Bruxelles I


På lördagsmorgonen vaknade vi tidigt och möttes upp i foajén för frukostbuffé. Den var himmelsk – med fil och yogurth och fruktsallad och bröd och alla sorters pålägg i fem olika versioner och muffins och croissanter och pain au chocolat och wienerbröd och kokt ägg och scrambled eggs och köttbullar och bacon och juicer och kaffe och te.


Sen gick vi ut på stan! Bryssel har ett enastående kulturarv med makalös art nouveau-arkitektur, och eftersom både mamma och jag är suckers för jugendstil blev det myyycket husfasadsfotograferande, pekande och beundrande.


Bourse de Bruxelles.


Så kom vi in på magnifika Grand-Place, ett torg omgärdat av alldeles fantastiska byggnader, bland andra stadshuset.


Där riggades det inför spelning, för den här helgen gick Brussels Jazz Marathon av stapeln för femtonde gången och massvis av band skulle uppträda på barer, klubbar och provisoriska utomhusscener.


Och ja, vi gick och tittade på Manneken Pis också. En liten bronsstaty av en pojke som står och kissar ner i en fontän – en av Bryssels största turistattraktioner(!). Statyn kläs ut med jämna mellanrum och den här gången var det till Pinocchio. Han ”syns” i stenvalvet till vänster men ärligt talat syntes han inte alls och jag var faktiskt inte särskilt intresserad heller. Det var mer fascinerande med mängden människor som stod och beundrade honom.

2 Comments
 • Lo

  5 juni, 2010 at 20:43 Svara

  hihi vi har en pissande pojke i vår trädgård istället!

 • Emilie

  3 juni, 2010 at 19:05 Svara

  Åh, bild nummer två. Jag gillar också jugendstilen, och barocken, och rokoko…. allt gammalt och snirkligt och detaljerat och utsmyckat och pampigt.

  Stockholm känns ju rätt futtigt nu när jag sett dina bilder av Bryssel. Vad har vi? Gamla stan, och det är ju inte stort eller mycket.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.