snöglopp och hängsnaror

I år har Stockholm haft en vit jul för första gången på många år, och då menar jag inte vit som i ’knappt marktäckande’, utan vit som i ’decimeterdjup, tolv minusgrader kall’ snö. Fantastiskt! Jag har redan tröttnat på den.
Bönhörd som jag har för vana att bli har helvetet nu börjat töa bort, vilket faktiskt inte gör mig fullt så glad som man skulle kunna förvänta sig av någon som alltid får precis som hon önskar. Sedan hemkomsten från nämnda stad för några timmar sedan funderar jag fortfarande över vad jag avskyr mest: (1) SL som ställer in min buss så att jag måste vada hem genom (2) ankeldjup modd, nedtyngd av regn och glidandes mer bakåt än framåt, allt på grund av att (3) de som har betalt för att hålla förortsgatorna promenadvänliga har glömt att ploga trottoarerna och (4) jag har nätta, klackade höstskor på mig eftersom (5) affärerna bara säljer ”vinterskor” med öppen tå, alternativt lumberjackkängor med inbyggd snöskyffel och plog.
Känns det som en tröst att det ska bli 10 minusgrader imorgon och alltihop kommer frysa på? NEJ. Känns det som en tröst att jag köpt ytterligare ett par nätta, klackade, supersöta höstskor? JA.

RYMDIMPERIET – VAD POJKAR VILL HA
4 Comments
 • Hanna

  30 december, 2009 at 22:40 Svara

  Alicia, hur får du till det där ljudklippet? Jag är frustrerad! Google har svikit mig, igen.

  PS: Jag är fortfarande inte det minsta trött på vintern, men skrattade ändå länge åt ditt inlägg.

 • Amanda

  30 december, 2009 at 11:09 Svara

  sv. haha upp till fjällen med dig och gå en promenad i -23 så kommer du nog också se "overklig" ut och gammal haha ^^

 • Elin

  30 december, 2009 at 00:59 Svara

  Tio minusgrader, hallelujah!

 • Emelie

  29 december, 2009 at 16:11 Svara

  Det är sådana stunder som det faktiskt är mest synd om en i hela världen. Det får man tycka!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.