Castle Howard, interior edition


Den fjärde april begav vi oss på mitt önskemål till det magnifika Castle Howard, inspirationskälla till Evelyn Waughs roman Brideshead Revisited och inspelningsplats för både 1981 års serie och 2008 års filmatisering av densamme. Bilden ovan föreställer ena flygeln och är alltså inte fronten, utan bara ena sidan av residenset.
Föga representativa interiörbilder som behövt kraftigare vidvinkel för att vara något att skryta med, men som i vart fall ger en viss känsla av hur familjen Howard bor och har levat sedan bygget stod klart i början av 1700-talet.Aloysius satt kvarlämnad i en fåtölj.


Stora delar av huset förstördes i en brand på 40-talet, men har restaurerats. Här är insidan av kupolen, taket över entrén. Säger man inte att första intrycket är viktigt? Jag tycker att den här hallen är hyggligt imponerande…
Gången Lord Sebastian för Charles Ryder igenom vid den sistnämndes första besök på ’Brideshead’ i 80-talsserien.


Eftersom det var sagt att det skulle regna på förmiddagen och vara solsken på eftermiddagen valde vi att ta första passet i huset, luncha på parkeringsplatsen och besöka trädgården efter maten. Under Årets Första Picnic, som C&C hade plockat ihop, sken faktiskt solen för första gången under vår resa och vi njöt i säkert femton minuter. Sen började det dugga. Och sen kom haglet.


Men gott var det med lax-, ost- och skinkmackor, fyllda pajer, ägg, frukt och grönsaker, cross buns, parkin (smakstark ingefärskaka, typisk för Yorkshire och norra England), cupcakes, juice, kaffe, te och chips!

5 Comments
 • Haz.

  11 maj, 2010 at 01:00 Svara

  jag kan se en kvinna i elegant aftonklänning luta sig tillbaka i schäslongen/divanen i bilden brevid Aloysius.

  åh så njutningsfullt att läsa och se.

 • Sebastian

  8 maj, 2010 at 16:47 Svara

  Alltså, flås och stön på detta! Du gör bara det här för att retas, eller hur!? Och Aloysius, bedårande.

 • Fisso

  3 maj, 2010 at 09:39 Svara

  Shit vilket ställe

 • Emilie

  3 maj, 2010 at 03:10 Svara

  Oh, verkar vara ett mycket tjusigt ställe. De har verkligen tapetserat väggarna med tavlorna. Jag fick känslan av Nationalmuseum, förutom att de inte har lika fina möbler där utan mest tavlor…

 • Anna

  2 maj, 2010 at 19:40 Svara

  underbara bilder, som vanligt. jag är kär i din blogg, alicia. jag tror nog du är en av sveriges ballaste brudar faktiskt.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.