fyra tuschteckningar från Jämtland

Igårkväll kom jag hem från några dagar i Oviken, Jämtland. Jag har varit på gården där min farfar växte upp som den yngsta av tio bröder och där pappas kusin fram tills tidigare i år bedrivit mjölkgård. Nu ska gården säljas och vi hade en sista släktfestival i kohagarna. Massor med foton (främst på kor) har jag med mig hem på minneskortet men nu behöver jag lite tid att landa och dessutom förbereda mig för skolstart på onsdag(!). Inte ett stygn har jag broderat under tiden men fyra tuschteckningar har det blivit. Så jag börjar med att visa dem!

Vagnslidret, ”Kornbua” och smedjan. Smedjan ligger längst bort i delen med lägre tak.

Bertils traktor.

Lusthuset.

Kvigor på bete.

Alla utom korna är friluftstecknade – alltså ritade på plats ute i spenaten. Kvigorna tecknade jag i bilen hem utifrån ett foto på mobilen. Jag har inte gjort någon skiss i blyerts utan övar här på att ”lagd linje ligger”. Det vill säga att det inte går att sudda den permanenta tuschen och jag får träna både på att dra genomtänkta linjer och att inte vara så perfektionistisk om de inte landar perfekt.

Pennan jag använt är morfars Staedtler Mars Matic 0,5 och den har drivit mig halvt vansinnig genom att klogga igen ungefär hundra gånger per teckning. En rejäl rengöring av stålröret väntar nu!

Vill ni se fler tuschteckningar jag gjort med samma modell av penna finns här ett gammalt inlägg med tio träd!

Tags:
4 Comments
 • Linnéa

  18 augusti, 2022 at 08:50 Svara

  Vilka fantastiska teckningar!

 • Charlotte

  16 augusti, 2022 at 10:55 Svara

  Fine tegninger. Du er dygtig, stol på det👏

 • Cecilia N

  15 augusti, 2022 at 20:09 Svara

  Så fina!
  Tio bröder!
  Får jag gissa att de bara fick döttrar? (Fel, bonden …)

 • Stina

  15 augusti, 2022 at 11:12 Svara

  Njutning att se dina fina bilder och att läsa om träden i det äldre inlägget.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.