Bruxelles IV


På söndagmorgonen promenerade vi den korta sträckan till Seriemuseet för att läsa om Tintin och de andra, studera vägen från skisser till färdiga seriestrippar och beundra den alldeles underbara muminutställning de så passande hyrde in just för tillfället.


Sen saknade mamma och jag shoppingen vi inte fått göra dagen dessförinnan och gav oss ut på stan i sällskap av bror A. Men, det var söndag och alltihop visade sig vara stängt.


Så vi irrade omkring ett tag och hamnade på vackra Grand-Place igen lagom till att regnet kom, varpå vi flydde in i ett öppet chokladeri för att trösta oss med tryfflar.
Och sen var det dags att åka hem.


Så, sammanfattningsvis innebar Bryssel två-muséebesök-och-en-himla-massa-promenader, och det är därför jag är lite besviken. Det var förstås mysigt att knalla omkring på stan och se på hus, men det hade man kunnat göra på ett par timmar, inte en och en halv dag. Vi har stressat massor, utan att ha någon riktig punkt B att ta oss till, och i kombo med regn, stängda butiker och ojazzig jazz blev det rätt enformigt. Jag kanske bara är bortskämd med väldigt företagssamma resor där vi far mellan olika sevärdheter och Upplever saker – men i vilket fall blev inte Bryssel riktigt vad jag förväntat mig. Inte för att jag önskar jag inte åkt dit, utan tvärt om skulle jag ha velat stanna bra mycket längre.

No Comments

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.