broderad prickly pear cactus på Andreas jeansjacka

Hej bloggen! Utställningen blev så himla bra och lyckad och jag ska visa massor av bilder från den när jag återhämtat mig lite. Men de senaste veckorna har jag tagit semester. Så fort vi tömt galleriet for Andreas och jag till Gotland och där, i solen ute på gården, har jag begått broderi.

Andreas har länge velat att jag ska brodera på en jacka åt honom i samma stil som jag gjort på gula västernjackan. I våras hittade han äntligen den perfekta jeansjackan på loppis och nu fick den följa med till Gotland ihop med en näve gröna och rosa moulinégarner.

Jag visste att jag ville brodera en prickly pear cactus längsmed ena ärmen, för det hade jag sett på en bild från Lonesome Pinecones ikoniska garderob. Så jag började där. Jag skissade upp formerna, sydde konturerna först och jobbade mig sen in mot mitten. Nyanser valde jag helt på infall, men jag hade tagit med främst lite knalligare blågröna toner som annars inte kommer till användning i mina landskap och naturscener. De gav kaktusen ett extra ärtigt och härligt intryck.

Det är så fruktansvärt kul att sy kedjestygn! Ytan täcks ofantligt mycket snabbare än med schattérsöm som är det jag annars broderar mest. Efter en veckas (ganska intensivt) broderi var ärmen klar.

Jag hade fått en semesterpresent av Andreas som han hittat i ett antikvariat nära jobbet. 100 Years of Western Wear av Tyler Beard och Jim Arndt. Vet inte om han hade någon baktanke med gåvan men jag blev i alla fall glad! Jag hade med boken på semestern och bläddrade i den mellan stygnsessionerna.

På sida 98 hittade jag en samling damskjortor från 1940- och 50-talen. En av dem hade lassoade boots broderade på kragsnibbarna. Jag tog inspiration och gjorde samma motiv på jeansjackan.

These boots are made för att dansa line dance alltså.

Igår kväll kom vi hem och såhär är jackstatusen just nu! Härnäst planerar jag för två opossums över bröstfickorna och så tycker jag det ska stå mitt smeknamn i ett hjärta på andra ärmen. To be continued! 🤠

Har ni påbörjat något sommarprojekt än?

3 Comments
 • Linnéa

  6 juli, 2023 at 20:34 Svara

  Så himla läcker! Har du broderat klart på din egen jacka eller har du någon lucka kvar?
  Istället för att påbörja något nytt håller jag istället på med att slutföra projekt. Jag har startat lite för många och känner att jag kanske bör slutföra några av dem innan jag sätter igång med koftan jag vill sticka.

  • Alicia Sivert

   7 januari, 2024 at 18:21 Svara

   Tack Linnéa! Jag tänker hela tiden att jag ska lägga till saker på den men nu var det länge sen jag gjorde det. Jag vet helt enkelt inte om den är klar eller om det tillkommer något i framtiden!

 • Ewa Svensson

  1 juli, 2023 at 19:44 Svara

  Kom hem från en väldigt inspirerande broderikurs igår och kudden jag påbörjade får väl anses som ett av mina sommarprojekt. Och så har jag ständigt några stickningar på gång.
  Det är så roligt att läsa om dig och vad du gör! Ha en bra sommar!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.