balkongen i maj, och en vädjan till våren

När jag visade före-bilderna från min balkong i mars hade jag som ambition att ganska snart återkomma med efter-bilder. Redan i början av april kunde jag sitta en hel eftermiddag på tröskeln och plantera lavendel, så morötter och plantera om tomater, men sen kom vintern tillbaka och de där stackars lavendeltussarna har stått i hagel och snö och knappt nåts av solen på hela månaden känns det som.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar
En kan ju tro att jag hängt ut filten för att tillföra en stämningsfull färgklick till bilderna, men den deppiga sanningen är att det halvvägs in i maj sällan går att sitta därute utan filt eller åtminstone ylletröja.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar
Jag har i alla fall plockat iordning lite och möblerat för den säsong jag hoppas ska komma (fastän det känns avlägset idag). De två små bänkarna har tagit plats mot ena långsidan och fått sällskap av en träback jag fick från mataffären när de hade kampanj på cider.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar terrakotta terracotta
På kryddhyllan står krukorna och väntar på innehåll, men ingenting vill bo här ute än.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar oliv olivträd olive
Utom olivträden då som klarar sig rätt bra. Den stora, glesa stackaren är den Andreas räddade vid sopstationen en kall februarinatt. Den var duktigt köldskadad och är inte särskilt vacker men glad åt att ha fått en till chans och skjuter faktiskt nya bladrosetter lite varstans.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar
När jag listade mina drömmar, mål och planer för odlingssäsongen skrev jag att jag önskade en förvaring åt mina verktyg och redskap. Egentligen hade jag nog tänkt en skyddad låda av något slag så de inte tar så mycket stryk av väder och vind, men på en loppis härom helgen hittade jag en cykelkorg för 5 kronor och den duger tills vidare för att samla upp dem.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar lavendel
I grovsoprummet fyndade jag en stor kruka som jag planterat lavendel i.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar armeringsjärn armeringsnät klätterväxter spaljé
Mot armeringsgallret på andra kortsidan har jag hängt ytterligare två lavendelplantor och satt fast en liten ekorrsiluett jag fått från förra butiksjobbet.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar
På golvet står min majrova- och morotsodling och växer evinnerligt långsamt. Men små blad har tittat upp ur bägge hinkar.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar
Innanför fönstret står tomaterna och längtar ut.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar ranunkel
Och på bordet bor ett stilleben med fådda och loppade ting, plus en vindpinad ranunkel jag köpte på Stockholms trädgårdsmässa i Kista.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar ranunkel

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar förvaring böcker bok trädgård trädgårdsböcker magasin frön redskap träback
Och det var min balkong i maj, men jag vill passa på att visa er den lilla odlingsvrå jag ordnat åt mig strax innanför dörren. I en träback från Andreas pappa har jag ställt mina inspirationstidningar och böcker om odling och svampplockning, och i en gammal fruktburk förvarar jag mina fröer. Lådan agerar soffbord på min sida och samtidigt förvaring.

aliciasivert alicia sivert sivertsson balkong balkongodling odling odla på i kruka krukor uteplats inspiration inredning inreda loppis begagnat loppisfynd billigt gratis plantering plantera så växter tomat paprika chili morötter morot majrova majrovor hink balcony inspiration second hand stockholm utsikt tak takåsar förvaring böcker bok trädgård trädgårdsböcker magasin frön redskap träback
Kom igen nu våren! Låt mig ta med böcker och magasin ut i solen, låt mig stoppa fingrarna djupt ner i varm mull, låt mig svettas med omplantering och glädjas åt sådd och grodd, låt mig sola ett slag och vila i din värme. Kom igen nu, maj, kom igen!

Tags:
12 Comments
 • Fredrikapåvinden

  22 maj, 2017 at 13:31 Svara

  Åh vad fint och mysigt du har det Alicia! Blir sååå inspirerad att gå hem och dona och fixa på min uteplats. Nästa år vill jag att min lilla uteplats ska va lika grönskande som din! <3

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:19 Svara

   Det växer nog till sig hos dig också ska du se! Fint att vi kan inspireras av varandra för alltså din uteplats har jag sparat nära hjärtat! <3

 • thea

  21 maj, 2017 at 18:38 Svara

  Åh, hoppas du får din balkongvärme snart! Ser så himla mysigt ut där, både överblick och detaljer <3

  Om det är något jag längtar efter med sommaren så är det att kunna sitta på balkongen och äta frukost. Allt känns så spännande med ett hus – även om det är det jag själv en gång växte upp i. Hur planterar en ut saker? Sköter en trädgård? Inreder en balkong? Känns både mysigt och läskigt, men än har jag nog några veckor att klura på det, till mig kommer värmen garanterat inte förrän lagom till midsommar :)

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:18 Svara

   Haha ja, det är mycket trial and error och jag har varit rädd för det, att göra fel och förstöra allt men alltså en lär sig såå himla mycket på bara en säsong! Förra året var första gången jag odlade tomater och nu beter jag mig som om jag kan allt om dem. Små steg, lite tur och en hel del chansningar så blir det nog bra! :)

 • Jess

  21 maj, 2017 at 12:51 Svara

  Åh vad jag längtar efter varma dagar på balkongen! Jag började vänja tomater och chili vid att stå ute tidigare i veckan men så blev det kallt igen. Har iaf fått upp tre krukor med murgröna mot tegelväggen och bara det gör skillnad! Snart grönskar det ordentligt.

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:16 Svara

   Jaa, det verkar inte mödan lönt innan juni :/ Men vad härligt med murgröna! Vill gärna ta del av din balkong när den växer fram!

 • Wilda

  21 maj, 2017 at 09:47 Svara

  Supermysigt! Och så smart med cykelkorg ju! Jag tog den gamla kistan jag hittade på loppis och fixade som förvaring. Men alltså fy vad jag behöver ta mig i kragen och rengöra min balkong. Så mycket smuts och pollen så att det inte ens är kul att vara där. I veckan ska det ske! Låt oss hoppas att kylan som kommer blir kortvarig.

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:15 Svara

   Usch vad segt, det där sopar jag under mattan! Vi skulle behöva byta ut hela golvet egentligen, det tar mycket stryk sådär högst upp. Men inte i år! Hoppas det blir ett någorlunda snabbt jobb för dig!

 • Julia

  18 maj, 2017 at 11:49 Svara

  Åh vad mysigt det ser ut! Jag håller också på att inreda på balkongen, men väntar på lite värme precis som du.. för det blir så tomt utan massa växter D:

  • Alicia Sivert

   23 maj, 2017 at 08:14 Svara

   Jaaa, så trist! Men nu är det bara några veckor kvar innan de får flytta ut, våren kom ju till sist och det med råge :D

 • Anonym

  18 maj, 2017 at 07:30 Svara

  Våren kommer med sommarvärme idag!
  //Mymlans mamma

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.