blandade bilder av renovering och inflytt

Vi är här, vi är inflyttade!

De senaste månaderna är det flytten som cirkulerat i min hjärna, och det känns så skönt att äntligen ha delat med mig till er och kunna prata om saken. Ännu skönare känns det att vara här, att vara inflyttad, och att allt har gått bra.

I två veckor efter tillträdet ägnade vi helger och kvällar åt renovering – att skrapa, spackla, måla, lägga golv, foga, sätta upp lister och måla även dem. Det har blivit så himla fint, men innan jag visar resultatet tänkte jag dela några processbilder. Det är allra första gången jag och Andreas renoverar och vi har lärt oss så oerhört mycket på vägen. Tack och lov har vi kunniga föräldrar och hjälpsamma vänner som hållit oss sällskap, lånat ut verktyg, hjälpt till och kommit med fika när vi varit på förtvivlans rand (ett par gånger om dagen). Det kommer en film om renoveringen någon gång i framtiden, men nu tittar vi på lite mobilbilder!

Renovering - www.aliciasivert.se

Renovering – dag 1 till 15

Ovan ser ni vardagsrummet tre dagar efter tillträdet. Här har vi redan skrapat och dubbelspacklat alla tapetskarvar. Taket och väggarna har fått ett första lager vit färg och i mitten ligger ca 200 meter golv- och taklist samt dörrfoder.

Förvaring av garderober under renovering - www.aliciasivert.se

Klädkammaren agerar förvaring av garderober, verktyg och parkettgolv.

Renovering: Måla över halltapet - www.aliciasivert.se

Halltapeten från 1997 målas över. En väldig tillfredsställelse! Vi vill nog ha en färg här i framtiden, men just nu fick det bli vitt så vi kunde ställa tillbaka garderoberna.

Renovering: Måla sovrum blått - www.aliciasivert.se

Femte dagen och sovrummet får sitt fjärde lager blå väggfärg. Här sätter vi klockan på fyra timmars torktid för att maximera varje dag. Det blir sena kvällar och tidiga morgnar.

Renovering: Måla ateljé rosa - www.aliciasivert.se

Sen är det dags för ateljén, som blir rosa!

Renovering: Lägga parkettgolv sovrum - www.aliciasivert.se

En vecka in. Efter jobbet möter vi pappa som hjälper oss lägga askparkett i sovrum och ateljé.

Renovering: Gersåga lister - www.aliciasivert.se

Tio dagar sen tillträde och vi sågar dörrfoder, golv- och taklister med gersågen. Enstaka väggar går smärtfritt men flera måste slagborras och vi åker två vändor till byggaffären för att komplettera med annan skruv. Runt hela golvet i ateljé och vardagsrum visar det sig sitta en metallist inne i väggen som måste borras igenom innan det går att skruva. Sen måste skarvarna fogas och skruvarna målas över.

Katt på flyttlåda - www.aliciasivert.se

Parallellt pågår flyttpackning i Gamla Lyan. Medan vi får vardagsrumsparketten slipad och mattlackad racerpackar vi hemma. Tofslan är redan nedmonterad och placerad på kartonghögen i sin mest komprimerade form.

Bära säng - www.aliciasivert.se

Inflytt – dag 16 till 18

Sexton dagar efter tillträde går äntligen flyttlasset! Vi kör de flesta möbler och kartonger på fredagskvällen, sover en sista natt i Gamla Lyan och på lördagen kör vi ett lass byggsopor till tippen och hämtar till sist sängen och katterna. Här bärs den blytunga huvudgaveln ut av Andreas och mina tre muntra bröder. I bakgrunden tornar fabriken. Hejdå porslinskvarteren!

Inflytt - www.aliciasivert.se

Nymålade tak och väggar, lister på både fågel-, fisk- och mittemellannivå, slipat golv och kartonger på hög! Får vi vila nu?

Inflytt - www.aliciasivert.se

Nej, nu börjar uppackningen!

Inflytt - www.aliciasivert.se

18 dagar in och fullt kaos, men snart är alla kartonger prydligt hopvikta och ställda i förrådet. Dem skänker vi bort, för nu ska vi aldrig flytta mer!

Inflytt ateljé - www.aliciasivert.se

Blått sovrum - www.aliciasivert.se

Hemma

Och kanske var det bra att vi hållit ett sånt sjudundrans tempo hela juni, för det var som att uppackningen gick av bara farten. En vecka efter inflytt är vi i stort sett färdiga så när som på några väskor friluftskläder och en låda tavlor. Katterna har installerat sig på nolltid och vi också. Efter ett par sovmorgnar och en helg midsommarfirande börjar jag redan se fram emot att ta itu med det som är kvar – måla köksluckor, klädkammare och stolar, byta golv i köket, sätta upp restlister och slipa matbordet. Men också att sy, måla akvarell, plantera och läsa med fötterna högt. Nu är den hetsiga perioden av vår renovering avklarad och både kropp och själ kan ta semester. Det känns helt overkligt att få göra det här – i drömboendet vi själva varit med och byggt – men jag ska göra mitt bästa för att vänja mig. Vi är hemma nu.

Tags:
11 Comments
 • Linnéa

  2 juli, 2019 at 10:50 Svara

  Så spännande att få ta del av renoveringen! Det blev ju väldigt fint med de färgglada rummen. Nu önskar jag lite att vi faktiskt hade målat i vår lägenhet innan vi flyttade in. Det ser mer personligt ut med färg på väggarna på något sätt 😌

  • Alicia Sivert

   3 juli, 2019 at 10:00 Svara

   Tack!! Ja, haha, vi målade ju vitt i vardagsrummet och känner att det är lite tråkigt nu i jämförelse med de andra rummen :P Men har man en röd soffa och turkos matta kanske man får sansa sig lite… ;) Sen går det ju alltid att göra om!

 • Wilda

  27 juni, 2019 at 19:21 Svara

  ”Vi är hemma nu”. Och du och dina beskrivningar som går rakt in i hjärtat med en liten extra skruv rakt i krysset. ”muntra bröder” och Torslanda nedmonterad och klar. Det är en fröjd att läsa din ordkonst! Och så fint det blir. Det där fönstret med grönt utanför och skuggan på den blå sovrumsväggen!!!! Allt! Vilket jobb, vilket liv! Så fint ni ska ha det. Hemma.

  • Alicia Sivert

   3 juli, 2019 at 09:59 Svara

   Ååh, vad glad jag blir! Tack för att du snappar upp, känner in och berättar det!
   Och jaaa alltså det känns ju som att vi är här på världens lyxigaste semester. Vet inte när jag ska fatta att jag ska få mysa här mörka novemberdagar också!

 • Illianas

  27 juni, 2019 at 08:16 Svara

  I vårt kontor* inte bibliotek! 😅😇

  • Alicia Sivert

   27 juni, 2019 at 09:03 Svara

   TACK! Jag ska lära av mina misstag och ta lite bilder allteftersom efter den här inflytten – inte vänta tills jag känner mig ”klar” för det blir man ju aldrig.
   Den blå färgen är så vilsam och go! Sover väldigt gott därinne, och kan tänka mig att den funkar lugnande i ert kontor också. Känns nästan tråkigt med det vita vardagsrummet nu! :P

 • Jaquline Hultman

  26 juni, 2019 at 20:52 Svara

  Vad skönt att ni känner att ni har hittat hem! Att slänga flyttkartongerna – vilken känsla! :D Så bra att katterna verkar trivas med :) Det är lurigt att flytta för allt annat blir verkligen på paus. Det är svårt att tänka på annat innan det är klart. Nu förtjänar du verkligen att lägga upp fötterna högt :)

  • Illianas

   27 juni, 2019 at 08:15 Svara

   Åh vilket jättejobb ni har gjort! Och så himla fint det blev efter renoveringen 😍 ser verkligen framemot att få se bilder på hela hemmet när allt är klart. Älskar den blå färgen i sovrummet, tycker den påminner om färgen vi har i vårt bibliotek 😍
   Skrattade högt åt meningen om Tofslan i sin mest komprimerade form! 😂
   Njut nu av ert nya boende, det är verkligen en fantastisk känsla att hitta hem på det sättet ❤️

  • Alicia Sivert

   27 juni, 2019 at 09:00 Svara

   Tusen tack Jackie! Jag har verkligen vilat ikapp den här första semesterveckan, och börjar få ny inspo till allt annat jag vill göra! Skönt att flytta i samband med semester – det är lite andra grejer än sist då vi flyttade i januari! :P Hoppas du också har ledigt nu/snart med många roliga planer framför dig!

 • Anna María

  25 juni, 2019 at 21:22 Svara

  Vilket jobb ni gjort! Och så himla fint det är och ni kommer ha det! Stort himla grattis igen till nya boendet :)

  • Alicia Sivert

   26 juni, 2019 at 09:04 Svara

   Tusen tack Anna María! Det känns väl värt sliten nu när vi får bo här <3

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.