Sybingo 2018: Alla mina bingokryss och vad jag sytt i sommar!

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy sytt sydd sömnad återbruk begagnat tyg skapa själv diy sybingo18 sybingo 2018 sypeppen kläder klänning klänningar

I helgen avslutades Sybingo 2018 hos Fredrika och Josefine på Sew it yourself! Jag laddade hem bingobrickan i början av sommaren med ambition att bocka av några rutor och ha kul, och hade inte alls väntat mig att jag skulle kryssa varenda en. Men några av er kanske har gissat att jag är en tävlingsmänniska och dessutom föll utmaningen perfekt ihop med den stora sömnadslust jag haft hela sommaren. Ska vi ta en titt på vad jag sytt?

aliciasivert alicia sivert sivertsson sy sömnad sytt skapa skapande diy do it yourself kudde kuddar pillow cushion sew sewing sypeppen kaktus kaktusar tyg återbruk stuv stuvbit återbruksmaterial kaktusmönster mönster mönstrat hem inredning heminredning sovrum home interior interiour

Bingons första sömnadsprojekt var en tackpresent till kattvaktaren, en kaktuskudde!

Bockade bingorutor: Gör en kudde och Skapa till någon annan.

Korta sommarshorts sydda av återbrukat tyg. Vita, turkosa och roströda blommor och ljusgröna blad med inslag av senapsgult på mörkt blågrön botten. Sydda av Alicia Sivert som också står modell i ett rostrött linne och stråhatt mot en solig tegelvägg. Med på bild är även en rund läderväska handgjord av Jenny Lou Store. /// aliciasvert.se sy kläder klädsömnad gröna blommiga shorts med hög midja återbrukat tyg återbruk begagnat sömnad diy

Redan i början av sommaren stod det klart att detta skulle bli ett par varma månader. Inför Gotlandsresan sydde jag ett par korta, gröna shorts med hög midja i ett blommigt tyg.

Bockade bingorutor: Gör en ficka, Sy en linning och Skapa ett plagg.

Väl på Gotland gassade solen, och bjöd mysiga broderistunder på gårdsplanen.

Bockade bingorutor: Skapa i solen.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy egna kläder klädsömnad sytt sydd sömnad kläd lila klänning med ränder i olika riktningar två randig lilarandig återbruk begagnat tyg höstklänning skapa själv diy sybingo18 sybingo sypeppen

Så kom jag hem och tog mig an att sy en ny klänningstoile. Resulterade blev min lila- och grönrandiga Lavendelklänning, perfekt att läsa böcker på en höstbänk i!

Bockade bingorutor: Skapa något av ett färdigt mönster och Skapa något inför hösten.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy egna kläder klädsömnad sytt sydd sömnad kläd återbruk begagnat tyg skapa själv diy sybingo18 sybingo sypeppen lilagul lila gul strömma klänning sommarklänning mönstrad mönster mönsterpassning

Samma vecka sydde jag upp ytterligare en klänning! Drömtyget bjöd vissa utmaningar i mönsterpassning men klänningen blev perfekt och ni ska få se den i sin helhet så fort jag hinner fota den!

Bockade bingorutor: Skapa något mönstrat och Instagramma något och tagga #sybingo18.

Jag började på ett nytt broderi, en bofink och visade er hur jag överför en broderiskiss till tyg.

Bockad bingoruta: Brodera något.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy egna kläder klädsömnad sytt sydd sömnad kläd t-shirt t-shirtar lejongul saffransgul senapsgul gul tshirt t-tröja tröja trikå skapa själv diy sybingo18 sybingo sypeppen sy något i trikå

Jag blev lite övermodig och försökte mig på att sy i trikå. Det gick sådär, men blev till slut en lejongul t-shirt!

Bockade bingorutor: Sy något i trikå och Skapa en ärm.

aliciasivert.se sticka stickad stickning trasa disktrasa torktrasa torkduk städduk diy

Efter det behövde jag och symaskinen en liten paus, så satte jag igång med att sticka en trasa istället.

Bockade bingorutor: Skapa något till hemmet och Skapa något i garn.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert alicia sivertsson broderi broderikurs skapa skapande sy sytt sybingo18 sybingo 2018

Så började jag jobba igen och inledde terminen med en terminskurs i Textilt Bildskapande. Den här glada flygfisken broderade jag ihop med 10 elever!

Bockad bingoruta: Delta i en skaparjunta.

aliciasivert.se fruktpåse grönsakspåse påse till frukt och grönsaker i lösvikt återbruk miljösmart miljö handla hållbart hållbar shopping livsstil present gå bort-present hantverk handgjord handgjort sytt sy spets

Sen sydde jag nio nya fruktpåsar av en återbrukad spetsgardin!

Bockade bingorutor: Gör en tygpåse, Återbruka något och Skapa något efter eget mönster.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy egna kläder klädsömnad sytt sydd sömnad kläd gul klänning med små blommor återbruk begagnat tyg höstklänning skapa själv diy sybingo18 sybingo sypeppen infodring

En regnig kväll då åskan gick sydde jag Sybingons tredje och sommarens fjärde klänning!

Bockade bingorutor: Sy en infodring.

Nu insåg jag att det inte var en omöjlighet att lyckas bocka alla rutor, och då fick jag fart vill jag lova! En väldigt liten hand med väldigt starkt grepp hade dragit av en knapp på min klänning. Nu hade jag dubbel anledning att fästa den igen (såna miniprojekt är annars de som tar mig absolut längst tid innan jag tar mig för).

Bockad bingoruta: Sy i en knapp.

När jag ändå var igång plockade jag fram ett UFO. Min sjöjungfrukjol fick en lång reva i fållen för fem år sen(!) och inte förrän nu tog jag mig tid att laga den. Jag klippte bort det trasiga, fållade om och passade på att flytta knapparna i midjan eftersom den satt lite tight.

Bockade bingorutor: Slutför ett UFO och Sy om ett plagg.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy sytt sydd sömnad gul gult små blommor återbruk begagnat tyg skapa själv diy sybingo18 sybingo sypeppen kattkrage katten Tofslan krage till katt

Främsta anledningen till att jag inte trodde att jag skulle bocka alla rutor i Sybingo 2018 var kanske rutan ”Skapa en krage”. Men med bara två kryss kvar var jag så illa tvungen att försöka! Jag gjorde det lätt för mig och sydde en väldigt enkel Peter Pan-krage av restmaterial från den tredje klänningen. Den är inte till mig som ni kanske förstår!

Bockade bingorutor: Skapa något i material som blivit över och Skapa en krage.

aliciasivert.se alicia sivert aliciasivert sivertsson sy sytt sydd sömnad återbruk begagnat tyg skapa själv diy sybingo18 sybingo 2018 sypeppen kläder klänning klänningar

Och därmed fick jag skrika BINGO över hela bygden! Ett stort tack till Fredrika och Josefine som gjort ett så inspirerande jobb! Trots intensivt sicksackande har jag fortfarande tyg på hjärnan (och i skåpen) och ser verkligen fram emot att ta med mig den här lusten i höst!  Dessutom är jag väldigt stolt över att allt material jag använt är återbrukat, bortsett från trikån i t-shirten och materialet till broderiworkshopen. Utöver det har jag bara kostat naturen lite symaskinsel och ett par kilometer sytråd. Hurra för det!

Deltar du i Sybingo 2018? Vilket projekt har varit ditt roligaste?

12 Comments
 • Linnéa

  30 augusti, 2018 at 10:10 Svara

  Är så imponerad över att du lyckades fylla hela brickan! Jag är nästan lite avis på alla dina fina plagg. Önskar att min symaskin inte strulat så mycket i sommar att jag också hade hunnit sy klart det jag hade tänkt ;P Mitt roligaste projekt var nog koftan som jag äntligen fick klart efter typ 6 månader. Har inte hunnit blogga om den än, men det kommer nog snart :)
  Vad använde du förresten för garn till din disktrasa?

  • Alicia Sivert

   4 september, 2018 at 11:21 Svara

   Tack snälla! Åh vad tråkigt med maskintrassel, det finns inte mycket olustigare! Tror du det skulle ge sig om du lämnade in den på service?
   Jag ser fram emot att få se din kofta! Trasan (mer städduk än disktrasa dock) är gjord i ett halvlinne/halvbommulsgarn jag ärvt efter min farmor. Det är gammalt, men jag ska se om jag kan hitta nån gördel med märkesnamn! Hjertat eller nåt sånt har jag för mig.

 • Fredrikapåvinden

  28 augusti, 2018 at 09:45 Svara

  Imponerande Alicia! Vilket jobb! och vilken spurt du gjorde i slutet! Så härligt och inspirerande! Det känns som vi är på väg in i en sömnads-boom, eller vad säger du? Hade varit väldans kul tycker jag! Tack för allt inspirerande du skapat under sommaren!

  • Alicia Sivert

   4 september, 2018 at 11:16 Svara

   Tack Fredrika! Det här har varit så roligt!!

 • Katarina

  28 augusti, 2018 at 04:19 Svara

  Har de detta varje sommar? En väldigt rolig och peppande idé.

  • Cecilia N

   28 augusti, 2018 at 09:51 Svara

   Ja! I alla fall hittills under flera somrar. Håll koll på Fredrika på vinden.

  • Alicia Sivert

   4 september, 2018 at 11:16 Svara

   Några somrar hittills i alla fall! Det är så mycket jobb bakom, så jag tar inte för givet att det kan fortsätta – men hoppas!

 • Cecilia N

  27 augusti, 2018 at 12:51 Svara

  Wow!
  Grattis!
  Jag satte 20 rutor:
  https://cessistickar.blogspot.com/2018/08/sybingosammanfattning.html?m=1

  Jag vet inte vilket projekt som var roligast. Flera av dem hade jag tänkt på länge. Kanske inte kjolen per se, men att något borde göras av mina gamla tyg, och dessutom retade det mig att jag inte hade nån vardagskjol med fickor.

  Fast hur jag skulle ta vara på sockskaften hade jag inte klurat ut innan. Jag var mest trött på mitt eget snåla jag som sparar på allt ”som kan vara bra att ha” som jag aldrig gör nåt av. Och så gjorde jag det!

  • Alicia Sivert

   4 september, 2018 at 11:15 Svara

   Tack och detsamma, bra jobbat!

   Jag känner igen det där med att spara. Då är det perfekt med ett sybingo eller annan utmaning med jämna mellanrum som får en att använda upp lite av resterna!

 • Maya W

  27 augusti, 2018 at 11:22 Svara

  Älskar färgen på sjöjungfrukjolen och mönstret på den andra klänningen. Jag måste skaffa en symaskin!

  • Alicia Sivert

   4 september, 2018 at 11:13 Svara

   Ja!! Det rekommenderas! Sjöjungfrukjolen är fortfarande det finaste tyg jag haft! :)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.