snäckor i blyerts

I förra veckan tecknade jag snäckor på tid.


22 snäckor på 65 minuter. Grafit och blyerts på växtpapper, 24,9 x 31,8 cm.

Snäckan längst upp till vänster och längst ner till höger är samma. Det blev så helt på slump vilket jag tycker är kul! Jag var egentligen klar med bilden efter 10 minuters skissen, men tyckte det fattades något, och helt omedvetet valde jag samma snäcka som jag börjat med till det lilla utrymmet som blivit över.


Det var intressant att se hur bilderna utvecklades över tid.


Och vilka föremål som gjorde sig bäst på kort, respektive lång tid. Den här snäckan gjorde jag i lite större format och på 10 minuter.

På allmän begäran ska jag skriva ihop en liten övning av det här, som ni kan testa hemma! Återkommer!

10 Comments
 • Borgmästaren

  8 februari, 2017 at 13:02 Svara

  Du gör så himla fina alster med penna/pensel! Är grymt imponerad av din förmåga!

 • Anki

  7 februari, 2017 at 20:07 Svara

  Kul ide att öva sitt tecknande på :) Och så fina du har gjort! Själv kan jag inte alls rita eller teckna eller något som har med måleri att göra. Jag får nöja mig med virkning och garn istället :)

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:23 Svara

   Bara en hittar sin grej och är glad med det liksom! Teckning är svårt och jag föredrar verkligen pensel framför penna, men jag vill gärna bli bättre och har bestämt försöka utmana mig själv lite medvetet :)

 • Fredrikapåvinden

  7 februari, 2017 at 16:08 Svara

  Så kul! Och så är de så himla fina tillsammans i sin helhet också där de är uppradade med siffror.

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:22 Svara

   Tack Fredrika! Ja, det blir lite som vetenskapliga skisser liksom :)

 • Mikaela

  7 februari, 2017 at 12:05 Svara

  Kul grej! Och svårt?! Imponerad över hur bra du är på så kort tid!

  • Alicia Sivert

   11 februari, 2017 at 19:21 Svara

   Det var inte så svårt faktiskt, en kommer in i tecknandet suuupersnabbt eftersom de första bilderna går på 30sek. Ingen tid för prestationsångest liksom :)

 • Jessica

  7 februari, 2017 at 10:12 Svara

  Kuuuul!! Älskar den stora 10 minuterssnäckan!!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.