Chrissys böcker i akvarell

Chrissys böcker, akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se efter ett foto av Christina Isacson - http://highfivelivet.blogspot.com/ // måla vattenfärg bok orange orangea illustration

Dags för en ny bloggbild i akvarell! Den här gången på tema böcker vilket passar med min KonMari-process.

Chrissys böcker, akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se efter ett foto av Christina Isacson - http://highfivelivet.blogspot.com/ // måla vattenfärg bok orange orangea illustration

En av de roligaste och finaste personer jag vet i bloggvärlden är Chrissy som skriver på high five livet. I en Instagram Story la hon upp en så himla härlig bild av orangea böcker som jag blev inspirerad av och bad att få måla av.

Chrissys böcker, akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se efter ett foto av Christina Isacson - http://highfivelivet.blogspot.com/ // måla vattenfärg bok orange orangea illustration

Chrissys böcker, akvarell inspirerad av ett foto av Christina Isacson, high five livet. 29,7 x 21 cm.

Det fick jag, och såhär blev det! Jag kallar bilden Chrissys böcker och den är målad på A4 i akvarell med Alizarin Crimson, New Gamboge och French Ultramarine. Jag försökte i mesta möjliga mån spara ut det vita pappret, men Ernst Hemingway och Simone de Beauvoir valde jag att måla med vit, täckande gouache efter att akvarellen torkat.

Chrissys böcker, akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se efter ett foto av Christina Isacson - http://highfivelivet.blogspot.com/ // måla vattenfärg bok orange orangea illustration

Jag älskar det grafiska formspråket i Penguin-klassikerna. Så roligt att måla av! Orange var förresten min sämsta färg när jag var liten och nu är den en av mina bästa. Så länge den är rostig vill säga!

Chrissys böcker, akvarell målad av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se efter ett foto av Christina Isacson - http://highfivelivet.blogspot.com/ // måla vattenfärg bok orange orangea illustration

Och det var månadens bloggbild. Eller Instagrambild i det här fallet. Har ni sett något i sociala medier på sistone som inspirerar er?

Tags:
7 Comments
 • Linnéa

  27 april, 2019 at 20:05 Svara

  Jag vet inte om jag har blivit inspirerad av någon särskild bild på sociala medier nyligen. Men jag vet i alla fall att jag alltid blir väldigt glad av att se bilder från dig, Fredrika, Beatrice, Annika och Sofie på sociala medier. Ibland är de inspirerande och ibland är det bara intressant att få en inblick i erat skapande.

  • Alicia Sivert

   7 maj, 2019 at 22:00 Svara

   Men vad go du är och vad väldigt glad jag blev och blir när jag hör detta Linnéa (fast det tog mig oförskämt lång tid att svara och tacka)!! <3

 • Emilia

  26 april, 2019 at 15:44 Svara

  Kom min mailadress med? hm, nu i alla fall!
  underbara små miniatyr målningar av böckerna!!

  • Alicia Sivert

   27 april, 2019 at 19:34 Svara

   Tack! Så kul att du är tillbaka, Emilia! Jag skickar ett mail :)

 • Emilia

  26 april, 2019 at 15:43 Svara

  jag har inte varit aktiv på min blogg på länge och det kanske inte märktes, men jag har kikat in här då och då och kollat in dina fina projekt! :) en och annan målning har jag gjort, men inte så mycket. Jag skulle vilja fråga dig lite om råd, vilken e-mail skulle jag då kunna använda?

 • Ulrika

  26 april, 2019 at 08:45 Svara

  så impad, vad snyggt det blev!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.