snigelkotten och mina hemliga barnboksdrömmar

konst alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert art artist aquarelle akvarell måla målning målningar painting paintings illustration barnbok bok
Härom helgen fyllde min bästa vän Martin år, och jag målade honom en snigelkott. När Martin jobbade på förskola var det ett barn som pratade om snigelkotten, och han har haft svårt att släppa den sen dess. När vi vadade fram genom myrmarken bakom ripfjället i somras frågade han om jag inte kunde måla en nån gång, och såklart kunde jag det!

Mina första mentala bilder var av en taggig snigel vilket kändes sjukt obehagligt, men när jag satte mig ner med penna och skisspapper och började fundera på hur motsatsen – en igelkott med snäcka – skulle se ut, insåg jag att det fanns en hel liten historia bakom snigelkotten.

konst alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert art artist aquarelle akvarell måla målning målningar painting paintings illustration barnbok bok
Snigelkotten, akvarell, 16,2 x 20 cm.

Jag tänker mig att den handlar om en igelkott som vill vara snigel. Inte någon hybrid utan en helt vanlig igelkott med helt vanliga komplex. Ett djur som borde äta sniglar men istället vill leva som en. Snigelkotten fick därför sitt skal fastspänt på ryggen med ett bälte om magen, och så travade den ut i mossan.

konst alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert art artist aquarelle akvarell måla målning målningar painting paintings illustration barnbok bok
Jag har nog inte nämnt det här förut men jag har verkligen en lång och innerlig dröm om att skriva och illustrera en barnbok. Tove Jansson, Beatrix Potter, Sven Nordqvist och Astrid Lindgren är mina största inspirationskällor och jag tycker att den allra mest fascinerande skrivarkonst är den som kan fånga läsare i alla åldrar. Jag älskar muminböckerna därför att jag kan upptäcka något nytt varje gång jag läser dem, och Pettson ser jag på med helt andra ögon idag än jag gjorde som liten. Jag vill också skriva såna historier nån gång, som är för barn men också för de vuxna som läser dem högt.

konst alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert art artist aquarelle akvarell måla målning målningar painting paintings illustration barnbok bok
Faktum är att jag faktiskt har flera små historier om just en igelkott puttrandes i bakhuvudet. Inte om snigelkotten specifikt, den växte fram mer nyligen, men Andreas har ett alter ego som är en liten purken igelkott och om den brukar jag hitta på godnattsagor ibland. Andreas har flera gånger sagt att jag måste skriva ner dem och det finns där som en flyktig framtidsplan, men jag sparar idén till nån gång när jag kan jobba mer projektbaserat med den.

Kanske får ni läsa om igelkotten Ante och snigelkotten någon gång!

Tags:
41 Comments
 • Ulrika Persson

  22 december, 2017 at 10:27 Svara

  Jag vill köpa en snigelkottsakvarell, om du säljer!
  Kram Ullis

 • Jess

  13 mars, 2017 at 19:06 Svara

  Har gått och tänkt på snigelkotten minst en gång om dagen sedan du la upp det här inlägget. Så himla fint att jag inte vet var jag ska bli av. Hoppas verkligen vi får läsa och se mer av snigelkotten <3

 • Denise

  4 mars, 2017 at 14:18 Svara

  Nä men vet du va, det här ju för bra för att vara sant!! Jag får nästan hjärtsnörp så mycket jag tycker om precis allt med det här inlägget<3

 • Jenny

  4 mars, 2017 at 09:18 Svara

  Tror jag SMÄLLER AV! Helt galet toksöt! Och tycker barnboksdrömmar är något som absolut inte får stanna vid dröm-stadiet, tror det kan bli hur himla bra som helst! Jag skulle i varje fall köa till boksläppet :D

  • Alicia Sivert

   7 mars, 2017 at 10:09 Svara

   Haha efter denna peppboost vill jag bara sätta igång genast! <3

 • Wilda

  3 mars, 2017 at 10:06 Svara

  Åh ja! Du måste skriva och illustrera! Det kommer att bli succé!

 • Linda Svanberg

  2 mars, 2017 at 20:08 Svara

  Ja! Skriv och illustrera dina historier, så fin akvarell :)

 • lopplisa

  2 mars, 2017 at 18:26 Svara

  Åh, toppenfin!! Ser inte varför du inte skulle lyckas!! Ser ju hur proffsigt ut som helst!!!

 • hanna, förbanna

  2 mars, 2017 at 18:20 Svara

  A L L T S Å! <3333 så himmelens fin! Jag hade lätt köpt dina barnböcker!

 • Daniella

  2 mars, 2017 at 16:04 Svara

  Hade köpt alla dina barnböcker!!

 • Annie Källén

  2 mars, 2017 at 12:35 Svara

  Gör det! Vill läsa!

 • Martin

  2 mars, 2017 at 12:13 Svara

  Tack igen bästa Alicia! Snigelkotten är en dröm som gått i uppfyllelse! <3

 • Pernilla Einarsson

  2 mars, 2017 at 07:35 Svara

  Åh <3

 • Vicky

  2 mars, 2017 at 06:49 Svara

  OMFG detta är det gulligaste jag sett på en månad minst <333333

 • Mikaela

  1 mars, 2017 at 20:06 Svara

  Dina böcker hade varit fantastiska, inte nog med dina illustrationer men ditt språk är också magiskt!

 • Helga

  1 mars, 2017 at 19:04 Svara

  Hade köpt alla dina barnböcker och läst dem. Och sen läst dem för Draken. :)

 • Linnéa

  1 mars, 2017 at 17:15 Svara

  Vilken liten sötnos! Jag ser framemot att få läsa mer om Ante :)

 • Fredrikapåvinden

  1 mars, 2017 at 13:55 Svara

  Åh jA! Snälla! Jag vill så himla gärna läsa din bok om snigelkotten. Jag bara vet att det skulle bli en favorit! Min mamma har skrivit en bok som handlar om en sköldpadda som vill lära sig dansa can can men det är lite svårt eftersom hon inte har några knäleder…

  • Helga

   1 mars, 2017 at 19:03 Svara

   Asså den vill jag läsa och jag tycker inte ens om sköldpaddor!

  • Alicia Sivert

   3 mars, 2017 at 10:30 Svara

   Men hahaha ÅH, jag vill också läsa om sköldpaddan! Din mamma är min idol, Fredrika!

 • Ann-Charlotte

  1 mars, 2017 at 13:50 Svara

  En snigelkotts äventyr skulle min treåring absolut vilja höra mer om. Jag tänkte på Beatrix Potter när jag såg din akvarell. Jättefin!

 • Grahnslöjd

  1 mars, 2017 at 11:26 Svara

  Vilken fin akvarell! Och lycka till med barnboksdrömmarna, tror absolut att du har potential!!:D

 • Anna Back

  1 mars, 2017 at 08:57 Svara

  Alltså att få en sån fin födelsedagspresent, vilken dröm!

 • Nyster

  1 mars, 2017 at 07:01 Svara

  Åååååh! Helt underbar målning och idé! <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.