Berlin, dag 1: mozartkuleglass, såpbubblor, vimplar och graffiti

Nä alltså, vet ni vad. Om jag ska överleva den här sista pusten av vinter så tror jag att jag behöver drömma mig tillbaka lite. Ni har ju inte fått se bilderna från Berlinresan i somras så vi kör den nu. Om alla spelar med och låtsas att det är liverapportering kanske jag kan inbilla mig att jag fortfarande är kvar. För detta var världens bästa semester. Här är dag 1, den 18 augusti:


Vi fick vårat rum på Arcotel Velvet på eftermiddagen, lagom i tid för att strosa kring våra nya kvarter i jakt på trekaffe. Bilden ovan föreställer alltså inte hotellet, hehe, utan random nerklottrad bakgård.


När ösregnet kom som om all världens trollkarlar stod och sköt Aguamentiförtrollningar över huvudena på oss var det inte mycket annat att göra än att rädda sig in i första bästa fik på Torstraße.


Och turen var oss  med för där fick vi espresso och mitt livs godaste glass: med smak av Mozartkula!!!!!!!!!


Men det klarnade ganska snabbt och vi kunde spatsera vidare.


Vi orienterade oss längsmed de större och mindre stora gatorna,


inspekterade gatukonsten,


och den lokala parkfloran.


Var inne i diverse små fina butiker (här 14 oz.).


Med lika fina innergårdar.


Turen var verkligen med oss för plötsligt sprang vi på en liten gränd som såg spännande ut, och sökte oss in. (Rosenthaler Straße 39, för den som planerar en egen Berlinresa.)


Där var fullt med vimplar och målningar.


Kolla denna alltså!


En lampa dekorerad med buntband.


Och längst in, en pub och en jättelik steampunk spyfluga av plåt. Vad är detta för underbart saligt fantastiskt undrade jag när jag hittade skylten ”Monsterkabinett” som pekade nerför en sned källartrapp. Det var stängt för dagen, men vi noterade ett återbesök högst upp på att-göra-listan.


Intill puben fanns ett nerklottrat trapphus som ledde upp till en butik där de sålde prints, t-shirts och tygkassar med diverse monster och troll. Vi tittade och klämde lite på allt.


Vi orienterade oss vidare genom sommarstaden och solen började vandra neråt.


Käkade dumplings på Yumcha Heroes där Andreas tyckte allt var jättegott men jag dog korianderdöden (bläää), och däckade sen kalaströtta på hotellet.

15 Comments
 • Bisa Läckman

  6 mars, 2015 at 10:23 Svara

  PRECIS BOKAT BILJETTER I APRIL! SUPERPEPP! Kommer pumpa tant på tips!

 • Wilda

  6 mars, 2015 at 07:41 Svara

  Helt underbart med alla bilder på street art. Apan är ju helt fantastisk!
  Tar mig tillbaka till förra sommaren när jag var i Sydney i street-art-kvarteret New Town och alla häftiga konstverk. Här kan du se om du vill: https://reaktionista.wordpress.com/2014/07/09/the-street-art-of-australias-east-coast/

  • Alicia Sivert

   6 mars, 2015 at 11:53 Svara

   WOOOOOOOOOOOW vad häftigt!!!! Bulldoggen, ugglan, valen och porträttet mot tegeltrappan var mina favoriter <3 Så himla deppigt hemskt att detta inte under några som helst omständigheter får förekomma i Sverige. Fattar verkligen inte.

 • LisaMarie

  5 mars, 2015 at 15:18 Svara

  Åh alltså den där steampunksflugan!! Fantastisk!

 • Jessica

  4 mars, 2015 at 09:48 Svara

  ALLTSÅ JA hatar också koriander. Smakar bärfis tycker jag, vilket är ungefär megasämst.

  Men alltså vilken megadag! Älskar all gatukonsten?! Varför har inte stockholm det :(((

  • the printed word

   4 mars, 2015 at 10:47 Svara

   BÄRFIS åh gud du har så rätt!!!!!! häromdagen åt vi på thailändskt och jag pillade försiktigt bort all koriander (var inte mycket), men en liten liten bit hittade sig ändå i min mun. fyy! började gestikulera hejvilt och tvingades sno chilisås-indränkt ris av min pojkvän för att maskera smaken. huvaligen alltså. koriander är så himla lömskt, maten är asgod och du äter glatt och sen plötsligt BÄRFISDÖDEN.

  • Alicia Sivert

   4 mars, 2015 at 11:40 Svara

   Jag gillar er! Och bärfisliknelsen är träffsäker. Så himlans äckligt!

   Borde VERKLIGEN vara tillåtet med gatukonst jag FATTAR inte att svenska myndigheterna är så himla svåra i den här frågan. Alltså jag tycker inte heller direkt om tags och allmänt klotter (men föredrar det alla gånger framför reklam) men alltså de fantastiska målningar jag såg i den här stan, för att inte tala om i Bryssel när jag var där för några år sen – http://aliciasivert.blogspot.se/2013/03/imagine-all-people-sharing-all-world.html

 • Tyg och otyg

  4 mars, 2015 at 09:37 Svara

  Åhåhåå! Jag ska åka till Berlin om några veckor, så jag kommer att följa din rapportering slaviskt och hoppas på fler inlägg innan dess! (Du känner pressen nu, va…?) ;) Den där gränden verkar ju fantastisk, kommer du ihåg adressen?

  Och koriander är jag som kluven till. Kan inte riktigt bestämma mig för om jag gillar det eller inte, men det finns vissa rätter där det onekligen gör sitt till.

  • Alicia Sivert

   4 mars, 2015 at 11:36 Svara

   Men då är det ju alldeles perfekt! Jag ska verkligen tvinga mig att köra hela rapporteringen i ett svep nu. Så det är bra att du grillar mig lite :)

   Gränden ligger på Rosenthaler Strasse 39. Här är Monsterkabinettets hemsida: http://www.monsterkabinett.de/ (kommer skriva mycket mer om det senare, för vi gick naturligtvis tillbaka).

   Nix, ett endaste litet blad på toppen förstör maten för mig! Tycker det är vämjeligt alltså, tvi!

 • Helga

  4 mars, 2015 at 05:58 Svara

  Gillar dig lika mycket fast du inte gillar koriander ;P mmmm älskar't! Men förstår att det inte är för alla för det smakar rätt special hehe. Asså jag har helt missat att du var i Berlin?? Eller så äre för det var ett tag sen (lite som att jag fortf inte är färdig med mina Islandsbilder som också var i juni haha eller mina Berlinbilder från november) Ska bli kul att se resten!

  • Alicia Sivert

   4 mars, 2015 at 11:33 Svara

   Jag har hört att det ska vara genetiskt, huruvida en gillar det eller ej – alltså inget en kan vänja sig vid utan vissa är bara programmerade att avsky det. Vet inte hur sant det är men förklaringen duger för mig ;) Usch!

   Och det är inte så konstigt att du missat resan! Jag nämnde bara att jag varit där och att bilderna skulle komma men så gjorde de ju aldrig det… Ser fram emot dina bilder! Hehe ;P

 • the printed word

  3 mars, 2015 at 22:32 Svara

  åh gillar dig kanske lite mer nu för att du också ogillar koriander!!!!!!! KOMMER ALDRIG SMAKA ANNAT ÄN TVÅL.

  och berlin! ååh. var där sommaren 2013. par-semester, nån gång?

  • Alicia Sivert

   4 mars, 2015 at 11:31 Svara

   Haha ja alltså det är så äckligt! Och NATURLIGTVIS ska vi åka ihop!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.