till Narnia genom den blå porten


I början av förra veckan var jag och Jessica på Liljevalchs och tittade på vårsalongen. Delvis för att se utställningen och delvis som ett (för den här gången) sista steg i vår egen resa där vi skapat, ansökt, blivit refuserade och gått vidare samt nu även tittat på vad the fuss was all about. Jag ska smälta besöket lite, gå dit igen (för entréavgiften är bara en tia – tips tips!) och sen reflektera lite mer, men för stunden lämnar jag Liljevalchs för den F-A-N-tastiska vinterskrud som klädde Djurgården denna tisdag.


Efter konst, semla och reflektioner gick jag och Jessica nämligen på en promenad genom drivorna. Jag hade haft kameran med för säkerhets skull, men bara ett 50mm-objektiv så det blev lite vad det blev. Makalöst fin var världen i alla fall.


Och träden hade ögon.


Vi tog bild på samma saker, men med olika resultat.


Gick in på Galärvarvets kyrkogård där de gamla amiralernas, brigadgeneralernas och överstelöjtnanternas stenar var garnerade med vit marängtopp.


Ett gäng kråkfåglar adderade lite spökfeeling.


Jag försökte fota Hogwartsreplikan Nordiska Museet men fick inte med mer än såhär. Stiligt likväl.


Kontrasten mellan fasad och reklam är så skön för ögat just nu, när de skyltar med din socker-utställning.


Denna brud alltså! Bästa personen!


Vi vandrade tillbaka mot stan via Blå Porten (inte restaurangen då utan den faktiska gjutjärnsgrinden med sina förgyllda hjortar, vid Djurgårdsbron). Så himla vacker. Väntar mig alltid att jag ska transporteras till Narnia när jag passerar igenom den, men nu hände ingenting speciellt. Kanske det inte var så stor skillnad på Narnia och Stockholm den här dagen.


Jag kunde inte få hela porten på bild med mitt teleobjektiv, men ni fattar! Så stiligt. Den uppsattes 1849 i Oscar I:s ära, men har flyttats några gånger sen dess.


Så gick vi längsmed Strandvägen tillbaka till stan, och pratade om allt vad vi hann med trots att det var så kallt att kinder och läppar domnade och talet blev sluddrigt. En mycket fin tisdag.

foto av JESSICA ANDERSDOTTER

Här är jag i vinterdrömmen. Kolla Jessicas inlägg och bilder från dagen här!

9 Comments
 • Jessica

  13 februari, 2015 at 13:03 Svara

  Alltså bästa dagen! Ser fram emot muminbesök och Bourgeois!

 • hille

  12 februari, 2015 at 14:24 Svara

  Men alltså nääää vad fint det är i Stockholm då! ser ju hur drömmigt ut som helst. Här i gbg har snön försvunnit :( fast jag måste väl säga att jag önskar att våren vore här nu, men det är helt klart bättre med vinterlandskap än den grå-bruna sortin av vintern här!

  • Alicia Sivert

   12 februari, 2015 at 15:45 Svara

   Nu har det tinat här med! Eller, så har det varit typ hela vintern. Det har kommit ett LASS med snö under några dagar och en vecka senare är den borta. Nu vill jag ha vår! 'Vintersorti' var ett bra ord. Det lägger jag på minnet!

 • Sandra

  12 februari, 2015 at 07:56 Svara

  Verkligen vinterdrömmen! Älskar era bilder från den här dagen. Så himla fint och mysigt.

 • Ida Örndotter

  11 februari, 2015 at 18:20 Svara

  Men åh, helt bra val av mig att kika på bloggar trots stundande födelsedag för här var ju himla fina bilder!
  Wha, har också sett att björkar har ögon. Tänkte nånstans hemma i Örnboet nån gång fota flera som hade (för mig) tydliga ansikten.
  Ska te sthlm i mars å undrar hur det är smidigast att finna den blå porten? (jag är i princip så mycket turist som en bara kan bli)
  Måste finna en soffa att sova på också.

  • Alicia Sivert

   12 februari, 2015 at 11:04 Svara

   Oh, en får gratulera! :)
   Ja, det är så häftigt! Men det där ögat var nästan kusligt framträdande…
   Du åker eller går till Djurgårdsbron! Lättast är att ta Spårvagn 7 från Sergels torg men buss 69 och 69K passerar också. Porten ligger så snart du kommer över till Djurgården – på vänster sida – du ser den redan från bron :)

  • Ida

   22 februari, 2015 at 09:45 Svara

   Tackelitack! :D

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.