teckningsutmaningen i juni

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, teckna, måla, skapa, alster, konst, öva, utmaning, teckningsutmaning, makeri, bläck, ink, rita, sketch, drawing, draw, portrait, porträtt, house, hus, älskade norehuset, nore
Har ni sett vad Jessica har hittat på? Hon har utmanat sig själv att under hela juni månad bara skapa i en enda teknik. Så fantasieggande, dedikerat, skitsvårt, inspirerande och spännande!

Jag insåg ganska direkt att jag inte är i ett skede där jag själv vill göra samma sak, jag vill just nu skapa i precis de material och tekniker jag får plötslig och omedelbar lust till, men jag blev ändå inspirerad av utmaningen. Jag har därför beslutat följa Jessicas exempel – i det avseende att jag under juni månad ska göra precis vad jag vill, men också försöka teckna eller måla någonting varje dag.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, teckna, rita, sketch, drawing, måla, skapa, alster, konst, öva, utmaning, teckningsutmaning, makeri, bläck, ink, draw, portrait, porträtt, apornas planet uppgörelsen, dawn of the planet of the apes, recension, 2014, bio, film, movie, schimpans, caesar, koba, apor, apa, ape,

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, keira knightley, portrait, porträtt, teckna, rita, måla, skapa, alster, konst, öva, utmaning, teckningsutmaning, makeri, bläck, ink, sketch, drawing, draw
Jag tycker att det är supersvårt att teckna, att få till de där små detaljerna som fångar en människas personlighet i ett porträtt, att få proportionerna rätt och att skugga utan att det blir kladdigt och slarvigt. Jag föredrar penslar framför alla former av pennor, men måleri är tidskrävande och skrymmande och därför blir det sällan av att jag gör någotdera. Jag har jättemycket att lära mig och jag vill göra det, men jag tar mig inte tid för att öva på riktigt. Nu tänker jag försöka.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, måla, skapa, alster, konst, öva, utmaning, teckningsutmaning, makeri, bläck, ink, teckna, rita, sketch, drawing, draw, portrait, porträtt, harry potter, bellatrix lestrange, helena bonham carter
Det behöver inte vara något stort, det behöver inte vara så tidskrävande, det behöver inte ens vara seriöst. Vill jag telefonklottra en kvart, rita stort och snabbt med en kolbit eller bara kladda med kaffesump och en moddlare så gör jag det – vill jag smälla upp duk och staffli och sitta en hel natt tänker jag göra det. Men någonting ska jag göra, varje dag.

aliciasivert, alicia sivert, alicia sivertsson, teckna, rita, sketch, drawing, draw, portrait, porträtt, the addams family, mr addams, gomez, måla, skapa, alster, konst, öva, utmaning, teckningsutmaning, makeri, bläck, ink
Det värsta som kan hända är att jag ger upp efter en vecka – det bästa skulle kunna vara att jag får inspiration till att göra färdigt den här målningen. Jag blev så himla nöjd med inspirationsskissen ovan, vilken jag ritade för ett och ett halvt år sen, men målningen blev bara fel och jag vet inte varför. Nu ligger den ofärdig i en låda och bara väntar för jag SKA ha ett porträtt av Gomez Addams i guldram på min vägg!

aliciasivert, alicia sivertsson, julia, porträtt, portrait, painting, drawing, teckning, målning, rita, måla, skapa, alster och makeri, bläck, ink
Hur ska du utmana dig själv kreativt i juni?

Och apropå juni och kreativitet – den här månaden röstar vi gemensamt fram vad vi ska ha för tema i Monthly Makers – var med och bestäm HÄR (det går att rösta på flera alternativ)!

10 Comments
 • Mary

  10 juni, 2015 at 18:47 Svara

  Så coola, fina och härliga bilder!

 • Matilda

  10 juni, 2015 at 14:13 Svara

  Asså wow, vilken grej! Du är så himlans duktig! Skulle bara vilja printa av alla dina bilder & hänga upp dem på väggen!

  • Alicia Sivert

   11 juni, 2015 at 15:01 Svara

   Men oj, tack snälla du! Min förhoppning är att det ska bli ännu lite bättre med lite träning :)

 • Jessica

  6 juni, 2015 at 11:59 Svara

  SÅN JÄKLA PEPP PÅ DET HÄR! SÅ HIMLA BRA. Juni blir en bra månad!

 • Mikaela

  5 juni, 2015 at 20:57 Svara

  Vilken bra idé, jag ska nog utmana mig själv till något liknande. Jag behöver verkligen komma igång igen med mitt skapande efter den här turbulenta våren!

  • Alicia Sivert

   9 juni, 2015 at 14:42 Svara

   MEN ALLTSÅ DETTA ATT DU BÖRJAT BLOGGA IGEN!!!!!! Hur har jag missat?????

 • Elin

  5 juni, 2015 at 17:15 Svara

  Jag inväntar ert tema för juni (jag har röstat!) och tänkte att jag skulle hoppa på en månad – har äntligen återhämtat mig från mina 365 ansikten som jag utmanade mig själv att göra. Du är klok som tar det lite som det kommer :)

  • Alicia Sivert

   9 juni, 2015 at 14:43 Svara

   Åh vad kul att höra, är väldigt väldigt nyfiken på vad du skulle hitta på! :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.