den kreativa veckan 28-29/2017: semestermåleri på strand och hästgård

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings blommor blomma blombukett bukett flower flowers ängsblommor blåklocka blomsterärt
Hej och glad söndag! Efter två veckors paus med på förväg schemalagda inlägg känns det fint att skriva till er igen – jag har nämligen varit på Gotland i tretton dagar, och därför uteblev Den kreativa veckan förra söndagen. Det väger vi upp för idag med dubbla sammanställningar!

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi skiss uggla fjälluggla fjäll fjällen fjällmotiv owl sketch
Innan jag for hemifrån gjorde jag en skiss till en broderibeställning. Gissa flygfäet!

aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi prym aqua trickmarker vattenlöslig textilpenna textil penna broderi embroidery pen
Jag förde över skissen någotsånär till ett oblekt linnetyg men har ännu inte börjat sy. Ser verkligen fram emot det, men först behöver jag göra om de tre broscherna som PostNord tappat bort på vägen till Danmark. Jag är snart klar, men tänkte visa dem för min fantastiskt tålmodiga kund, som väntat sedan början av maj, först.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings blommor blomma blombukett bukett flower flowers ängsblommor blåklocka blomsterärt
Så tog jag båten från Nynäshamn för att spendera en vecka på en hästgård utanför Visby. När vi kom fram stod en stor bukett ängsblommor på köksbordet, och den ville jag måla av.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings blommor blomma blombukett bukett flower flowers ängsblommor blåklocka blomsterärt
Sådär satt jag, med fem mackor nybakt bröd i magen och utsikt över hagarna utanför fönstret.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings blommor blomma blombukett bukett flower flowers ängsblommor blåklocka blomsterärt
Papperna svek mig den här gången, och kanske tålamodet också. Men en halvslarvig minnesbild blev det i alla fall.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings lila blomkål blomkålshuvud purple cauliflower
När vi handlade för veckan hittade jag ett lila blomkålshuvud i mataffären som jag stod och klämde på. Det kostade nästan 40 kronor vilket kändes onödigt, men Andreas sa ”det går på konstkassan” och stoppade det i korgen, och då var jag ju så illa tvungen att måla av det.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings lila blomkål blomkålshuvud purple cauliflower
Tur att jag har honom, som låter mig göra en del helt orimliga inköp bara för att de inspirerar mig.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland kalksten kalkstensbrott hus sjö vatten
På cykelavstånd från gården låg ett vattenfyllt kalkstensbrott där vi badade. Vattnet var varmt men stenarna var hårda att ligga och sola på, så jag målade av ett intilliggande hus istället.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland kalksten kalkstensbrott hus sjö vatten
Här kan ni åter se exempel på hur papperskvalitén påverkar bilden, fast denna gång med lyckat resultat. De vita partierna där den ljusblå färgen inte fäst är inte medvetet gjorda, utan resultat av papprets dåliga uppsugningsförmåga. I just det här fallet passade det ju bra!

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland gärdsgård staket
En riktigt svettig eftermiddag satte jag mig i solen och målade av gärdsgården utanför dörren där vi bodde. Jag trodde verkligen inte att jag skulle fixa det, för så snart jag började försöka kartlägga konstruktionen insåg jag att hela motivet var ett plockepinn av korslagda linjer och skuggor – en utmaning att återge med djup utan att det blir plottrigt eller obegripligt.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland gärdsgård staket
Men jag blev riktigt nöjd faktiskt!

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland gärdsgård hage hästhage häst hästar
… Och lite övermodig kanske, för så snart jag var klar gav jag mig på motivet igen, ur en annan vinkel, och dessutom ihop med två rörliga modeller.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland gärdsgård hage hästhage häst hästar
Jag svor några gånger åt hästarna som inte ville stå stilla och beta samt tabbade mig med trädet till höger som hade behövt lite orörd, vit yta omkring sig för att framträda mot bakgrunden, men men.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland gärdsgård hage hästhage häst hästar

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland spillkråka black woodpecker
Redan den första dagen, när vi cyklade från Visby mot gården, fick vi se spillkråka i en villaträdgård. Det var kryss för oss båda men kameran låg djupt nerpackad och fågeln flög sin kos efter att vi glott på den ett tag, så jag gjorde en liten minnesmålning i akvarellboken istället. Fågeln var mycket större än vi trott, mer som en kråka än en hackspett.


Efter en vecka var det dags att styra kosan söderut, men bussarna gick i söndagstrafik. Fyra timmar hade vi att slå ihjäl i Visby och vi turades om att passa väskorna vid busstorget medan den andre strövade i stan. Jag tecknade av en del av ringmuren medan Andreas handlade.


Jag tecknar ju ganska sällan och känner mig mycket säkrare med pensel än med penna, men ska försöka våga mig på det mer. Jag tycker det är svårt med skuggning och är lite för slarvig för att göra genomtänkta eller noggranna rutnät, men omkring muren fanns mycket levande former som kunde kluddas fram, så det passade mig!

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland nore norehuset hus husmålning
Så angjorde vi Nore, på sydkusten, där mitt hjärta bor och där huset morfar ritade för 50 år sen ligger gömt i tallskogen. Jag försökte mig på en kvällsakvarell på större papper men hann bara med en bråkdel. Det är svårt att återskapa arkitektonisk perfektion, och om jag fortsätter får jag göra det efter referensbild istället. Jag har tidigare tolkat huset i broderi.

aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell aquarelle watercolour watercolor water color colour vattenfärg friluftsmåleri måla målning målningar konst paint painting art paintings gotland strand vass sandstrand beach common reed
Och det sista jag hann med var en strandmålning av den ljusgröna vassen mot den rosa sanden. Jag ville fånga skuggspelet vilket visade sig komplett omöjligt, så det frångick jag ganska snabbt. Jag har tänkt att jag ska göra en annan version av bilden i akryl istället.

Och det var mina semesterveckor det! Hur har ni haft det? Hinner ni slappa eller skapa något?

Följ mig gärna på Facebook och Instagram!

16 Comments
 • Malinmittiprick

  24 juli, 2018 at 10:57 Svara

  Inspirerande! Har du lust att göra en beskrivning på bästa sätt att föra över skiss till tyg för broderi? Jag sitter med en skiss äntligen (bonaden jag skrev om för flera veckor sedan, det går inte snabbt men åtminstone framåt) och ska nu få över snirkliga bokstäver till mitt tyg (bomullstyg från Ikea). Men att våga börja…!

  • Alicia Sivert

   24 juli, 2018 at 19:25 Svara

   Absolut! Jag lägger upp det imorgon! :) Det är klart du ska våga – jag rekommenderar en vattenlöslig märkpenna så är det bara att skölja bort linjer som blir fel!

 • Anki

  28 juli, 2017 at 15:41 Svara

  Du är ju så himla duktig på akvarell! Blir sååå fint! :) Många bilder hann du med på semestern också !

  • Alicia Sivert

   30 juli, 2017 at 19:08 Svara

   Tack så hemskt mycket! Ja det blev nästan en bild om dagen där i början :) Ljuvligt!

 • Wilda

  27 juli, 2017 at 09:26 Svara

  Åh så underbara akvareller Alicia! Du har då öga för det där med detaljer <3 Så vackert! Och usch vad tråkigt att broscherna försvunnit med posten. :(

  • Alicia Sivert

   30 juli, 2017 at 19:08 Svara

   TACK Wilda! Jaaaa, supersegt! Men nu har posten äntligen beviljat ersättning i alla fall :)

 • hanna, förbanna

  26 juli, 2017 at 18:11 Svara

  jag har sagt det förut, men det tåls att sägas igen, du är så himla duktig! Blir alltid alldeles pirrig i magen av dina akvareller!

  • Alicia Sivert

   30 juli, 2017 at 19:07 Svara

   Oj nej så fint sagt, tusen tusen tack! Vad glad jag blir :'D

 • Mikaela

  26 juli, 2017 at 07:20 Svara

  Jag blir också så inspirerad att måla av det här inlägget! Så många motiv jag har i huvudet som inte får komma ut, måste få till det snart! ÄLSKAR båda gärsgårdakvarellerna, extra fantastiska!

  • Alicia Sivert

   26 juli, 2017 at 11:38 Svara

   Men vad glad jag blir! TACK <3 Hoppas vi kan ordna gemensam målarutflykt snart!

 • Ida Johansen

  23 juli, 2017 at 13:14 Svara

  Så himla mycket du har hunnit med! Är så imponerad av dina akvareller! Jag jobbar mest och stickar ett varv då och då men har några storslagna planer inför semestern augusti:)

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2017 at 16:15 Svara

   Tack Ida! Det blev en om dagen där i början, men nere på Nore vart det mer utflykt och fönsterputs och bad – också härligt! ;) Låter absolut fullkomligt ljuvligt med storslagna skaparplaner! Dem vill jag höra allt om, och ses snarast!

 • Maria Ho

  23 juli, 2017 at 12:02 Svara

  Instämmer! Bästa sommarhäls

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2017 at 16:13 Svara

   Men vad glad jag blir! Ha en superfin söndag!

 • Linnéa Elisabeth

  23 juli, 2017 at 09:30 Svara

  Dina inlägg fyller mig med ritlust upp till bredden! Allt du skapar är ju dessutom så himla himla vackert.

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2017 at 16:12 Svara

   Ojjj så fint sagt! Tack snälla <3 Hoppas du har tid och möjlighet att följa inspirationslustan!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.