vår i min vrå, påskpynt och årets bästa loppisfynd

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Påsken kom och drog förbi snabbare än jag riktigt hann med, men vårpyntat har jag i alla fall gjort! Såhär ser det ut hemma hos mig just nu:

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
På pianot står ett numera ruskigt risigt ris som jag fick på vernissagen av Helen från Hantverksta´n och som blommat över och vissnat vid det här laget, men som jag inte kunde med mig att slänga ut innan påsk. Jag har inte kunnat pynta det för katternas skull, men det är fint ändå.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Bredvid står morfars kaninakvarell och stenäggen jag hittade på loppis.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Plus ett jättefint lila som jag fick av Sandra när jag var i Karlsborg.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
I soffan ligger kaninkudden jag sydde förra påsken. De andra kuddarna har jag också sytt förstås men de är året-runt-pynt!

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
På soffbordet har jag lagt ut den finaste broderade duken i hela världen. Den är så himla vacker och välgjord och det ligger säkert femtio arbetstimmar bakom den – ändå fick jag den för ynka 35 spänn på Erikshjälpen en gång.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Eftersom jag inte kan ha något riktigt ris har jag hängt påskprydnader i hornen ovanför teven. Det ser förskräckligt ut, men vad gör man?

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Jag provade nämligen att göra ett litet prototypris och det klarade sig bra så länge det stod på diskbänken där katterna inte får vara. Varje dag gav det mig glädje i sin mikroskopiska påskighet och en gång kom Andreas på mig med att sjunga för det (vilket han retat mig för sedan dess). Men när vi skulle baka ut en pizzadeg en kväll och jag ställde det på köksbordet ett ögonblicks ögonblick tog det exakt en sekund innan Vifslan hade rivit ner det på golvet, spräckt den fina kannan det stod i, ställt till med en stor vattenpöl och dessutom knyckt ett ägg som jag inte hittade förrän långt senare när jag klev på något hårt under vardagsrumsmattan. Rislösheten; en påskälskande kattägares sorg alltså.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
I köket hänger även den finaste/fulaste tavlan i hela världen, som jag skämsköpte på Myrorna förra året med ursäkten att den skulle vara påskpynt, men som Andreas turligt nog tyckte lika mycket om som jag. Det tog oss emellertid flera veckor att inse att den var felstavad.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
På bordet ligger en duk jag gav Andreas i påskpresent. Den är från Ekelunds väveri och mönstret heter ”Änder”, men det är ju lommar på så jag vet inte vad de tänkte!

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Där bor också fjolårets bästa påskfynd. Jag hittade den på Myrorna för 75 kronor och det är en liten tekanna i form av en höna med en kyckling på locket. Så hysterisk och fantastisk! Samtidigt köpte jag en liten skål med en iller på som jag gav till Jessica.Vilken servis det måtte varit alltså.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Jag har surfat Tradera mycket de senaste veckorna i jakt på en portugisisk tupp, eller en från Dalarna, men alla har varit antingen kantstötta eller blivit för dyra. Jag fick nöja mig med dessa småttingar (som dessutom gick sönder i frakten, men som funkar som krukpynt).

Men så en dag tog jag en tur in på Myrorna vid Odenplan och gissa om jag fick andnöd när jag, mitt bland alla trassliga flörtkulekycklingar och trasiga keramikhöns, fick syn på…

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad Portugisisk tupp prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
DEN HÄR!

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad Portugisisk tupp prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
100 spänn kostade den och är inte mindre än 37 cm hög så den kan nog klassas som årets bästa fynd! Mamma har två portugisiska tuppar som hon tar fram varje vår och jag har drömt om en egen i hela mitt liv.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader Portugisisk tupp pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Total prylfyndarglädje.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Jag har också hittat två små skålar som vi kommer servera sås och oliver i året runt men som ju passar särskilt bra till påsk! 25 kronor styck kostade de.

alicia sivert alicia sivertsson aliciasivert påsk påskpynt påskris pynt vår vårpynt prydnad prydnader pynta göra fint hemma begagnat loppis myrorna återbruk tradera kyckling höna höns tupp tuppar easter spring second hand thrifted
Och det var allt från min våriga vrå! Hur pyntar ni i år?

PS, Wildas sammanställning av våra Monthly Makers-alster på tema miniatyr är uppe nu!

29 Comments
 • Katarina

  5 april, 2016 at 13:39 Svara

  Åh vad kär jag blev i skålarna med blommor och kaniner. Har de någon stämpel i botten? Så en kan söka på dem och kanske, kanske hitta en egen….

  • Alicia Sivert

   9 april, 2016 at 10:55 Svara

   Nu har jag kollat och tyvärr är de alldeles blanka undertill :( Så jag har ingen aning om varifrån de kan komma. Hoppas de dyker upp i din väg ändå!

 • Ruth | HungryHeart.se

  3 april, 2016 at 09:32 Svara

  Du kan verkligen konsten att påskpynta så att det blir färgglatt, personligt, charmigt, levande och så himla fint!

 • tone

  3 april, 2016 at 09:00 Svara

  Eg har aldri sett finare påskepynt! Og den portugisiske hanen var jo berre toppen av kaka! Fantastisk. :D

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 14:29 Svara

   Hihihi, eller hur? Så glad att ha hittat honom ^^

 • Helga

  3 april, 2016 at 07:10 Svara

  Åh vilket fantastiskt inlägg! Jag skrattade högt åt den felstavade kanintavlan. Den påminner mig om nån sån mysig tecknad kaninfilm :) Tur katter skapar så mycket glädje så det går att förlåta dem för deras klåfingrighet.

  • Alicia Sivert

   3 april, 2016 at 08:10 Svara

   Haha ja, det är lite Beatrix Potter-känsla över den kanske? Men eller hur! Jag förlåter dem allt på en sekund. Så himla utlämnad åt deras fluffighet alltså!

 • Fredrikapåvinden

  2 april, 2016 at 07:21 Svara

  Åh alltså det här inlägget! <3 Så mycket fint. Vilken himla trevlig lördags-morgon-dricka-te-läsning. Ville liksom kommentera allt. Älskar hur int ni bor och alla små anekdoter från erat vardagsliv. Så fint att få hänga med! Själv blir jag allt mer pepp på att pynta fram påsken. Mycket tack vare dig och all din påskpepp på bloggen! Men jag tänker att det liksom får växa fram lite år för år. Även jag fick ett påskris krasat men utan minsta lilla katt i sikte. Men uppenbarligen hade riset sikte på golvet och slog ned sig själv så vasen gick i kras :/ Men men, nu har jag lärt mig att ALLTID lägga en tung sten i botten på påskriset. Ha en finfin lördag Alicia och tack för ypperlig läsning!

  • Alicia Sivert

   2 april, 2016 at 07:54 Svara

   Åh, tack snälla du för all din värme och kärlek!! Jag tänkte samma sak för 1-2 år sen, att jag skulle börja gradvis, men när en väl börjat leta fina projekt att göra och fynd på loppis så går det ganska snabbt. Jag tycker du gjorde bra ifrån dig i år och nästa är du säkert påskigare än en svart katt på en kvast! Det ser jag fram emot ^^
   Ha en underbar helg och tack för tipset om stenar i botten! Det tar jag med mig även till prototypriset nästa år.

 • Mikaela

  2 april, 2016 at 07:01 Svara

  Så mycket påskfint!!! Vi hade ett litet ris jag fick i present, men det var det. Tänkte förra året efter din påskpepp att jag skulle pynta mer i år, men det blev bara inte så nu heller. Kanske nästa år? Tekannan var ju helt fantastisk, haha! Och den nya påsktuppen är otroligt fin!! + blå skålarna med kaniner <3

  • Alicia Sivert

   2 april, 2016 at 07:52 Svara

   Nästa år ska jag börja förbereda dig runt jul så kan du vara med mig och Jessica att adventsmaxa! :)

 • Vicky

  1 april, 2016 at 20:55 Svara

  ja fullt med magi men mest hogwartskuddarna åh herregu <3

 • Linnea Aurora

  1 april, 2016 at 16:50 Svara

  Men åh så påskigt och fint!! Vi hade inte ett enda pynt överhuvudtaget- inte ens någon påskhöna med godis som vi annars har- ack sorgen!

  • Alicia Sivert

   2 april, 2016 at 07:50 Svara

   Oj nej, vilket öde! Du får fira dubbelt nästa år!

 • lopplisa

  1 april, 2016 at 14:44 Svara

  Wow! Vilken megajäkla fin tupp du fyndat!!! Otroligt! Mysig påskstämning för övrigt också!! :) Ha det gott!

 • ansjovis

  1 april, 2016 at 10:16 Svara

  uggletavlan var gräslig men allt annat var en riktig FRÖJD

  • Alicia Sivert

   2 april, 2016 at 07:49 Svara

   Jag VET den är inte ens SIGNERAD????????

  • lovis ansjovis

   3 april, 2016 at 12:11 Svara

   du kommer aldrig tjäna pengar på allmosor från mig iallafall, det är ett som är säkert

 • Camilla

  1 april, 2016 at 08:13 Svara

  Tänker att det är ganska fint att tavlan är felstavad, kaninernas version av en lolcat!
  Älskar att du fick två katter i ditt liv, som bara bestämmer och har sig. Bästa grejen!

  • Alicia Sivert

   2 april, 2016 at 07:48 Svara

   Haha ja, hade du berättat det för två år sen hade jag skrattat i högan sky. Men jisses vad lycklig de gör mig! :)

 • Jessica Andersdotter

  1 april, 2016 at 07:24 Svara

  Åhhh så mycket fint i detta inlägg!!!!!! Du är en mästare på att prylfynda, Alicia. Fin uggletavla på pianot också!!! Och de små blommiga kaninskålarna! Och TUPPEN!! Allt är så magiskt!!!

 • Anonym

  1 april, 2016 at 07:16 Svara

  Så fantastiskt fint med kaninerna på de blommiga skålarna!
  Nästa år kan ni kanske prova med ett stort påskigt ris på balkongen?
  Mymlans mamma

 • Sandra

  1 april, 2016 at 06:10 Svara

  Alltså ert hem! Överdos av vårpepp ju och jag blir så rackarns glad av att bara titta på bilderna :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.