time is on my side

Hemma på vår gata i stan, där bor det en herre som fyller 88 i år.
Hans fru är ännu äldre.

Det går ingen nöd på dem för det. Hon ser inte så bra och han hör lite illa, men det gör ingenting för han har ändå så mycket att berätta själv.
Han både cyklar och kör bil.

Att cykla är han särskilt fin på, men jag höll på att få sätta livet till en gång förra våren. Han kom runt en krök utan att se åt vare sig höger eller vänster, hukande över styret och i full fart, med gubbkepsen nerkörd till flaskbottnarna, vilka förstorar hans ögon med ungefär 300% men förmodligen inte hjälper avståndsbedömningen ett dugg.

Både han och jag överlevde.
Han överlever det mesta.

För ögonblicket överlever han som bäst, 3 meter över marken, beskärandes äppelträd på den översta pinnen av en trasig stege.

pensionär på stege, aliciasivert, alicia sivertsson, old man, elderly, äldre man, pensionär, granne, ladder

Han är som en blandning mellan Keith Richards och Onkelskruttet.

rubrik ur TIME IS ON MY SIDE av JERRY RAGOVOY via THE ROLLING STONES
4 Comments
 • David

  10 april, 2012 at 20:11 Svara

  Haha på gatan där mina föräldrar bor har vi en likadan gubbe! Han ska snart fylla 90 men är hur aktiv som helst. Ingen kör så fort som honom i hans bil som ser ut att vara hämtad ur typ 2 Fast 2 Furious. Fantastisk gubbe det.

  Och ja alltså det är en sjukt fin soffa! Gillar att bo i Gamleby, det finns gott om ödehus att upptäcka. Fem stycken har jag lyckats hitta hittills!

 • Jessica

  10 april, 2012 at 10:34 Svara

  Alltså! Gud så fint. Det är en grej som är så underbar med din blogg, du ser liksom sånthärfint, uppmärksammar det och gör det på världens finaste sätt. Fortsätt så!

  Och det är ganska lyxigt med pysselgrupp faktiskt, det är nog det bästa sättet att umgås på egentligen. Vi har ju liksom ett namn och grejer! (Jag undrar om det är något vi fått inpräntat i scouterna, där ska man ju skaffa sig patrullnamn stupikvarten!)
  Fast att lyssna på musik eller ljudböcker och göra collage är ju faktiskt inte så illa det heller.
  Och broderikompisar? Det låter ju fantastiskt! Jag skulle vilja börja brodera, men jag är rädd att jag inte har tålamodet. Men man kan göra så mycket festligt!

 • moa

  9 april, 2012 at 20:56 Svara

  ja visst är det tjusigt! tack ska du ha & det var en himla fin blogg du har! kram

 • sofia

  9 april, 2012 at 15:07 Svara

  svar: ja det är verkligen så. de små detaljerna som bildar något stort, liksom. antar att du syftar på snusmumriken? världens bästa figur och plåtburkar är också väldigt bra grejer. wihwih!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.