talgoxe på vift, årets enda saksamlarpåse

2014 broderade och sydde jag inte mindre än 35 stycken saksamlarpåsar på beställning och till olika marknader! Jag tror jag kom av mig lite efteråt och i år har det inte blivit en enda påse sydd

Great tit embroidered pouch by Alicia Sivertsson, 2015. Aliciasivert, alicia sivert, broderi, embroidery, chickadee, talgoxe, konsthantverksdagen spånga 2015, diy, sy, sömnad, saksamlarpåse, påse, börs, skapa, skapande, kreativitet, textile, textil, tyg, inspiration
Men så en höstkväll fick jag inspiration till en liten talgoxe på vift. Hen var först tänkt att bli en tygkasse men jag klippte bitarna lite för tight och den fick en långsmal form jag inte gillade eller ansåg särskilt ändamålsenlig. Så jag klippte ner alltihop ännu mer och sydde 2015 års enda saksamlarpåse istället.

Great tit embroidered pouch by Alicia Sivertsson, 2015. Aliciasivert, alicia sivert, broderi, embroidery, chickadee, talgoxe, konsthantverksdagen spånga 2015, diy, sy, sömnad, saksamlarpåse, påse, börs, skapa, skapande, kreativitet, textile, textil, tyg, inspiration
Jag har använt ett vitt pärlgarn på en burgundyfärgad återbrukad gardin. Fodret är svartvitrandigt och kommer från en tunn löpare i bomull.

Great tit embroidered pouch by Alicia Sivertsson, 2015. Aliciasivert, alicia sivert, broderi, embroidery, chickadee, talgoxe, konsthantverksdagen spånga 2015, diy, sy, sömnad, saksamlarpåse, påse, börs, skapa, skapande, kreativitet, textile, textil, tyg, inspiration
Personligen tycker jag det här är en av de finaste påsarna jag har gjort, men så är jag ju lite jävig när det kommer till fåglar.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, teckna, måla, skapa, alster, konst, öva, utmaning, teckningsutmaning, makeri, bläck, ink, rita, sketch, drawing, draw, portrait, porträtt, bird, chickadee, fågel, talgoxe, illustration, illustrera
Skissen gjorde jag redan i juni då jag utmanade mig själv att teckna eller måla varje dag (vilket jag inte lyckades med, men jag lärde mig massor om min egen process).

Great tit embroidered pouch by Alicia Sivertsson, 2015. Aliciasivert, alicia sivert, broderi, embroidery, chickadee, talgoxe, konsthantverksdagen spånga 2015, diy, sy, sömnad, saksamlarpåse, påse, börs, skapa, skapande, kreativitet, textile, textil, tyg, inspiration

Great tit embroidered pouch by Alicia Sivertsson, 2015. Aliciasivert, alicia sivert, broderi, embroidery, chickadee, talgoxe, konsthantverksdagen spånga 2015, diy, sy, sömnad, saksamlarpåse, påse, börs, skapa, skapande, kreativitet, textile, textil, tyg, inspiration
Förhoppningsvis flyger den vidare till ett nytt hem redan imorgon för då följer den med mig till Konsthantverksdagen! Öppet kl 12.00-16.00 i Spånga församlingshus, Värsta Allé 1, Spånga, Stockholm. Ses vi där?

7 Comments
 • Helga

  14 november, 2015 at 08:09 Svara

  Superfin ja!

 • Anonym

  13 november, 2015 at 20:43 Svara

  Hej! Måste avboka din kurs på söndag pga jobb. Får inte tag i arrangören. Mvh
  Sofia Kronholm

  • Alicia Sivert

   13 november, 2015 at 20:58 Svara

   Hej, vad tråkigt att höra! Har du mailat direkt@folkuniversitetet.se? Hoppas de behandlar din avbokning så en reserv får platsen :)

  • Anonym

   13 november, 2015 at 22:59 Svara

   Jag försökte men fick felmeddelande. Ska pröva imorgon igen

 • Ethel

  13 november, 2015 at 10:36 Svara

  Åhwow vilken fin! Helt sjukt fint ritad, och vackert broderad!

 • Louie

  13 november, 2015 at 10:31 Svara

  Så fin!

 • Jenny Olofsson

  13 november, 2015 at 10:19 Svara

  Så nedrans fin! talgoxar är så vackra fåglar och sedan det där tyget :D Nä riktigt snyggt!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.