blomsterdrömmen på Columbia road flower market /London i april 2016


I april förra året for jag och mamma till London, men jag ligger som alltid efter med bildrapporteringen. När mars nu bjuder hoppingivande solstrålar tycker jag det kan vara lämpligt att se tillbaka på den tid som snart kommer åter: våren. Och en sak kan vi väl konstatera – London är som bäst i april! Häng med på ett efterskottsbesök vetja!


Jag skonar er från alla flygbilder, men dessa svanar som jag såg från tåget på väg från flygplatsen får symbolisera ditresan. Vi dumpade bagaget och gav oss direkt av mot första delmålet: blomstermarknaden på Columbia road.


Det var så mycket fina blommor att jag höll på att förgås. Blommor i bukett, blommor på buske, små träd, krukväxter, plantor, kaktusar och allt till förfärligt billiga priser. Överallt kom folk kånkande på krukväxter och snittblommor och jag förbannade det begränsade utrymmet i handbagaget.


Det enda problemet var att det var lika mycket besökare som blommor, alltså så mycket folk att det inte gick att ta sig förbi någon utan alla rörde sig i myrsteg framåt som en kollektiv massa. Jag fick panik och kastade mig ut, genom en hylla med blommor, till gångarna utanför stånden.


Där fick jag lite mer andrum och kunde titta in i de intilliggande butikerna i lugn och ro. Även de gick i odlingens tema såklart!


Här fanns mängder av småsaker för kultivering och sticklingar.


Och dekorationer till hem och trädgård.


Terrakottakrukor med sån här patina är värd sin vikt i guld alltså, men kostade ynka två pund styck.


Jag är så himla svag för det lantligt pittoreska brittiska. Allt som har med syltburkar och tekannor att göra. Svamp och småfåglar. Ack, Mrs. Weasleykomplexen.


Planet hade gått från Skavsta klockan 06.30 så vi var inte bara trötta utan helt off vad gällde lunchtider, vilket ledde till att vi fick plats och beställde mat innan alla andra kom på samma idé. Inne på Stringray Globe Cafe fick jag den bästa pizza jag ätit i mitt liv: en stor vegcalzone med asmycket fyllning som jag förgjorde innan den hann hamna på bild! Toppade med en kaffe.


Ville bo i denna lilla komposition.


Och sen lämnade vi växterna för loppmarknad, men det är en annan historia!

Tags:
10 Comments
 • Lena

  12 mars, 2017 at 11:34 Svara

  For en drøm av et marked!

 • Ellen

  11 mars, 2017 at 09:14 Svara

  Så mycket blommor och fint i ett och samma inlägg!

 • Wilda

  10 mars, 2017 at 21:03 Svara

  Fantastiskt vilka vårkänslor jag fick nu! Så vackert och åh de brittiska pittoreska är verkligen något helt unikt.

 • ethel

  10 mars, 2017 at 09:39 Svara

  Åååh nu vill jag gå på marknad i London <3 Det är ju såå mysigt, och det finns alltid så många olika saker! Så svårt att behärska sig :D

  Btw, får jag önska ett inlägg? Jag tänkte sy en skjorta och brodera lite på den, men känner att jag har noll koll på vad jag ska använda för sorts garn. Du har ju skrivit om det lite grann i olika inlägg, men finns det någon guide? För det finns väl olika material? Färgar det av sig i tvätt? Jag tänkte brodera på en vit skjorta. Så mycket frågor hehe.

  • Alicia Sivert

   10 mars, 2017 at 09:45 Svara

   Åh alltså det är så många som önskat detta och jag SKA skriva ett sånt inlägg men har inte gjort det än! Jobbar parallellt med ett materialkit med instruktioner och tycker det är svårt var jag ska dra gränsen mellan kunskap jag säljer i form av materialkit/kurs och sånt jag ger bort gratis på bloggen. Men jag SKA göra NÅN form av börja-brodera-guide på bloggen!!! Det tar sån oändlig tid att komma till skott bara.

   Men för att svara på dina frågor, om du köper moulinégarn (typ märket DMC är bra och finns i alla tyg/garn/hobbybutiker) behöver du inte oroa dig för att det fäller. Gamla loppisgarner kan göra det ibland så där bör en provsy och provtvätta. Och det finns garn i alla material och kvaliteter men jag skulle rekommendera mouliné som är en bomullskvalitet. Finns i alla möjliga färger, är tvättäkta och lätt att använda :)

 • Linnéa

  10 mars, 2017 at 09:26 Svara

  Vilka fantastiska bilder!! Blev väldigt sugen på att åka tillbaka till London bara för att gå på blomstermarknaden :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.