den kreativa veckan 32/2018: pastellsommardrömmen

Glad söndag alla vänner! Här kommer den sista semesterveckans kreativa arbete!

aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell akvarellmålning akvarellmålningar aquarelle painting paintings målning målningar måla hus husmålning house stuga med stege cabin ladder watercolor watercolour water color colour

Under vårterminen hade jag ganska svårt att hinna med allt jag ville göra. Det är så roligt att jobba med beställningar men jag har en tendens att låta dem hopa sig på kö, och när jag i juli färdigställde mitt senaste inbokade uppdrag var det faktiskt med ett litet mått lättnad. Småmålningar, friluftsakvareller och sådär hinner jag ju med emellan. Men den här veckan har jag för första gången på väldigt länge skissat upp och målat en stor och helhjärtad bild enbart för att jag hade lust! Ett Värmdömotiv av en liten stuga.

Här är färgskalan! Fast den blev smutsigare när den blandades in i lager på bilden.

aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert sivertsson akvarell akvarellmålning akvarellmålningar aquarelle painting paintings målning målningar måla hus husmålning house oxstallet gustavsberg värmdö tegelhus gult tegel watercolor watercolour water color colour

Det var så förmårrat kul att jag gick ut på en fotopromenad och tog massor med referensbilder av hus och platser i Gustavsberg som jag tänkt på att jag skulle vilja måla. Så började jag med Oxstallet. Här ser det ut som ett vinterlandskap men jag lovar att det blev värsta pastellsommardrömmen sen!

aliciasivert.se alicia sivert sivertsson aliciasivert värmdö värmdömotiv akvarell akvarellmålning målning målningar konst vattenfärg watercolor watercolour water color colour aquarelle house painting paintings art sweden swedish gustavsberg gustavsbergs hamn oxstallet oxstall tegelhus gult tegel

Min minst använda färg i akvarellasken var i början av sommaren en starkt blågrön Winsor Green som jag inte alls var kompis med. Sen dess har jag flera gånger utmanat mig själv att använda just den, och det har varit lärorikt! Jag har upptäckt att den blir väldigt fin om en tar udden av den med lite gul eller röd färg inblandad.

aliciasivert.se aliciasivert alicia sivert sivertsson broderi korsstygn cross stitch embroidery wax

Jag har gjort ett eget mönster och broderat korsstygn! Vad det ska bli för Harry Potter-relaterat av ordet ”wax” är ni väl alla hejdlöst nyfikna på? Bra! För svaret, och mönsterfilen, kommer upp i nästa vecka!

aliciasivert.se sticka stickat stickad trasa städtrasa städduk duk torkduk

Och så har jag stickat lite! Vad har ni skapat?

Imorgon börjar jag jobba igen, och därför kommer jag inte att sammanställa Den kreativa veckan på söndag utan kör ett dubbelnummer när jag kommit ikapp lite. Jag kommer överhuvudtaget fundera över om det kan bli roligare och mer innehållsrikt att klumpa ihop flera veckor och sprida lite mer på inläggen. Har ni några förslag eller önskemål?

6 Comments
 • Fredrikapåvinden

  14 augusti, 2018 at 09:22 Svara

  Åh vad spännande att få se vad du stickar! Jag har just startat upp ett nytt stickprojekt, fortsätter att sticka på bikinin och ett än så länge lite hemligt stickprojekt. Och så syr jag på en klänning (som snaaart ska va klar) och har just klippt ut delarna till en byxdress!

  Jag tycker att dina veckosammanställningar är väldigt fina och roliga att läsa. Det får mig själv att inse hur mycket en faktiskt skapar varje vecka även om allt inte blir färdigt på en gång. Så för mig som läsare får de gärna ligga en gång i veckan. Däremot om du själv känner att det inte är så inspirerande att blogga om det varje vecka tycker jag du ska sprida ut det! Jag kommer uppskatta inlägget lika mycket oavsett!

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2018 at 17:29 Svara

   Det är nåt litet bara för att hålla fingrarna igång, men jag drömmer om ett större höstprojekt i år! Ska rota bland Andi Satterlunds mönster igen! Så pepp på att få se hur allt ditt blir!

   Tack för förståelsen och peppen <3 Det går i vågor för mig och jag har känt mig lite oengagerad ett tag. Kanske behöver jag bara köra varannan vecka en stund!

 • Cecilia N

  13 augusti, 2018 at 23:15 Svara

  Jag tycker om att läsa om dina kreativa veckor. Men jag tycker att du inte ska blogga på ditt måendes bekostnad. Terminsstarter ÄR jobbiga. Låt den vara det och ta den tid du behöver till det. Sen får det bli som det vill med bloggen. Även om jag gillar att läsa den.

  Jag har fortsatt att sticka på min Siri. Nu har jag en hel ärm och en bål, sånär som på några varv längst ner.
  Dessutom har jag sytt ett par grytlappar, till hemmet.
  En halvliter svartvinbärsgelé har jag också kreerat.

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2018 at 17:23 Svara

   Tack för kloka ord! Det är nog rimligt för mig att slå ihop dem en tid.

   Det låter härligt alltihop! Sisådär 10 klasar röda vinbär fick jag sammanlagt på min balkongbuske, så de gick direkt i magen utan att omvandlas till gelé. Men en skulle kanske ge sig ut att leta lite vilda bär av annan karaktär!

 • Ida Johansen

  12 augusti, 2018 at 13:02 Svara

  Så mycket roligt du har hunnit med:) Jag är förtjust i Den kreativa veckan för att en får processen och inte bara det färdiga resultatet. Men visst skulle det funka bra med varannan vecka eller en gång i månaden också, kanske kan prova dig fram vad som känns bäst? Hoppas att du får en fin jobbstart:)

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2018 at 17:20 Svara

   Tack snälla <3 Jag ska fnula lite! Det går i vågor för mig tror jag, och just nu är det en dipp. Svårt att vara konsekvent med något luststyrt ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.