glasunderlägg i läder med virkad kant

Handgjorda glasunderlägg i läder med virkad kant av vaxad lintråd. Skapade av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se // hantverk handgjort handgjord glas underlägg skinn coaster coasters Mumin Muminmugg Primadonnans häst

För drygt två år sen skar jag ut glasunderlägg i läder, både gröna och bruna. Lädret var restbitar av vegetabiliskt garvat, svenskt Tärnsjöläder och underläggen har vi använt dagligen sen dess och haft mycket glädje av. Men jag har inte varit helt nöjd med den lite fransiga kantfinishen.

Handgjorda glasunderlägg i läder med virkad kant av vaxad lintråd. Skapade av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se // hantverk handgjort handgjord glas underlägg skinn coaster coasters

Så vaknade jag en morgon, såhär två år senare, och hade fått en idé. Nämligen att virka runt kanten med vaxad lintråd.

Handgjorda glasunderlägg i läder med virkad kant av vaxad lintråd. Skapade av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se // hantverk handgjort handgjord glas underlägg skinn coaster coasters Mumin Muminmugg Primadonnans häst

Det blev oerhört bra! Plus att jag fick bocka Sybingorutorna ”Skapa utomhus” och ”Skapa något till hemmet”. Hade det funnits en ruta för ”Skapa tills du får skavsår” hade jag kryssat den också. Jag slutade nämligen inte virka förrän alla fjorton glasunderlägg var kantade. Påminn mig om att skaffa ergonomiska virknålar innan jag vaknar nästa gång med en idé.

Handgjorda glasunderlägg i läder med virkad kant av vaxad lintråd. Skapade av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se // hantverk handgjort handgjord glas underlägg skinn coaster coasters

Grannarna kom förbi när jag satt och virkade och påpekade att jag borde producera dessa till försäljning. Och för första gången på länge kände jag att jag faktiskt längtar efter det. Alltså att kunna frilansa igen, jobba igen, producera igen. Jag hoppas att det inte är alltför lång tid kvar tills jag kan starta upp firman. Och att prioritera den lite högre än jag gjort.

Handgjorda glasunderlägg i läder med virkad kant av vaxad lintråd. Skapade av Alicia Sivertsson - www.aliciasivert.se // hantverk handgjort handgjord glas underlägg skinn coaster coasters Mumin Muminmugg Primadonnans häst

Under tiden gör jag fint i min egen lilla vrå, långsamt. Och njuter så mycket av att inspirationen och orken samspelar lite oftare nu.

6 Comments
 • Beatrice

  16 augusti, 2020 at 08:34 Svara

  Haha, men åh, skavsåret! Skrattade till lite för att jag känner igen mig så väl. Och för att jag också borde skaffa eller göra ett set med ergonomiska nålar… för fy fasen vad ont jag får i hela armen när jag suttit flera dagar och virkat mycket… eh… som man gör? Men underläggen blev i alla fall väldigt fina, så det är ju alltid nåt!

  • Alicia Sivert

   23 augusti, 2020 at 17:34 Svara

   Ja har man flow så kan man ju inte låta kroppsliga krämpor hindra en! Jag vet vad jag ska önska mig i 30-årspresent ;)

 • Annika

  27 juli, 2020 at 09:32 Svara

  Så snyggt!! Haha jag skulle nog också säga det hade varit bättre med en ergonomisk virknål till det där. Kul och kryssa lite rutor och ”skavsårrutan” du får föreslå det till dom till sybingo 2021 haha! Själv hade det passat med en ruta ”skapa tills du får ont i skulderbladet” för det har hänt mig efter lite hård och tajt virkning av en solhatt (som inte ens är färdig än:( ). Men jag får vila några dagar, men det är såå frustrerande för mig att göra när jag verkligen vill göra klart! Men kroppen säger nej så får lyssna på den! Funderar på att sy lite istället :)

  • Linnéa

   27 juli, 2020 at 10:09 Svara

   Väldigt snyggt! Resultatet ser lite ut som sådana solar jag brukade måla som barn 🌞 En ruta med skapanderelaterade skador hade ju inte varit helt fel på bingot. Det känns som man alltid drar på sig någon form av skada när man skapar intensivt.

   Det är så härligt att höra att du känner lusten att jobba igen! Det känns som din utmattning har varit tuffare än min, så det är så skönt att höra att din ork och inspiration börjat samspela igen 😊

   • Alicia Sivert

    23 augusti, 2020 at 17:33 Svara

    Annika och Linnéa, låtom oss förenas i skaparrelaterade skador! Vi kan ha en bingobricka med bara sådana. Sy dig i fingret så det blöder, Skapa tills du får skavsår, Skapa tills du får ledvärk, Skapa tills du får träningsvärk, och vi kan nog komma på flera vi uppfyllt! ;)

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.