William Morris-necessär

Necessär med William Morris-tyg, sydd av Alicia Sivertsson i återbruksmaterial - www.aliciasivert.se
Ni vet det där med att jag inte hade någon nåldyna fram tills härom nyss och inte fixade någon bloggheader på sex år? På samma vis sydde jag över trettio saksamlarpåsar förra året men gick själv utan resenecessär.

Necessär med William Morris-tyg, sydd av Alicia Sivertsson i återbruksmaterial - www.aliciasivert.se
Så när jag hittade en pytteliten stuvbit med William Morris-motiv på Erikshjälpen visste jag precis vad jag behövde göra. Och så gjorde jag det! Jag sydde den perfekta necessären. Den går i vårens ljusaste toner med rosaprickigt foder och blå dragkedja – allt av återbruksmaterial naturligtvis.

Necessär med William Morris-tyg, sydd av Alicia Sivertsson i återbruksmaterial - www.aliciasivert.se
Nu är jag redo för all världens semestrar!

18 Comments
 • Anna Neah

  20 april, 2015 at 11:28 Svara

  Det är nog faktiskt den finaste necessären mitt öga skådat. Typ någonsin. Heja!

 • Louie

  12 april, 2015 at 18:29 Svara

  Så underbart fin! :D

 • Vicky

  12 april, 2015 at 17:54 Svara

  SÅ avis på denna! ser så sjukt lyxdyr ut. så så bra jobbat (som vanligt, mao)

 • Jenny Olofsson

  12 april, 2015 at 13:00 Svara

  Åh! Så himla fin. Älskar mönstret. Jag hade aldrig hört talas om William Morris förens i år och nu dyker hans design upp lite här o var och det är så fint.

  Passar ju perfekt till en necessären också! Färgerna är så vackra och glada :D
  Verkligen fin!

  • Alicia Sivert

   14 april, 2015 at 17:44 Svara

   Tack snälla du! Kände samma sak när jag såg det :) Och Morris är <3

 • Fredrikapåvinden

  12 april, 2015 at 11:28 Svara

  Wow! Vad fin den är Alicia! Färgerna är helt fantastiska. Jag är så glad för jag har just kommit in i världens syflow och vill bara sy heeeela tiden. Dock går det ut lite över replikövandet som skjuts upp och "glöms" bort i alla syglädje…

  • Alicia Sivert

   14 april, 2015 at 17:43 Svara

   Men åh vad härligt!!! Det här var mitt första sömnadsprojekt på ett bra tag alltså. Men när det hände så bara hände det! Känner att inspirationen återvänt till huvudet även om det är segare ut i armarna. Hoppas detta är starten för vårsypeppen :)

 • Beatrice

  12 april, 2015 at 09:56 Svara

  Alltså, så himla fint!??!?! Har du någon bra beskrivning på sagda necessär, eller hittade du på mönstret själv? Har visserligen en helt okej variant, men har ett hemvävt tyg från ett läger som jag gärna skulle göra necessär av! Har bara aldrig vågat testa något mönster pga det obvious faktum att jag aldrig kan väva om tyget igen… Men jobbar ju på det där med att använda mina darlings!

  • Alicia Sivert

   14 april, 2015 at 17:42 Svara

   Design Sponge har gjort en superbra beskrivning av hur en gör. Dock ej inkluderat att zickzacka alla kanter vilket jag ALLTID gör pga annars går allt sönder förr eller senare, och särskilt om en har handvävt tyg. Jag skulle rekommendera att testsy en först för det kan vara lite struligt innan en blir pro på det där med dragkedjor. Och visa visa visa tyget för bövelen! Även tumme upp för att du vågar våga – det är banne mig det svåraste.

   http://www.designsponge.com/2010/09/sewing-101-zippered-case.html

  • Beatrice

   15 april, 2015 at 15:29 Svara

   Tack tack tack! Ska definitivt kika på detta och göra en test först! Har en hel del andra tygstuvar jag kan testa med ändå, så det blir nog bra! Ska se om jag har mitt egenvävda tyg här i Malmö, eller om jag får hämta hem det nästa gång bara så! Eller så kanske jag spar det till framtida MM-äventyr ;)

  • Alicia Sivert

   15 april, 2015 at 15:31 Svara

   Superskoj! :D

 • LisaMarie

  12 april, 2015 at 08:38 Svara

  Tusan så fint! Verkligen perfekt användning för det där vackra tyget ^^

 • Jessica

  12 april, 2015 at 08:28 Svara

  MY GOD vad fint. Älskar Morris <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.