, alltså en timme innan marknaden stängde, och jag trodde det skulle vara alldeles utplockat vid det laget, men så var det knappast. Borden dignade under färska grönsaker och i tälttaken hängde blomsterkransar!


Pumpor!


Rödbetor!


Vindruvsklasar och allt möjligt annat gott som odlats i trädgården under sommaren!


Andreas köpte rotselleri (blää) och fänkål (blää)…


…och jag köpte bullar i caféväxthuset. Sen strövade vi runt bland blommorna.


Trädgården hade antagit en helt annan nyans än när vi var där i juli och allt gick i olika toner av orange, gult och cerise.


Inne i det ena växthuset var det lökmarknad!


Och i det andra dog jag inspirationsdöden som alltid.


Ångrar så att jag inte köpte denna prickiga växt. Varför köpte jag inte denna prickiga växt?


Och än en gång for jag därifrån med hjärtat sprängfyllt av stormande trädgårds- och balkongdrömmar!

Amanda var också där, fast vi missade varandra. Kolla hennes fina inlägg här!

Tags:
12 Comments
 • hanna, förbanna

  28 september, 2016 at 13:15 Svara

  gudars, den prickiga växten gick rakt in i hjärtat på mig. Tyvärr är jag lite av en expert på att döda allt utom kaktusar (och dem dödar sambon…) så en sådan kanske inte skulle trivas så bra hos oss ändå ;)

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 15:08 Svara

   Haha jag var likadan förr men växtintresset har krupit över mig från ingenstans!

 • Denise

  28 september, 2016 at 12:20 Svara

  Asså den där prickiga växten, vet inte vad det är men vet att jag blev helt kär i den på botaniska i Lund!! Vill sååå ha en, världens finaste blad!!!

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 15:06 Svara

   Bådar ändå gott att du sett en likadan, då kanske jag springer på den igen! BEHÖVER DEN!!!

 • Ida Larsson

  28 september, 2016 at 11:57 Svara

  Så härligt det ser ut! Skulle nog hellre äta kanelbullen än rotsellerin och fänkålen:)

 • Mikaela

  28 september, 2016 at 10:45 Svara

  Fänkål har jag bara ätit i en enda rätt, en kycklingrätt med sås med finhackad fänkål i, faktiskt supergott! Köpte du alunroten? Tänkte för växtfärgning :D För visst var det den röda färgen? Eller nej, krapprot? Vad har jag hört om alunrot då….?

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 15:06 Svara

   Det var krapprot, men alun använder man ju till betning så du är inte helt ute och cyklar! Tror dock att det är någonting helt annat än alunrot – och jag köpte faktiskt inte en enda växt vilket jag som vanligt ångrar i efterhand!

 • Sofia Brolin // Hildas.se

  28 september, 2016 at 07:15 Svara

  Alltså, wow. Grönsaker är så vackra. Och den översta bilden är som ett konstverk. Och jag håller med dig om rotselleri och fänkål, även om jag älskar grönsaker så är dessa svåra att älska. :)
  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  • Alicia Sivert

   28 september, 2016 at 07:22 Svara

   Haha åh, jag trodde bara det var jag! Gav rå rotselleri och fänkål till mina kaniner när jag var liten och det luktade så förfärligt så jag gav direkt upp tanken på att äta det själv. Men jag SKA erkänna att jag smakade av marknadsgrönsakerna efter att de tillagats och att det faktiskt inte var så läbbigt som jag hade tänkt! Men personligen hade jag nog valt vindruvor och rödbetor ;)
   Tack så hemskt mycket och dubbelt detsamma!!

 • Miri Vandre blandt ege

  28 september, 2016 at 05:53 Svara

  Tak for at tage os med til Høstmarked i Rosendals – det sted har jeg altid så gerne ville besøge – ja i mange mange mange år :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.