Gotland; dyngbaggar, plåtstorkar, hästar, kor och akvarellfåglar


Andreas och jag tog cyklarna och trampade norrut, förbi hästarna och ladugårdarna, genom tallskogen, utmed landsvägen.


Till Vamlingbo prästgård, och Naturum, där en kan beskåda birestauranger och humlebon,


gå genom en karta över Gotlands alla naturskyddsområden,


och lära sig allt om öns fåglar.


UTAN SMÅKRYPEN FUNGERAR INTE KRETSLOPPET!!! Jag har dille på småkryp just nu – särskilt humlor och bin. Fruktar den ekologiska katastrof vi är på väg in i allteftersom arterna dör ut till följd av vår knäppa efterfrågan av alldeles för billig mat.


Tittade på Lars Jonssons senaste fågelmålningar. Rekommenderar hans sommarprat för den som gillar färg, natur och fåglar.


Åt tomatsoppa i trädgården.


Ritade lite.


Promenerade lite.


Där fanns en plåtstork av bästa slag! Jag adderade svetsning till tekniker jag vill lära mig.


Andreas med nyförvärvad affisch av vadarfåglar.


Vi cyklade vidare till Vamlingbolaget och åt saffrans- och honungsglass.


Jagade lite svårfotade höns.


Och styrde KOSAN hemåt förbi KOSSAN. Hehe.


Kom hem och ritade lite mer.

9 Comments
 • hille

  23 juli, 2014 at 10:03 Svara

  dina teckningar!! <3 det var längesen jag bara satte mig och ritade av omgivningarna men blir väldans sugen på'att nu!
  och gotland sen. var alldeles för längesen jag var där nu.

  • Alicia Sivert

   23 juli, 2014 at 11:42 Svara

   KOM till Gotland och JA, rita! Jag är också ganska dålig på att fånga ögonblicket på det viset. Det blir bara när jag verkligen inte har någon annan idé men ändå inspiration. Egentligen behöver det ju inte ens ta någon tid att tala om, så jag borde verkligen göra det oftare. Bra övning och fina fångade ögonblick.

 • Vicky

  20 juli, 2014 at 09:52 Svara

  insekter är ju svinviktigt. deppigt att de försvinner bara sådär. OCH saffransglass, viktigt även det, shit pommes vad gött.

  • Alicia Sivert

   22 juli, 2014 at 10:57 Svara

   Det är läskigt! Jag vill flytta ut på landet och bli biodlare nu på dirr. Och saffransglassmakare!

 • Jessica

  19 juli, 2014 at 11:00 Svara

  För övrigt verkar gotlandsvistelsen mycket idyllisk, och jag avundar uttrycket du har i ditt ritande. Ser liksom naivt och realistiskt ut på samma gång? Samt Carl Larsson-vibbar. Vet ej varför.

  • Alicia Sivert

   22 juli, 2014 at 10:56 Svara

   HATAR FÄSTINGAR! Men i övrigt: <3
   Vilket fantastiskt barn du måtte ha varit! Min fascination kom först på senare år. Men alltså – vill lära mig allt, brodera humlor, måla gröna skalbaggar, bygga enorma modeller i hönsnät och gips…

   Och TACK så väldigt! Fantasi med lagom mycket realism tycker jag är det bästa.

 • Jessica

  19 juli, 2014 at 10:59 Svara

  Småkryp har haft en speciell plats i mitt hjärta sen jag var ett litet barn ju, så jag förstår dig. (Spindlar & fästingar har dock blivit exkluderade sen ett antal år.) Krävde ju att mamma högläste ur insektsböcker istället för random barnböcker som typ fyraåring. De är så viktiga! Och underskattade! Samt så är skalbaggar fortfarande något av naturens vackraste.

 • Lovisa

  18 juli, 2014 at 19:52 Svara

  Haha åh ordvitsen <333 Ser så väldigt fint ut allting!

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.