upcycle DIY: Jeff Bridges-tomte

Bonus: mini-DIY av A. Fagerström sist i inlägget. Missa inte det!


Nu tänkte jag visa för er hur ni gör det allra flådigaste säsongspyntet: en egen Jeff Bridgestomte! Vi är inte jättemånga som har sådana i våra hem, och därför anses de ganska exklusiva. Men de är också väldigt enkla att göra själv så låt er inte luras att betala tusentals pengar för en utan följ min guide och fixa julstämningen billigt billigt!


Idén med Jeff Bridges-tomten föddes när Andreas köpte den fulaste tomte han kunde hitta på Myrorna och gav den till mig i något slags försök att provocera (jag gillar inte tomtar – jag föredrar julpynt med grisar och bockar). Tji fick han när jag omvandlade åbäket till en hypermodern inredningsattiralj (nästan synd att bara ha den framme på julen).


Du behöver: En sax, smörgåspapper, lite häftmassa, en bild på Jeff Bridges, en ful tomte, en penstump, lim och i tapetklisterfall även en pensel att bre ut limmet med, samt pynt.


Börja med att kalkera tomtens ansikte på smörpappret.


Placera skissen på din Jeff Bridgesbild och fäst med lite häftmassa.


Klipp i bägge lager längsmed dina tecknade linjer.


Sådärja!


Avlägsna smörgåspappret.


Kolla att bitarna passar på din tomte, finjustera.


Limma fast fotot på tomten. När limmet har torkat kan du med fördel lacka tomten ett par gånger så står den sig mååånga jular framöver.


Pynta.


Klart!


Bonus: Mini-DIY från Andreas Fagerström.
Förra julen fick jag en liten tomte av min kusin (vilket faktiskt ledde till rena tomteinflationen hemma hos mig med en ökning på jag vet inte hur många procent). Tomten hade en liten skylt i handen där det stod ”jul”. Inte hipster nog för Andreas, som fixade det med enkla medel. Papper, tape, kalligrafipenna och domedagsbudskap. Succé!

Tags:
3 Comments
 • Helga

  7 december, 2014 at 08:28 Svara

  Haha asså :)

 • Sanna

  6 december, 2014 at 21:56 Svara

  Haha vilken härlig ide! Love it! <3

  SV: Ja jag brukar göra något som kallas glödhoppor och det låter som att det stämmer med det du nämner, gott gotti gott gott. ;)

  Kram
  Sanna

 • Mikaela Jansson

  6 december, 2014 at 18:05 Svara

  Love this!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.