teckningar från junis första vecka


Idag har Teckningsutmaningen i juni pågått i en vecka och mitt mål har varit att teckna varje dag. Vi ska kika på hur det gått!


Den första juni tecknade jag tre humlor, delvis inspirerad av min teckningslista och punkten ”Teckna en insekt”.


Den andra juni ritade jag en snabb tolkning av båten som la ut från Artipelags hamn.


Den tredje juni satte jag mig på balkongen och tecknade av min mårbackapelargon.


Den fjärde juni var jag ute i ett koloniträdgårdsområde med de andra bildlärarna och tecknade växter. Jag hade akvarellfärgerna med och det blev först en studie av löjtnantshjärtan på rad.


Sen ett grönt virrvarr av blad och så en samling gula blommor. I boken jag bundit själv.


Inte så mycket teckning kanske men jag kunde inte låta bli.


Sist gjorde jag en slarvig teckning av några blad och slängde på lite färg direkt i skissblocket.


Den femte juni tecknade jag av katten Vifslan i sin tröttaste pose.


Den sjätte juni gjorde jag en snabb teckning av några vissnande rosorna med röd kalligrafipenna.


Och igår, den sjunde juni, tecknade jag Vifslan i sin näst tröttaste pose!

Det var min veckas teckningar och jag ska erkänna att jag inte tillnärmelsevis investerat så mycket tid som jag tänkt eller velat. Att göra plats för något varje dag och få in en vana är svårt i början, och jag har känt ganska mycket prestationsångest – något jag absolut inte säger för att erhålla beröm eller sympatier utan för att konstatera att prestationsångest får en lära sig att leva med, den försvinner inte bara för att en skapar varje dag och bloggar om saken i nio år. Men med tiden lär man sig arbeta vidare trots att den finns där.

Till nästa veckas målformulering får jag helt enkelt förlänga min första utmaning – att teckna varje dag – för att riktigt få in vanan. Men jag vill också investera mer tid och energi i teckningarna, inte komma på strax innan läggdags att ”jag måste rita någonting”. Lite skärpning, med andra ord!

Nu är jag nyfiken för hur det går för er med målsättningarna! Hur har första veckan känts? Har ni flow? Prestationsångest? Total ritkramp? Tell me! Och glöm inte länka i kommentarerna nedan om ni redan publicerat någon bild eller tanke, jag vill ta del av allt! Heja på och lycka till!

Relaterade länktips:
+ Louise har tecknat massor av fina kråkor med mera!
+ Emilia inspirerar med teckningar i svartaste grafit, tusch och bläckpenna!

12 Comments
 • Emilia

  8 juni, 2018 at 10:20 Svara

  YES. dina verk är underbara!
  WOOOHOO för din inspirerande teckningsutmaning!

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2018 at 07:57 Svara

   Fina du <3 Tack ska du ha själv – du har givit lika mycket igen!

 • Mikaela

  8 juni, 2018 at 08:42 Svara

  Trött-Vifslan är ju för bedårande! Jag skulle så gärna haka på det här, men flänger runt så mycket i juni så jag tror inte det kommer funka för mig. Kanske får ta igen det i juli istället! Men ska nog packa ned några pennor och ett litet block i alla fall i resväskan nu! Utifall att!

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2018 at 07:56 Svara

   Underbart om utmaningen kan inspirera till ett tecknings-juli ju! En månads datum är ju ändå bara påhittade :) Så glad att du tar med dig material ändå, blir helt pirrig av lyckokänslor!

 • Louise Stigell

  8 juni, 2018 at 08:23 Svara

  Och just ja! På tal om dina vackra akvarellfältstudier: https://www.youtube.com/watch?v=4nndw2HQ7uA

  John Muir Laws, som jag nämnde i mitt inlägg som min fågelritarguru, lär även ut "nature journaling". Jag har tagit några första ostadiga steg med akvarell och tusch när jag är ute på promenad men det är svåååårt… Brukar du göra mycket sånt? Måla av motiv direkt utomhus?

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2018 at 07:54 Svara

   Wow, jag längtar verkligen efter att sätta mig in i allt han gjort! Så glad att du tipsat om honom :D

   Mycket vet jag inte, men alltid när jag skriver "friluftsmåleri" så har jag varit utomhus :) Började med det ordentligt först förra sommaren men då gjorde jag också ganska många små studier i det gröna. Ser fram emot att göra det i sommar också och åker gärna på utflykt tillsammans någon gång om du vill!

  • Louise Stigell

   12 juni, 2018 at 14:58 Svara

   Åååh, en friluftsmåleriutflykt tillsammans hade varit så jäkla kul. Hoppas vi kan få till det någon gång. (Jag håller på och ska ta körkort, och vi får snart bil, vilket ju ökar chanserna att det blir av i framtiden…) =D

  • Alicia Sivert

   15 juni, 2018 at 19:23 Svara

   Vad roligt, heja! Jag kommer nog ta initiativ till lite allmäna målar- och tecknarutflykter i sommar – kan höra av mig då :)

 • Louise Stigell

  8 juni, 2018 at 08:18 Svara

  Men åh, fina humlan då! Jag har faktiskt aldrig tecknat insekter. Får bli ändring på det. Ska ha din lista med idéer till hands för att bryta av lite bland alla fåglar. =D
  Vilka block använder du? De där med vita pärmar. Pappret ser riktigt härligt ut i dem…
  Goals på din akvarellbok. <3 Jag skaffade nyligen en liten Moleskin-bok med tjockare teckningspapper som jag främst använt tuschpenna och akvarell i, men det är ju inte riktigt samma sak.

  • Alicia Sivert

   10 juni, 2018 at 07:49 Svara

   Åh vad kul! Jag har faktiskt fått användning av listan själv redan – skönt när en är skaparsugen men fantasin inte är riktigt med. Men jag ser inte att det är nåt bråttom att du bryter av bland fåglarna ;)

   Åh det är underbart! Jag köpte det härom veckan på Mattonbutiken men lyckas inte hitta det på deras hemsida nu. Det har grå pärmar i hård kartong så det är stadigt att rita på, ringbundet vilket är praktiskt när en sitter lite trångt, tjocka fina ark och var dessutom billigt! Måste åka tillbaka och köpa på mig ett litet lager, hehe!

 • Helga

  8 juni, 2018 at 07:33 Svara

  Vad fina humlor! Katterna är ju alltid fina såklart. Jag är ju inte med och tecknar hehe men har skapat rätt lite på sistone. Tror jag är lite för rastlös pga bara väntar på mitt barn… Men jag har iaf sytt lite. Och nu ska jag sticka lite på min tröja till det sköna bullret av dörrbyte huuuuu!

  • Alicia Sivert

   8 juni, 2018 at 08:47 Svara

   Haha ja katterna är go to-motiv, skulle kunna köra en månad med bara studier av dem! :) Fattar att det är annat fokus just nu, hoppas tiden går fort ändå och att det ryms lite skapande i luckorna!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.