tre barnbarn, ett beställningsporträtt i akvarell

I slutet av maj fick jag en förfrågan om jag kunde måla ett porträtt av tre barnbarn, att ge i 80-årspresent till deras morfar. De hade inte kunnat träffas alla tre på sju år och det fanns inget foto av dem tillsammans från modern tid.

aliciasivert alicia sivert sivertsson hus husmålning måla måleri akvarell aquarelle watercolor watercolour water color colour vattenfärg skapa skapande kreativitet konst present beställa beställning konst art porträtt
Vem går inte igång på ett sånt uppdrag? Jag gjorde det i alla fall!

Att måla porträtt av någon en aldrig träffat är svårt, eftersom det är de små detaljerna i en persons ansikte som gör att deras nära känner igen dem. Att måla ett porträtt i akvarell är extra svårt, eftersom färgen är transparent och inte går att måla över och göra om. Att måla tre porträtt i akvarell på samma papper, där alla ska bli bra och sig lika, är nog bland det klurigaste jag tagit mig för. Sällan har jag förberett så noga och skissat så länge, men roligt har det varit, och väldigt lärorikt!

aliciasivert alicia sivert sivertsson hus husmålning måla måleri akvarell aquarelle watercolor watercolour water color colour vattenfärg skapa skapande kreativitet konst present beställa beställning konst art porträtt steg för steg gif step by step
Jag målade ett ansikte per dag för att kunna koncentrera mig så länge och ändå känna att jag kom framåt. Här kan ni se bilden växa fram!

aliciasivert alicia sivert sivertsson hus husmålning måla måleri akvarell aquarelle watercolor watercolour water color colour vattenfärg skapa skapande kreativitet konst present beställa beställning konst art porträtt
Tre barnbarn – akvarell på Arches 300 g med fin gräng, 29,7 x 21 cm.

aliciasivert alicia sivert sivertsson hus husmålning måla måleri akvarell aquarelle watercolor watercolour water color colour vattenfärg skapa skapande kreativitet konst present beställa beställning konst art porträtt

aliciasivert alicia sivert sivertsson hus husmålning måla måleri akvarell aquarelle watercolor watercolour water color colour vattenfärg skapa skapande kreativitet konst present beställa beställning konst art porträtt

aliciasivert alicia sivert sivertsson hus husmålning måla måleri akvarell aquarelle watercolor watercolour water color colour vattenfärg skapa skapande kreativitet konst present beställa beställning konst art porträtt

aliciasivert alicia sivert sivertsson hus husmålning måla måleri akvarell aquarelle watercolor watercolour water color colour vattenfärg skapa skapande kreativitet konst present beställa beställning konst art porträtt
Ett så fint och symboliskt starkt uppdrag. Stort tack till bägge systrar och kusinen för att jag fick vara med och skapa er present!

Kontakta mig på alicia(a)sivertsson.se för beställningar

Tags:
16 Comments
 • Mikaela

  2 juli, 2017 at 10:49 Svara

  Så sjukt imponerad! För det första är porträttmålning sjukt svårt men att göra det i akvarell dessutom? Wowowoowowow

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:50 Svara

   Haha jag vet! Lätt panik när jag skulle sätta pennan på pappret kan jag säga ;)

 • Wilda

  1 juli, 2017 at 09:36 Svara

  WOW så vackert! Så egensinniga porträtt <3

 • Grahnslöjd

  30 juni, 2017 at 16:56 Svara

  Wow vilket uppdrag och vilket fantastiskt resultat!!:) Jättefina porträtt och bakgrunden gillar jag också!!

  • Alicia Sivert

   7 juli, 2017 at 08:50 Svara

   Vad roligt att du säger det, tack snälla Elin :D

 • steeringer

  29 juni, 2017 at 16:34 Svara

  Jeg har lest bloggen din siden du begynte å blogge, veeldig lenge siden altså. Det bilde her.. Jeg kan ikke med ord beskrive hvor hvor fantastisk det er. Måle portrett med akvarell, og i tillegg tre portretter i ett bilde, er vanskelig. This is amazing! Du har fått med så mange små detaljer, at jeg aldrig blir ferdig med å studere den. Det er en ære å se deg utvikles. Du blir bare flinkere å flinkere! Hilsen; en som synes du er en stor inspirasjonskilde.

  • Alicia Sivert

   29 juni, 2017 at 21:25 Svara

   Åh, jag har flugit på den här kommentaren hela kvällen. Jag vet knappt vad jag ska svara, jag är så tagen!

   Dina ord gör mig glad djupt in i magen och att du dessutom följt med så länge utan att ledsna känns oerhört ärofullt! Stort tack för att du stöttar mig och ser mig på det sättet, och tack för att du skrev till mig! Så jääädra glad blir jag!

 • Julia

  28 juni, 2017 at 19:04 Svara

  Imponerande! Vet hur svårt det är då jag själv testat akvarell och porträtt…och då bara för en person. Även om jag inte träffat personerna ser din bild väldigt levande ut!

 • Helga

  28 juni, 2017 at 17:14 Svara

  Så himla fint!!!!!!!!! Vill också ha porträtt! Får återkomma när jag börjar jobba igen 8)

 • Therese P

  28 juni, 2017 at 12:32 Svara

  Wow så fint!

 • Cecilia

  28 juni, 2017 at 08:49 Svara

  jag ÄLSKAR denna. Alltså ett helt omöjligt uppdrag ändå och så gör du det så jäkla bra och jag känner inte dessa personer men alla tre ser ut som riktiga drömmar och det känns som om du fångat dem så levande. ÄLSKAR också att blyertsen får synas under, att skissen är ett av lagrena. Fattar inte varför jag alltid skulle sudda bort sånt jämt förut, blyerts är ju så snyggt.
  Kommer behöva beställa ett porträtt av mig själv (hehe) ska bara se vilken storlek jag har råd med. Vi pratar om det imorgon :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.