Castle Howard, garden edition


Efter picnicen och hagelskuren återvände vi in på slottsområdet för att flanera i trädgårdarna. Självklart hade vädret andra planer än de prognosen utlovat och stundtals hann vi bli ganska blöta och bilderna ganska blaskiga, medan solen andra stunder strålade igenom molnen som ett gyllene skimmer och gav landskapet en färgpalett som får fotona att se nästan överredigerade ut.


Jag hittade två kompisar.


Skräcködlorna var med.

Tyvärr höll de på att restaurera fontänen som är så viktig i Brideshead-historien och som står för mycket av Castle Howards karaktär. Här syns den mitt framför residenset, men jag undvek närbilder eftersom alltihop var inramat av oromantiska byggnadsställningar.


Mausoleumet uppe till höger, där familjen Howard begravs, ligger nästan en mile från residenset.


Vi knallade bort till the Temple of the Four Winds.


Utsikten var godkänd.


Residenset sett från ena sjön, i hela sin bredd.


”I should like to bury something precious in every place where I’ve been happy and then, when I’m old and ugly and miserable, I could come back and dig it up and remember.”

ur BRIDESHEAD REVISITED av EVELYN WAUGH genom LORD SEBASTIAN FLYTE
7 Comments
 • Haz.

  11 maj, 2010 at 00:48 Svara

  Wow, jag måste åka dit.
  Wow, vilken fin tjej på sista bilden.
  "Wow", var det första jag tänkte när jag såg skräcködlorna. Haha.

  Du borde ge påfågelbilderna till nature photography of the year (hur det nu går till) de är fantastiska. (Jag vet att jag inte gått bild och form men ändå ;)

  varför är jag född i fel årtionde? vill ha herrgårdsmiddag i england i första halvan av 1900 talet. eller tidigare vore inte fel det heller.

 • Svala

  9 maj, 2010 at 12:13 Svara

  Vilket ställe! Dit vill jag också åka! =o) Underbara bilder allihopa. Tack för din fina kommentar på min blogg =o)också! Jag kommer nog tillbaka till din… så många fina inspirerande bilder. =oP

 • Sebastian

  8 maj, 2010 at 16:43 Svara

  Du har alltså besökt Castle Howard…?
  Jag tror aldrig att jag har varit så avundsjuk. Jag har planerat att ta en avstickare dit under någon resa till Storbritannien, men det har aldrig blivit av. Men nu måste jag ju bara ta tag i det här.

 • Hanna

  6 maj, 2010 at 21:58 Svara

  Gud vad vackert, det ser verkligen ur så som man vill att det ska se ut! Anrikt och ståtligt och..och..engelskt!

  (och dina bilder är ganska så sjukt bra)

 • Anna

  6 maj, 2010 at 14:32 Svara

  Så jääääkla tjusigt.

 • Emilie

  6 maj, 2010 at 01:17 Svara

  Åh, jag gillar påfågelbilderna. Coolt med bilden på slottet (eller vad kallar man det?) rakt framifrån med häckarna på sidorna. Den är otroligt rak och fin, något som jag sällan lyckas med. Jag försökte mig på något liknande vad gäller komponering vid Drottningholms slott men det blev mycket mer ojämnt och lite snett trots att jag försökte stå precis rätt…
  Sista bilden på dig är också jättefin :) Häftigt med vattnet som sprutar upp och fin bakgrund och fin Alicia :)

 • Linnéa

  5 maj, 2010 at 17:11 Svara

  Åh vilka vackra påfågelbilder!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.