all makt åt Tengil

Hajken gick finfint och vädret kunde inte varit bättre. Alla ungarna var gulliga om än omotiverade att göra annat än att lapa sol, ta första iskalla doppet, snacka (skrika) sig igenom nätterna och ha vattenkrig. Å andra sidan var vi ledare inte intresserade av så mycket annat heller så det blev en ganska bra deal, om man bortser från att jag var tvungen att hänga tält och vindskydd på tork, diska, räkna, inventera och sortera i tre timmar idag. Sånt slipper scouterna minsann, jag kan inte för mitt liv förstå varför.
Farina skötte sig alldeles exemplarisk trots att det var mycket folk och dofter och stressande med ungar som skrek och sprang runt och petade på henne. Hon har sovit sen vi kom hem igårkväll ungefär. Och ja, jag lyckades lura på henne änglavingar och hade själv fotsida lila mantel, riddarhjälm och en käppälg (käpphäst fast med älghuvud) när jag galopperade rätt in i morgonsamlingen och krävde att hälften av alla arbetsföra män och kvinnor skulle ansluta sig till mina knektar i Törnrosdalen. Jag var ganska mäktig, fast de oförskämda barnen skrattade åt oss.

rubrik ur BRÖDERNA LEJONHJÄRTA av ASTRID LINDGREN
2 Comments
  • Mimmmmi

    18 maj, 2010 at 20:40 Svara

    vad mysigt med hajk!!! =) Och kul att du fick ha med dig Farina också. Saknar scoutlivet lite grann, fast det är inte min stark sida att diska och tvätta :P

  • Malin

    18 maj, 2010 at 09:33 Svara

    Det ser jättemysigt ut! Ni har ju oförskämt bra väder i jämförelse med oss Smålänningar!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.