augusti är jackfickor sprängfyllda av frukt

Högst upp på en vinglande stege för att nå de alldeles egna körsbären. Högst upp på darrande tåspetsar för att plocka äpplen i en sluttning. Augusti är att komma hem med jackfickorna sprängfyllda av frukt. Körsbärssaft, svartvinbärssylt, inlagd gurka som blir för salt och att glömma äppelkakan i ugnen. Stickiga nyponbuskar hos mormor och morfar. Vresros. Starkt kaffe och mjuk bulle.

Körsbär i augusti - www.aliciasivert.se

Semester tillsammans. Vi går på ArkDes, Moderna Museet, Nationalmuseum, guidad tur i hamnen och på gravfältet. Porslinets dag och dubbel födelsedag hos min morbror och moster. Vi har inflyttningskalas, jag ordnar grannkattbingo. Syr kuddar, spacklar hål, monterar lampor, slagborrar i taket, gör färdigt.

Arbetet börjar och jag väntar vid en busshållplats mellan två ängar. Dimma över dammen och i viken. Provar mina nya vägar till jobbet. Provar att komma hem till mitt nya hem.

Port med rönnbär - www.aliciasivert.se

Där juli var bestämt är augusti både och. Ledighet och arbete. Gammal enhet, ny enhet, omorganisering. Regn och sol på samma gång. Sommar och höst i ett. Augusti är vinden i masttopparna som visslar. Vibrerande hetta och kolmörka nätter. Jag köper tre kräftmånar i papper till vår inflyttningsfest och de tappar formen av nattfukten.

Bären är så svullna i augusti att de spricker när man plockar dem.

Andreas plockar körsbär - www.aliciasivert.se

4 Comments
 • Anna

  3 september, 2019 at 12:16 Svara

  Jag är sjukt nyfiken på hur kattbingot gick till!

  • Alicia Sivert

   9 september, 2019 at 09:22 Svara

   Jag ska kolla om jag kan göra ett inlägg om det! :)

 • Annika

  31 augusti, 2019 at 10:27 Svara

  Så fint Alicia! Jag gillar augusti. Gillar hur du beskriver allt det fina ni gjort, men även misslyckanden, att inte måla upp det perfekta livet som inte finns liksom. Jag hoppas ni trivs i ert nya hem, verkar vara ett ställe att trivas på iaf! :)

  • Alicia Sivert

   1 september, 2019 at 17:16 Svara

   Tack Annika! Nya hemmet är nästan just sådär perfekt att det nästan inte finns! Vi har verkligen hamnat rätt <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.