Wildas rosor


När jag säger att ni är min största källa till inspiration så smörar jag inte. Är det inte i motiv så är det något ni säger, påpekar, berättar, visar eller förmedlar som väcker former och färger inom mig. Men ibland är det också så enkelt som att jag förälskar mig i en bild ni tagit, och vill göra min egen version av den. Det hände i lördags, när jag såg Wildas blombukett.


Romersk malört och rosor i en hög smal vas. Så skirt och bräckligt, och på samma gång modigt och ståtligt. Som Wilda själv. Jag gjorde min egen version av hennes rosor, i akvarell.


Det är varken det vackraste eller noggrannaste jag gjort, men penslarna har arbetat mot mig ett tag och detta var första gången på några veckor som jag kände att måleriet funkat någotsånär. Sen använde jag mina billiga(re), tunna akvarellpapper och det är en så himla dålig förutsättning eftersom de är ömtåliga och torkar för fort. På den översta högra rosen syns det tydligt hur pappret inte klarar av att bli uppblött och bearbetat flera gånger, vilket ett tjockare ark gör, det blir smuligt och blaffigt och går inte att jobba över. Men egentligen tycker jag det är de tre mittersta rosorna i den här bilden som är intressanta, så ni får titta på dem!

16 Comments
 • Sofia Brolin // Hildas.se

  31 augusti, 2016 at 08:03 Svara

  De där bilderna hos Wilda minns jag att jag också tyckte var så vackra när hon publicerade dem. Och dina målningar av dem är otroligt fina! Vilken talang du har! Färgerna är så himla himla perfekta. Nu blir det en massa superlativ här … men det är verkligen såååå fint! :)

  • Alicia Sivert

   1 september, 2016 at 06:52 Svara

   Åh tack snälla! Blir väldigt glad för superlativen ;) Kul att du fick samma känslor av Wildas bilder! Hon är stark både med orden och med kameran.

 • Fredrikapåvinden

  31 augusti, 2016 at 05:06 Svara

  Såååå fiiin Alicia! Wow! Älskar färgerna. Känns som en illustration som skulle kunna va taget ur "allra käraste syster". Lite så där magisk och vemodig.

  • Alicia Sivert

   31 augusti, 2016 at 06:21 Svara

   Gud vad fin beröm! Den tanken ska jag bära med mig djupt i hjärtat! TACK <3

 • Jessica

  29 augusti, 2016 at 18:36 Svara

  FY FABIAN VAD FIIINT DET ÄR. Du har gjort bladbakgrunden till rosorna så himla fint! Och själva rosorna OCH ALLT. <3

  • Alicia Sivert

   31 augusti, 2016 at 06:20 Svara

   TACK! Blev faktiskt väldigt nöjd med bakgrunden – tycker den är svårast annars :)

 • Anki

  29 augusti, 2016 at 18:15 Svara

  Jättefint, gillar alltid dina akvareller så mycket :)

 • Jess

  29 augusti, 2016 at 17:20 Svara

  Dina akvareller alltså <3

 • Lindah

  29 augusti, 2016 at 12:34 Svara

  Så fint! :)

 • Wilda

  29 augusti, 2016 at 10:26 Svara

  Jag är så smickrad och imponerad att jag inte vet vart jag ska ta vägen. Dina akvareller har så starkt genomslag i mig. De gör mig alldeles alldeles tagen. Vilken detaljrikedom! Och att du inspirerades av en bukett jag har gjort är så galet fint. Åh, vad jag tycker om dig Alicia. TACK! <3

  • Alicia Sivert

   31 augusti, 2016 at 06:19 Svara

   Men diito Wilda! Så glad att du blir glad :) Du inspirerar och berör!

 • Mikaela

  29 augusti, 2016 at 07:18 Svara

  Men åh så fint! Så fin beskrivning av buketten också och hur den är som Wilda <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.