den kreativa andra semesterveckan

Miniatyrstol byggset av Kotte Toys för Carl Larsson-gården. Den kreativa andra semesterveckan - www.aliciasivert.se

Gud vad jag är glad att ni vill följa med mig genom mina kreativa veckor igen! Tack snälla för alla fina kommentarer på förra inlägget. De värmer ända in i min utsjasade själ och även om det tar tid för mig att svara tar jag vartenda ord till hjärtat, det ska ni veta.

Miniatyrstol byggset av Kotte Toys för Carl Larsson-gården. Den kreativa andra semesterveckan - www.aliciasivert.se

Den här veckan startade med midsommarhelgen och då bodde jag över hos mina föräldrar. På söndagen tog jag, mamma och pappa bilen för att hämta upp morbrors fru och köra henne till Dalarna. Att gå på Carl (och Karin!) Larsson-gården i Sundborn var en present till oss alla!

Inne i butiken fanns Kotte Toys modellsatser till några av gårdens mest ikoniska möbler. Jag köpte två stolar som jag byggde ihop när jag kom tillbaka hem till Gustavsberg. Här syns matsalsstolen innan den målades röd.

Miniatyrstol byggset av Kotte Toys för Carl Larsson-gården. Den kreativa andra semesterveckan - www.aliciasivert.se

Jag byggde också förmaksstolen, på gården vit med blåvit dyna, efter en 1700-talsmodell som stod där när Carl och Karin flyttade in. Jag gjorde min lite mer muminsk i rosa med ett brokadtyg jag längtat efter att få använda till minimöbler! Jag passade även på att putsa på två stolar jag byggt sedan innan.

Omklädning av dyna i Svenkt Tenn-tyg. Den kreativa andra semesterveckan - www.aliciasivert.se

En annan dag rev jag av det gamla rutiga tyget från vår hallmöbel och klädde om dynan med ett Josef Frank-tyg jag fått från mormor. Innan vi flyttade in målade vi över den beigerosa 90-talstapeten i hallen, men hann inte renovera mer än så. Långsiktigt skulle vi vilja lägga nytt golv, sätta upp gråblå pärlspont och platsbygga skoförvaring. Hittills har hallen varit lite deppig och bortglömd, så det kändes fint att sätta nytt tyg på dynan samtidigt som Andreas hängde upp en hatthylla vi också fått från mormor och morfar.

Pågående broderi av sparvhök i blekingesöm. Den kreativa andra semesterveckan - www.aliciasivert.se

Minns ni att jag i vintras började ett nytt broderi i blekingesöm? Jag sydde allt utom själva fågeln, sen hamnade det lite i skymundan medan jag broderade på gula västernjackan. Nu var det dags att göra färdigt pippin! En sparvhök blir det, min patronus.

Boken Karin Larssons värld av Lena Rydin. Den kreativa andra semesterveckan - www.aliciasivert.se

Veckans inspiration

+ Veckans inspirationskälla är Karin Larsson framför alla andra. Jag lever och andas hennes moderna allmogeinredning, trädgård och lätta vida klädstil just nu. Innan vi åkte till Sundborn sträckläste jag boken Karin Larssons värld av Lena Rydin och fick lära mig att hon inte bara var föregångare inom mode, inredning och textilkonst – utan att hon också kan ha varit en av de första i Sverige att odla tomater och baka pizza. Redan i slutet av 1800-talet! På Carl Larssongården köpte jag två symönster inspirerade av henne, som jag ser fram emot att sätta saxen i härnäst.

Vad vill ni se först? Bilder från mammas trädgård och resan till Dalarna, eller högen med tyger jag ärvt av mormor?

4 Comments
 • Cecilia

  4 juli, 2021 at 18:46 Svara

  Längtar så mkt tills vi kan åka dit tillsammans! Så pepp!

 • Klara

  4 juli, 2021 at 15:07 Svara

  Tycker också mycket om att läsa dina veckosammanställningar!
  Åh, helst om mormors tyger först även om jag ser fram emot båda.

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2021 at 17:55 Svara

   Ååh vad glad jag blir! Det är mysigt att skriva dem igen, fast de har visst tagit all min bloggtid så varken blommor eller tyger kommit upp :P Ska jobba på det!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.