en mobil med steglitser i lufttorkande lera

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst
I början av juli fick jag en så fin beställning från Martina, som sett mina blåmesar och undrade om jag inte kunde knåda fram en steglits?

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst
Det kunde jag – och då ville hon ha två! Den första blev för stor, så den stoppade jag en blompinne i och behöll själv.

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst
Så målade jag. Jag underskattar alltid det här momentet när jag tittar på de färdiga fåglarna, tänker att det kan väl inte ta så lång tid, men det gör det faktiskt. Flera lager och små detaljer och mycket kärlek.

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst
När jag var klar trädde jag fåglarna på guldtråd och hängde upp dem tillsammans som en mobil. Himla fint blev det om jag får säga det själv!

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst

aliciasivert alicia sivert sivertsson fågel fåglar lufttorkande lera steglits steglitser mobil mobiler handgjord handgjorda handgjort present beställa beställning presenter dekoration prydnad prydnadsföremål skapande diy kreativitet do it yourself hantverk konst

aliciasivert alicia sivert sivertsson presentinslagning inslagning present beställning beställa handgjord handgjort grattis grattiskort steglits
Det bästa var att det inte var Martina själv som skulle ha mobilen, utan en vän till henne som fyllde år. Jag fick måla ett grattiskort och packa in i silkespapper.

aliciasivert alicia sivert sivertsson presentinslagning inslagning present beställning beställa handgjord handgjort grattis grattiskort lavendel paket paketinslagning
Sen slog jag in alltihop och målade ytterligare ett grattiskort, för nu hade jag kommit upp i fart. Och den här gången fick jag faktiskt äran att själv lämna över paketet till den förbluffade årfyllaren som mötte upp mig i tron om att hen hämtade något åt Martina (som bor på annan ort) – vilket ju bara var halva sanningen!

Ett himla kul uppdrag, och som alltid en ära att få hjälpa till med presenter. Vill ni beställa något av mig i julklapp till er själva eller någon annan så passa på redan nu! Maila alicia(snabel-a)sivertsson.se.

Tags:
16 Comments
 • Mikaela

  15 augusti, 2017 at 13:05 Svara

  Så jäkla fina, steglitser är en av mina favoritfåglar tror jag, så fina!

  • Alicia Sivert

   15 augusti, 2017 at 16:15 Svara

   Tack Mikaela! Ja, visst är de ljuvliga? Så exotiska på nåt vis!

 • Anki

  12 augusti, 2017 at 10:05 Svara

  Vilka små söta underbara fåglar :)

 • Martina

  11 augusti, 2017 at 12:03 Svara

  Stort tack för hjälpen med både steglitser och överlämnings-bus! Det blev väldigt bra alltihop!

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2017 at 18:58 Svara

   Det är jag som ska tacka, bästa uppdraget ever!!

 • Beatrice

  10 augusti, 2017 at 18:28 Svara

  Alltså, Alicia! Som vanligt totalt blown away av ditt sätt att skapa på <3 tycker också att den här intervention-grejen med att du fått lämna över paketet själv är bland det gulligaste jag hört om!

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2017 at 18:58 Svara

   Taaaaaack Beatrice, får sån power av era kommentarer på det här inlägget alltså – hade tänkt gå och lägga mig men nu orkar jag ett 9-timmars jobbpass till bara rätt ovanpå det förra! <3

 • Maria Ho

  10 augusti, 2017 at 15:49 Svara

  Steglitsen är så vacker och passar verkligen som mobil! jättefina!

 • Denise

  10 augusti, 2017 at 13:42 Svara

  Såååååå galet fina!!!! Blir helt till mig över hur jävla skicklig du är och att allt du rör vid blir till skatter

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2017 at 18:57 Svara

   Amen lägg aaav <33333 Kommer börja grina om ni ska vara såhär fina! TACK DENISE!!!!!

 • Jenny

  10 augusti, 2017 at 13:31 Svara

  SÅ söta! Blir ständigt förundrad och imponerad över hur du kan vara så jädra duktig på så jädra mycket. Och samtidigt vara så ödmjuk, trevlig och grym på att peppa andra. Någon sorts supermänniska är du iallafall, det är jag säker på!
  Fun fact: Den klungan med hyreshus där jag bodde tidigare hette Steglitsan, men jag hann bo där i ett par år innan jag insåg att det var en fågel och inte bara någon som stavat fel till lista och sedan inte orkat ändra…

  • Alicia Sivert

   14 augusti, 2017 at 18:56 Svara

   Alltså vilket jävla beröm, miljoner tack Jenny shit!!!!!! <3<3<3 Blir generad och vet inte vad jag ska svara, annat än fan vad glad du gör mig!

   Och haha för Steglitsan som även är ett superkonstigt ord så jag fattar din förvirring!

 • Linnéa

  10 augusti, 2017 at 06:57 Svara

  Åh vad söta!! Vilken typ av färg har du användt dig av för att måla fåglarna?

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.