Fjällen, dag 5 + 6: rövardotterskogar, raggare och förkrympta hästar


Jag har ju glömt att visa er den allra allra sista delen av fjällsemestern i somras!


Den femte dagen ägnade vi främst åt årsstädning av huset, men en kortare tur till ett vattenfall hann vi med!


En kunde riktigt se Ronja Rövardotter hoppa mellan de hala klippblocken i forsen under oss – för att akta sig för att trilla i.


Det var en brant klättring ner och vi fick klamra oss fast i rötter och trädstammar för att inte åka kana hela vägen.


Sen följde vi älven en bit in i skogen men det glömde jag visst ta kort på!


Den sjätte dagen var vår sista och hemvändardag! Vi körde iväg i ottan och tog första pausen vid Noppikoski för att kolla på en annan älv.


Och dricka pauskaffe ur termos.


Sen körde vi vidare till Rättvik.


Där var så himla fint.


Dessa små skjul (som det fanns 87 stycken av) började troligen byggdas under eller strax före 1600-talet. De ligger precis invid kyrkan för de är, tro det eller ej, stall. I dem trängde man in sina djur (2-3 stycken i varje byggnad) när kyrkan besöktes, och hästarna i sig var så förkrympta och små efter generationer av svältfödning(??!!!) att de fick plats i de pyttesmå skjulen. Så otroligt konstig och hemsk grej!


När vi hade förfärat oss över de förkrympta hästarna ett slag satte vi oss på stranden och letade småstenar. Elin hittade några bra!


Jag hittade ett riktigt muminskt badhus!


Sen väntade oss en oändlig kö för att komma ut ur staden igen för denna dag samlades hela länets raggare i Rättvik och åkte i snigelfart genom stadens gator. Det var en himla märklig upplevelse och en salig blandning av fina bilar, riktigt skruttiga bilar, sexistiska t-shirtmotiv, fartdårar, pruttstartare, öldrickande åskådare i solstolar längsmed vägkanten, avgaser, köer, gammal rockmusik och bullar (för det sprang jag in och köpte så vi skulle överleva köandet och resten av färden hem till Stockholm).

Och sen for vi vidare hemåt och vår resa var slut!

Tidigare dagar hittar ni här: dag 1, dag 2, dag 3, dag 4!

3 Comments
 • Sandra

  13 november, 2015 at 07:47 Svara

  Så roligt att få följa med på er resa på det här sättet! Älskar alla bilderna men gillar speciellt muminhuset på slutet <3

 • Mikaela

  12 november, 2015 at 12:36 Svara

  Så jäkla magiska bilder, det är något så speciellt med vattenfall, älskar det! Och badhuset! <3

 • Ethel

  12 november, 2015 at 09:23 Svara

  Wow vilken fantastisk natur!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.