en första glimt av nya lyan


Hej hallå, vilken vecka vi har haft! Det känns som en evighet sen flyttlasset gick och samtidigt kan jag inte begripa att vi redan sovit sex nätter i nya lyan. Sakta men säkert börjar vi komma i ordning, vi flyttar kartonger fram och tillbaka, sicksackar mellan verktyg och bråteshögar, har fortfarande inte fått tag i bestickslådor av rätt storlek eller klädstänger till garderoberna men har snickrat tre Ikea-byråer och byggt en säng.


Katterna klarade flytten bra. Vifslan tyckte det var FETT KUL att tömma gamla lägenheten, sprang framför fötterna, smet ut i trapphuset, klättrade på lådhögen och var så i vägen att vi fick stänga in henne i badrummet ett tag. Sen när hon skulle åka bur var det inget kul längre och hon vrålade hela bilresan, men väl utsläppt i nya lägenheten for hon runt med svansen rakt upp och utforskade. Sen dess har bägge katter sovit rätt tungt men verkar trivas bra.


Katterna gillar att bo längre ner i höjdled och sitter gärna i fönstret och spanar på sina favoritgrejer: kråkor och byggjobbare.


Precis när vi började få fri golvyta kom vår diskmaskin som visade sig ha en stor buckla i fronten och som nu står mitt i alltihop i väntan på byte. Alla böcker och Andreas födelsedagsdiskokula är på plats liksom fasanen Göte.


Alla växter överlevde också tack vare trettio lager tidningspapper och utöver att jag fått spjäla toppen av rumsgranen som blivit lite sned är alla glada och frodas som tidigare.


Jag har köpt en helt fantastisk chiffonjé som jag snart ska visa varje hemligt lönnfack av.


Och vi har BYGGT en SÄNG, sa jag ovan, men jag vet inte om ni förstod hur fett det är? Jag har filmat hela processen från sju plywoodskivor till drömmöbel så det ska ni få se när jag har tid att klippa ihop allt. Katterna har sovit i sängen varje natt sen den kom på plats vilket är mysigt.


Ja, lite såhär ser det ut och lite såhär har vi haft det! Trötta är vi men glada och lägenheten kändes rätt från första stund. Här kommer vi känna oss hemma, det är jag helt säker på!

21 Comments
 • Andrea

  26 januari, 2018 at 12:36 Svara

  Så mysigt det blev! :D Häftigt att ni också byggde sängen själva!

 • Sabrina

  21 januari, 2018 at 20:37 Svara

  Oh, your new flat is beautiful! <3

 • Wilda

  20 januari, 2018 at 17:11 Svara

  Åh vad härligt! Så pepp på att se ert sängbygge <3

 • hanna, förbanna

  20 januari, 2018 at 11:52 Svara

  åh vad fint! Grattis till er nya bo <3

 • Katarina

  18 januari, 2018 at 20:04 Svara

  Vad kul att få kika in! Det är alltid så spännande att se människors saker i nya omgivningar tycker jag, förändrar upplevelsen. Och många nya saker att se fram emot att läsa om. Jag fick känslan av att de mörka bokhyllorna agerade fotgavel till sängen men det var nog bara en synvilla tänkte jag sen när jag såg lite mer av sängen.

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 20:14 Svara

   Ja det är ju inte lätt att förstå helheten med bara detaljbilder inser jag! Bokhyllan står rygg mot rygg med soffan, medan sängen står i ett eget rum! Nästa gång får jag ta vidvinkelobjektivet ;)

 • LisaMarie

  18 januari, 2018 at 19:54 Svara

  Vad kul att få kika lite på ert nya hem! Ser fram emot fler bilder, speciellt på sängen :)

 • Isabella Gelotte

  18 januari, 2018 at 15:13 Svara

  Så så så fint. Väldigt spännande att få se sängbygget :) Skönt för katterna att det gick så bra. Bor också på bottenplan och fåglar är en hit! Har hängt ut talgbollar på balkongen för extra nöje.

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 19:28 Svara

   Åh, tack snälla! Det tar sig :)

   Ja, så tacksam för att de är så lättanpassade <3 Vad kul med matning på balkongen! Här står det att en inte får mata fåglar invid huset men jag kanske kan hänga ut nåt till byggjobbarna…. ;)

 • Helga

  18 januari, 2018 at 11:53 Svara

  Det ser jättefint ut! Vad lustigt att katterna och mitt barn tycker om samma saker! Fast här är det mest skator. Ser fram emot att se sängen!

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 12:42 Svara

   Tack! Haha visst är det lustigt! En undrar om det är utbudet eller efterfrågan som egentligen styr ;)

 • Klas

  18 januari, 2018 at 11:46 Svara

  Växten på femte bilden, vad är det för något? Vill så gärna ha!

  • Alicia Sivert

   18 januari, 2018 at 12:40 Svara

   Det är en Maranta! Visst är den tjusig :)

  • Klas

   19 januari, 2018 at 10:45 Svara

   Åh tack! Jättefin – ser ut som ett litet konstverk!

 • Emilia Westerström

  18 januari, 2018 at 11:35 Svara

  Så spännande!! Vill se sängen i 1000 vinklar!!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.