tre magiska ting från Hogwarts lärarrum

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, home, interiour, interiör, hem, inredning, harry potter, lord of the rings, jrr tolkien, brass owl, magic bottle, magisk flaska, trolldrycksflaska, potions, potion, mässingsuggla, mässing, uggla, böcker, books, book shelf, bokhylla
Ibland hittar jag prylar på loppis som bara är så uppenbart sprängfyllda av magi att jag måste ta hem dem även om jag inte alls har någon användning för dem. Här är tre sådana:

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, home, interiour, interiör, hem, inredning, harry potter, brass, hogwarts, mässing, magnifying glass, förstoringsglas, fågel, påfågel, peacock, fenix, phoenix
Detta förstoringsglas med en påfågel/fågel Fenix fyndade jag i höstas.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, home, interiour, interiör, hem, inredning, harry potter, brass, hogwarts, mässing, magnifying glass, förstoringsglas, fågel, påfågel, peacock, fenix, phoenix
38 spänn kostade det och har antagligen tillhört Dumbledore en gång. Kanske kan det tyda osynlig skrift eller översätta gamla runor om en läser igenom det.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, hogwarts, home, interiour, interiör, hem, inredning, harry potter, severus snape, magic bottle, magisk flaska, trolldrycksflaska, potions, potion,
Mitt senaste fynd är en sirligt dekorerad glasflaska med kork. 75 kronor fick jag betala.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, hogwarts, home, interiour, interiör, hem, inredning, harry potter, severus snape, magic bottle, magisk flaska, trolldrycksflaska, potions, potion,
Helt uppenbart en av Severus Snapes gamla trolldrycksflaskor! Jag tänker att jag ska förvara spädbarnsblod, tårar eller onda andar i den när jag kommer över några.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, home, interiour, interiör, hem, inredning, harry potter, hogwarts, brass owl, mässingsuggla, mässing, uggla,
Den här lilla ugglan i mässing stod ensam och övergiven på Myrorna. 50 kronor kostade hen att adoptera. Jag tänker att det är en nödbrevuggla som i krissituationer kan uppväckas för att leverera ett viktigt brev. Kanske fungerar det hela bara en gång varpå ugglan sprängs eller förvandlas till en oformlig klump metall eller så.

aliciasivert, alicia sivertsson, alicia sivert, home, interiour, interiör, hem, inredning, harry potter, lord of the rings, jrr tolkien, brass owl, magic bottle, magisk flaska, trolldrycksflaska, potions, potion, mässingsuggla, mässing, uggla, magnifying glass, förstoringsglas, fågel, påfågel, peacock, fenix, phoenix
Min teori är att trion kom bort under striden om Hogwarts för att sen hamna i mugglarhänder och småningom på loppis. Det är farligt att låta förtrollade artefakter figurera i händerna på ickemagiker så jag anser att jag gör något av en samhällstjänst genom att samla dem i min bokhylla.

Minns ni förresten när jag hamnade i Hogwarts lärarrum helt random mitt i Frankrikeresan?

Tags:
23 Comments
 • tone

  10 mars, 2016 at 15:06 Svara

  <3<3<3<3<3!!!

 • Matilda

  23 februari, 2015 at 17:02 Svara

  Men får ont i hjärtat när jag ser det här, vill ha ett magiskt rum jag också!

  • Alicia Sivert

   23 februari, 2015 at 22:27 Svara

   Det börjar med detaljerna, en efter en får man samla :)

 • chrissy

  17 februari, 2015 at 22:25 Svara

  ^ wow JA lätt bästa kommentaren jag läst!! thank u lisamarie för den totala gullighetskänslan <3

 • LisaMarie

  16 februari, 2015 at 19:26 Svara

  Åh älskar! Håller helt med dig, du gör en samhällsnytta. Arthur Weasley skulle antagligen tacka dig för allt arbete du besparar hans avdelning nu när artefakterna är i säkra (och säkert magiska) händer ;)

 • Johanna Marie.se

  16 februari, 2015 at 18:33 Svara

  Åh gud så fina grejer!

 • Katarina

  16 februari, 2015 at 15:53 Svara

  Vilka äventyr du nu kommer att klara av att reda ut. Härliga saker och underbart fantasieggnde text.

 • Louie

  16 februari, 2015 at 15:26 Svara

  Så vackra de är!

 • Mikaela

  16 februari, 2015 at 14:48 Svara

  Wooooow vilket fantastiskt förstoringsglas! De övriga tingen också, men den var alldeles särskilt magisk!

  • Alicia Sivert

   16 februari, 2015 at 15:11 Svara

   Jaaa!! Jag fattar inte att det finns – det är liksom FÖR fint!

 • Mikaela Johansson

  16 februari, 2015 at 14:09 Svara

  Så förfärligt fina saker att jag tror jag smäller av! Och de kostade ju nästan inget dessutom!

  • Alicia Sivert

   16 februari, 2015 at 14:10 Svara

   Jaa, jag vet! Så himla lyxigt att kunna omge sig med så fina grejer!

 • Kreater Johanna

  16 februari, 2015 at 13:55 Svara

  Åh, förstoringsglaset är ju helt underbart!!

 • Beatrice

  16 februari, 2015 at 12:06 Svara

  MAGISKT! (Hehe)

  Fattar inte ens att du hittar sånt här, men jag kanske helt enkelt inte letar när jag väl är ute… Vi borde skapa en liten HP-nördsklubb juu!

  • Alicia Sivert

   16 februari, 2015 at 12:21 Svara

   Jag tror det ligger mycket träning bakom att bli en bra loppisfyndare! I början köpte jag mycket halv-okej grejer som jag inte egentligen ville ha och hittade sällan något riktigt bra. Nu vet jag liksom vilka material, färger och mönster jag är intresserad av och är ganska bra på att sålla ut saker som är intressanta i MÄNGDEN av skräp. Jag har gått många timmar på loppis för jag tycker det är så himla roligt med skattletandet, även om jag inte hittar någonting jag vill köpa. Men jag har också dagar när det inte alls går och intrycken blir för många.
   Fokusera på färger och material du gillar, kolla hyllorna med mässings- och kopparföremål (tips tips) och gå gärna flera varv. Det tar sin tid men så har man sån här tur ibland ;)

 • Jess

  16 februari, 2015 at 11:38 Svara

  Herregud glasflaskan, HELT FANTASTISK! Och jag skriver snudd på aldrig med versaler så det är verkligen något magiskt över den! Helt exalterad här framför datorskärmen, haha åh.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.