tredje eller fjärde snön sådär


När vi landade med flyget från Bryssel i början av förra veckan gjorde vi det i sällskap med den första snön. Nästa morgon vaknade vi till ett Stockholm pudrat i vitt, men ett par timmar senare var allting borttöat. Sen dess har det fallit snö lite då och då, men i helgen kom det en rejäl laddning som blivit liggande.


Den bredde ut sig som sockervadd på balkongen.


Och över Karlsson på takets utsikt.


Vifslan satt i dörröppningen och vädrade. Små kristaller landade på hennes päls och hon spände hårstråna rakt ut så hon till och med blev större än Tofslan (som håller sig på långt avstånd från den öppna dörren och allra helst ligger ovanpå elementet och jäser såhär års)!


Här ser ni förresten den sorgliga sanningen om hur det gick för min balkongodling. Sista momentet har jag alltid svårast för, som ni vet, och att klippa ner och stänga balkongen för vintern har liksom skjutits på framtiden i flera månader nu. Till sist kom snön och igår fick jag stå mitt kast när alla bottenfrusna jordklumpar skulle tinas i duschen så jag kunde få ut jorden och ställa krukorna på vinterförvaring. Nåväl, det var ingen som dog av det (utom paprikan).


Har ni fått nån snö hos er än? Vad gör ni i vintermörkret? Jag är jäktad just nu och känner att bloggen kommer på efterkälken, men vill gärna höra era historier. Kan ni inte länka om ni skrivit nåt riktigt grymt, härligt, viktigt eller bara vardagsmysigt inlägg på sistone som jag inte får missa? Det skulle göra mig glad, och dela glädjeämnen kan vi behöva med tanke på vad vi vaknar upp till för värld idag… Ta hand om er och om varandra.

14 Comments
 • LisaMarie

  11 november, 2016 at 10:33 Svara

  Alltså utsikten från er balkong är verkligen fantastisk! Jag vill också se ett Karlsson-tak när jag tittar ut ^^ Trist att du är stressad och hoppas att det kan lösa upp sig snart. Jag känner att jag är påväg in i en stressa-ned-fas nu när jag gått i ner i tid på jobbet. Har bloggat två gånger den här veckan vilket måste vara ett slags rekord det senaste året känns det som :p Idag bloggade jag om att lappa och laga och vårda kläder på bästa sätt. http://lisamariesvarld.blogg.se/2016/november/om-att-laga-det-en-har-2.html Läs gärna och kom ännu hellre med egna tips!

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 07:52 Svara

   Åh vad fantastiskt det låter! Och såå kul att du är tillbaka i bloggvärlden, det har jag sett fram emot och nu bara myser jag mig igenom varje inlägg. Ska kolla dina klädlagartips på lunchen och längtar redan :D

 • Wilda

  10 november, 2016 at 19:05 Svara

  Åh den där första bilden tog andan ur mig <3 Så vackert. Jäklar vad fina bilder, Alicia!

 • Helga

  10 november, 2016 at 16:13 Svara

  Jag har inte bloggat så mkt… Men idag har jag och Draken varit på utflykt med matsäck och träffat en kompis jag lärt känna tack vare min blogg! :) Hon ska snart få barn så vi hade massor att prata om som vanligt. Så himla mysigt! Och ikväll ska sambon göra taco och jag hinner kanske sticka lite när Drakisen somnat :) Och dessutom har vi lite kallt i lägenheten just nu så jag kan ha mina swants! Äkta mys!

  • Alicia Sivert

   15 november, 2016 at 07:45 Svara

   Åh det låter ju jättehärligt! Fan vad gutt med tacos och swants!

 • Linnéa

  10 november, 2016 at 12:29 Svara

  Än så länge har vi sluppit snön tack och lov :P Även om det ser väldigt mysigt ut på dina bilder blir jag gärna utan snön till jul åtminsonde. I höstmörkret försöker jag förutom att sticka på en kofta umågs med mina vänner, gå på stickcafé och packa upp flyttkartonger :)

  • Alicia Sivert

   10 november, 2016 at 15:48 Svara

   Haha här fick vi typ 60 cm igår – hoppas du kan undvika den fram till jul då ;)
   Det låter härligt!! Precis så som november ska vara.

 • BySiri - the life of a creative mind

  10 november, 2016 at 08:46 Svara

  Gud så fint ! Jag tänkte verkligen på Karlsson på taket som du skrev :) Och vilken fotogenisk katt, gillar speciellt den första bilden.

  Hmm jag har inget sådär supermegapepp inlägg men jag delade med mig receptet på en grymt god mjuk pepparkaka i förrgår (extra pepp för min del för att jag lyckades få bilden precis så som jag ville ha den) http://www.bysiri.se/receptoppskrifter/recept-pa-mjuk-pepparkaka/

  och skrev dagen före det om vad min chef sa när jag berättade varför jag är sjukskriven (de har ingen rätt att veta det här i Norge). http://www.bysiri.se/dagar/mote-med-chefen-om-sjukskrivning/

  sen vågar jag inte länka mer pga risk för att hamna i spamsektionen men om du ser på gilmore girls kan jag tipsa om att de skapat en facebooksida nu och där har de "ask kirk" som är spot on hans karaktär i serien <3

  • Alicia Sivert

   10 november, 2016 at 15:46 Svara

   Tack ska du ha! Och vad roligt med den mjuka pepparkakan, det blev jag sugen på att baka :)

 • Ewa med bloggen tygochgarn

  9 november, 2016 at 17:59 Svara

  Har precis stickat mig en lila amöba-boa, färgglatt, varmt och mysigt så här i grå novemberkyla! Om du vill se ur den ser ut: se https://tygochgarn.wordpress.com/2016/11/04/amoba-boa/

  • Alicia Sivert

   10 november, 2016 at 15:43 Svara

   Vad kul! Den har du användning för nu när vintern kom tidigt ;)

 • tone

  9 november, 2016 at 08:41 Svara

  https://www.buzzfeed.com/andyneuenschwander/21-hilarious-harry-potter-tumblr-posts-thatll-make-you-reali?utm_term=.aumvZyOKP#.aey5xoMgV

  Denne Buzzfeed-artikkelen fekk meg til å le i går kveld (skulle ønske eg hadde spart den til i dag tidleg). Takk for dei fine bileta av Vifslan. <3

  • Alicia Sivert

   9 november, 2016 at 13:11 Svara

   Tack Tone, det var EXAKT vad jag behövde! <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.