befrielsen i att segla med hattifnattar, och att få komma hem

aliciasivert, alicia sivertsson, gate, grind, frankrike, normandie, normandy, france, gates, mystiskt, romantiskt, fransk grind, port, 3

Frankrike var precis vad jag behövde. Slottsträdgårdar, korsvirkeshus, mausoleum, rödvin och ruiner. Jag känner mig fylld av ny kraft och inspiration och har haft tid och rum att se saker ur andra perspektiv och vinklar än man gör när man vadar ankeldjupt i verandalivets mangroveträsk. Klassisk semestersjälvinsikt, helt riktig i sin kliché.

Men tolv dagar var också precis perfekt lagom för att jag skulle börja längta hem till min trygga mumindal, och till er. På att sortera in LP-fynden i hyllan, putsa mina nya fina kandelabrar (vänta bara..!), göra verklighet av alla idéer (har försmäktat utan handarbete i tolv dagar) och framför allt att få visa er alla de vackra platser som jag besökt.

Är trött och glad och matt inför den hårda arbetsvecka som komma skall. Bävade också lite för de 64 mejl Jarvis buffrade fram, men det mesta visade sig komma från er. Massor med peppande ord och omtanke lämnade här, till mig, inför min hemkomst, bara sådär.

Tack för att ni får mig att längta till min vardag. Tack för att ni uppmuntrar mig att njuta och dela med mig av allt jag sprängs av att hålla inom mig. Tack för att ni inspirerar mig.

Det enda jag egentligen har att anmärka på är att någon låtit Slytherin vinna elevhemspokalen. Ska man inte kunna ta semester i ett par veckor ens? Skäms!

rubrik inspirerad av och referenser hämtade ur HATTIFNATTARNAS HEMLIGHET av TOVE JANSSON
5 Comments
 • Alicia Sivert

  12 juli, 2012 at 16:59 Svara

  Julia! "You have already sent a friend request to FelicisScale89. Why not connect with some other friends on Pottermore?" Pottermore tycker jag är spammig, men vill så väldigt gärna vara vän med dig ju.

  Malin, du är en babe.

  Emilie och Klara, tack själva!

 • Emilie

  10 juli, 2012 at 21:38 Svara

  Välkommen hem! Och tack så himla mycket för ditt fina vykort, det var så roligt att få riktig post och inte bara reklam och annat skräp. Jag har så mycket att göra på jobbet för tillfället men det är skönt att slå sig ner vid datorn och läsa massa olästa blogginlägg från dig när man har en stund ledig :) Vilka bra bloggtips du lagt upp! Kram

 • Malin

  8 juli, 2012 at 21:57 Svara

  Tack för fantastiska bloggtips. Vilka litterära konststycken, som gömmer sig likt vandrande pinnar i cyberjungeln därute.

  Sen kan jag ju inte nog berömma dig för din egen konstnärlighet. Du broderar ord som den finaste pippitröja. Jag hoppas att du hade det fantastiskt i magins land, Frankrike.

 • saudade.ratata.fi

  7 juli, 2012 at 15:55 Svara

  åååh lägg till mig på pottermore, så kan vi duellera! FelicisScale89 heter jag. *tru gryffindor*

 • Klara

  7 juli, 2012 at 09:27 Svara

  Tack för att du skriver så fantastiskt fint!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.