den kreativa tredje semesterveckan

Den här, tredje semesterveckan, börjar ledighetskänslorna verkligen att infinna sig. Det är svårt att känna sig riktigt ledig – och ännu svårare att känna att man ”förtjänar” att känna sig ledig – när man är sjukskriven. Det kan vi prata mer om en annan gång, för det är något jag verkligen kämpar med sedan jag gick in i väggen. Men den här veckan har jag lagt skuldkänslorna på hyllan. Sovit, ätit pannkaksmiddag klockan 22 på kvällen, badat, vaccinerat mig(!), varit hundvakt och grubblat över kreativa projekt.

Laga jeans. Symaskin vid skrivbord. Den kreativa tredje semesterveckan - www.aliciasivert.se

Jag började med att laga två par av Andreas jeans som var slitna i låren. Lite tråkigt jobb kan en tycka, och samtidigt så djupt tillfredsställande. Jag älskar att laga!

(Jag syr inte vanligtvis med skrivbordet fullt av plantor, men här hade jag tömt fönsterbrädan för att kunna öppna korsdrag.)

Pippiförkläde, detalj. Gulrandig förklädeströja med grön knapp på axeln. Den kreativa tredje semesterveckan - www.aliciasivert.se

Lagandet fick mig i flow, så jag grävde fram ett UFO från tidigare i somras. En liten Pippi-förklädesklänning som ska bli fyraårspresent. Då hade jag slut på kantband men har nu loppat nya så äntligen kunde klänningen färdigställas. Tyget är en gulrandig bomullsgardin jag köpt på en gårdsloppis på Gotland och mönstret är helt improviserat. Håll tummarna för att den kommer passa!

Mönster till Alstra krage. Den kreativa tredje semesterveckan - www.aliciasivert.se

När Sew It Yourself återlanserades under namnet Alstra Studio hade jag äran att få deras första mönster skickat till mig. Nu satte jag mig på golvet i ateljén med hunden som sällskap och klippte ut kragens mönsterdelar. Resultatet blev väldans gulligt – men det ska ni få se i ett eget inlägg!

Rutiga City Gym Shorts. Den kreativa tredje semesterveckan - www.aliciasivert.se

Det har varit riktigt klibbigt och äckligt väder hela veckan. En kväll fick jag nog och eftersom symaskinen fortfarande stod framme sydde jag ett par korta shorts i rosarutigt. Jag använde mönstret Gym shorts av Purl Soho som jag tidigare sytt till ett Monthly Makers-tema. Tyget är ett av dem jag ärvt av mormor.

Sculpey polymerlera

Sist så skulpterade jag en ny invånare till Muminhuset! Jag använder polymerlera av märket Sculpey till figurerna, ovanpå en bas som jag formar av aluminiumfolie. Såhär såg trollet ut till att börja med.

Mumintrollet i Sculpey polymerlera. Den kreativa tredje semesterveckan - www.aliciasivert.se

Och sen såhär! Det är hög tid att Mumin själv flyttar in i dalen, inte sant?

Veckans inspiration

+ Jag tror veckans stora syflow går att härleda till att Alstra Studio dragit igång sommarens Sybingo21! Med veckans alster har jag lyckats kryssa inte mindre än sju rutor och är sugen på att få till min första bingorad. Om ni vill se hur det gått för mig under tidigare sysomrar så finns mina bidrag samlade här: Sybingo18 respektive Sybingo20.
+ Mönstret till Alstra krage finns tillgängligt för gratis nedladdning via Alstra Studios Facebookgrupp!

10 Comments
 • Frida L

  13 juli, 2021 at 21:29 Svara

  Härligt att du har fått känna dig ledig! Jag ”gillar” också att laga saker, det kanske inte står högst upp på min favoritlista men det är något jag gärna gör och har blivit bättre och bättre på. Dock har det resulterat i att jag ansvarar för att laga samtliga familjemedlemmars (4 st) trasiga kläder och andra ägodelar, så det är en aldrig sinande hög… Men som du skriver är det en tillfredsställande syssla, nu senast lagade jag tyget till vårt parasoll. Skönt att få det gjort efter veckor av ”borde” OCH skönt att få skugga igen. Är dock lite avis på att du har ett så rent arbetsbord att sy vid, för mig slutar det oftast med att jag syr i köket för att bordet där jag har tänkt sy (och där symaskinen står) ständigt är fullt av exempelvis plantor!

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2021 at 17:50 Svara

   Ååh, det låter inte alls lika kul att laga åt fyra personer

 • Katarina

  11 juli, 2021 at 18:35 Svara

  Det här påminner om en övning jag var med om för länge sedan. 30 ord och lästes upp, alla med koppling till ”nål”. Några timmar senare skulle vi ur en hög med kanske 100 ord och sortera ut de vi hade fått upplästa för oss. Gruppen var oense om mucket men totalt ense om att ordet ”nål” hade vi hört. Bara att det ordet inte hade lästs upp. Och här hos dig var jag verkligen bergssäker på att Mumin himself har varit med i scener.

  För övrigt så skulle jag tycka att det vore superkul om du plockar in den snork som var med i första (?) boken, han kluriga uppfinnaren. Honom gillade jag!

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2021 at 17:48 Svara

   Ajaj, det är intressant med minnet alltså! Hur hjärnan fyller i mellanrum själv.

   Jaa, Snorkfrökens bror! Klart han ska vara med så småningom :)

 • Ulrika

  11 juli, 2021 at 14:25 Svara

  alltså WOW på allt!

 • Linnéa

  11 juli, 2021 at 11:11 Svara

  Vilken inspirerande vecka du har haft! Så fina färger och mönster du har skapat i under veckan 😍

 • Josephine

  11 juli, 2021 at 11:08 Svara

  Så härligt att Mumin gör sällskap. Hoppas att han är vaccinerad mot Corona 😀

  • Alicia Sivert

   8 augusti, 2021 at 17:45 Svara

   Visst var det på tiden! Han väntar fortfarande på andra sprutan så han tar det lite försiktigt än :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.