happiness is a warm gun /5

aliciasivert, alicia sivertsson, apples, apple, fruit, autumn, fall, basket, garden, fallfrukt, äpple, äpplen, korg, höst, trädgård

För första gången någonsin ser jag fram emot hösten. Följande vill jag göra:

Klä mig i Mr och Mrs Weasley-tröjorna
Dricka varm choklad med vispgrädde ur stora koppar
Läsa tjocka detektivromaner och faktaböcker om indianer och pälsjägare i 1800-talets Amerika
Vira in mig i en röd- och gulrandig halsduk
Tända stearinljus i kandelabrarna och mässingsljusstakarna och i flaskhalsar och sätta värmeljus i lyktor och likörglas
Äta soppa varje dag
Byta jobbuniform till skjorta och vinröd väst
Gömma mig för ösregn på en veranda eller under ett paraply eller träd
Krypa ihop under ett duntäcke och läsa
Andas in doften av kall luft
Lyssna på höstmusik som Leonard Cohen och Mumford & Sons
Säsongspynta fönsterbrädan med vackra saker
Vara ledig och se på film en hel dag insvept i filtar
Sticka en tröja
Komma hem från jobbet och brygga en kopp te
Ha eldrött hår bland fallande löv
Plocka frukt från trädgården och koka marmelad och baka paj med Lisa
Sy fast guldknappar i min svarta sammetsjacka
Sitta på uteplatsen en sista kväll under ljusslingor och röda vildvinsrankor
Bjuda någon på Irish Coffee
Ha lite höstlov och läsa ikapp bloggar
Ta fram lådan med yllesockor
Lägga pussel
Vakna med immiga fönster
Nåla fast en ondskefull brosch i koftan
Fara på utfärd till havet och dricka varm nyponsoppa ur termos
Lyssna på Autumn’s Child igen och igen och igen
Gå i sybehörsbutiker och klappa olika garner för att hitta det mjukaste med bäst färg

rubrik ur HAPPINESS IS A WARM GUN av THE BEATLES
Tags:
27 Comments
 • marie

  15 september, 2012 at 14:07 Svara

  Vilken fantastisk höst du ska ha! Får myspirr i hela magen av listan.

 • Malin Ahlin

  4 september, 2012 at 17:36 Svara

  Vad höstpeppig jag blev nu! Tack Alicia!

 • Queen of Kammebornia

  4 september, 2012 at 13:19 Svara

  Det låter ju som en alldeles underbar höst! Jag tänker ha många äppelkakedagar med krispig höstluft och många stunder framför kakelugnen med varm choklad och skön sjal och mysig bok.

 • Hanna

  31 augusti, 2012 at 13:47 Svara

  En sak jag gillar med hösten är när jag har kläder efter väder och är varm och torr i ösregn och snålblåst.

 • Emilie

  30 augusti, 2012 at 20:07 Svara

  Åh, jag behövde läsa detta idag! Är lite vemodig över att det är så mörkt om kvällarna redan och att det börjar dofta kallt och höstigt ute i skogen. Och jag VET att jag åker bort snart men herregud vad mycket jag älskar sommaren och vad fort den tar slut, men det var fint att höra dina argument för att även hösten har en del fina sidor :) tack tack!

 • Kajsa

  30 augusti, 2012 at 18:05 Svara

  Vilken härlig höstpepp. Hösten är bäst!

 • Magda

  28 augusti, 2012 at 11:53 Svara

  Jag är så höstpepp och denna listan förminskade ju inte direkt den känslan. Idag tänker jag bara ligga i sängen i min stickade tröja och stirra ut genom fönstret på regnet. Himla bra lista, tack för det!

 • Vicky

  26 augusti, 2012 at 21:35 Svara

  men jaa! också första gången jag ser fram emot hösten. säkert bara pga sommar-vintern i nice. ska bli mysigt!

 • Alicia Sivert

  26 augusti, 2012 at 21:23 Svara

  Petter: Nu gör du mig så helt maggropsvarm av att vidarebefordra historien. Jag har sagt det förut men kan gott upprepa mig: tanter och tioåringar är mina sanna förebilder.

  Hille: Oförsvarligt! Vi får köra maraton med min samling av tidigare filmatiseringar tills vidare. Och Downey/Law-versionerna. Kan alltid titta på Downey/Law-versionerna… Ändå obehagligt spännande med "bow"!?!?!?

  Samovaren: Gulle dig! Bra att du känner och sprider höstpeppen!

  Jessica: Det var det bästa med att göra bloggtipsinlägget förut. Att jag fick härja i ditt arkiv i flera dygn. Skulle helt kort vilja beskriva det som "spunkjakt i skattgömma". Men alltså tack. Det är lite synd att saker försvinner bakom "äldre inlägg"-knappen. Men på sätt och vis magiskt också – som ett Room of Requirement.

  Jennifer, Fellen, Emma, Becka och alla: Allt det här har faktiskt fått mig att riktigt längta. Nu gör vi bästa hösten!

 • Becka [fotoblogg]

  26 augusti, 2012 at 17:58 Svara

  Åh, våra höstar kommer att se ungefär lika ut. Älskar stora, stickade tröjor & teé. Kommer att läsa tjocka, gamla böcker & lyssna på mysig höstmusik. Det kommer att bli en fin höst, både för dig & mig. ♥

 • Jessica

  26 augusti, 2012 at 09:20 Svara

  Jag har lagt ifrån mig stickningen en stund där jag sitter ute på balkongen, alldeles lagom skyddad från regnstormen och flaxar runt i arkivet på din blogg.
  Känns som ungefär den ultimata hösttillvaron.
  Och då måste man ju berätta om den lite.

 • Emma

  25 augusti, 2012 at 17:49 Svara

  Bästa listan. Tack!

 • Anonym

  25 augusti, 2012 at 14:33 Svara

  jeg syntes dette innlegget var helt fantastisk, og har kjempelyst til å linke til deg og dette innlegget på bloggen min imorgen!

 • hille

  24 augusti, 2012 at 17:33 Svara

  hiiimlaaa bra lista det dära!
  MEN DU. har du sett the latest sherlock news?! tredje säsongen kommer inte förrän om ett år! men de släppte tre ord som beskriver varje avsnitt (förmodligen to please the fandom…) rat, wedding och bow! hoppas verkligen inte "bow" innebär "his last bow"…. då blir jag en ledsen hille! om det inte kommer mer sherlock sen. /rant over

 • Petter

  23 augusti, 2012 at 20:48 Svara

  Gött, nu ser man ju faktiskt fram emot hösten lite. Tack!

  Haha den där sista punkten får mig att tänka på en rolig sak jag hörde häromdagen. Jag gick en sväng på stan och noterade att det stod en korg med garner av olika slag utanför sybehörsbutiken. Plötsligt ser jag en hop barn springa fram till korgen skrikande i kör: "ÅH KOLLA, GAAAAARN!!!"
  Då blev man sådär fint glad av nån anledning.

 • Fellen

  23 augusti, 2012 at 17:24 Svara

  Det låter magiskt.

 • jennifer

  23 augusti, 2012 at 15:16 Svara

  Så fint! Hösten är min allra finaste årstid.

 • Alicia Sivert

  22 augusti, 2012 at 22:08 Svara

  Anna: Din ansökan är behandlad och godkänd. Du är härmed antagen till ett halvår av intensivt vintertidsumgänge. Vänligen påbörja kaffedrickandet omgående!

  Julia: Jag har verkligen inte alltid tyckt det, men jag tror i år att du kanske kan ha rätt!

  Sensationella Bisa: Du skrev så mycket bra men det enda jag kan komma ihåg är den mentala bilden av uppkavlade skjortärmar <3

  Jessica: Fullfölj den! Vi borde alla alltid fånga vardagsmagin. Det gör en så gott. Jag ser fram emot att äntligen knyta samman vår nära tvinnade fläta också, men det räknar jag inte till hösten – det ser jag som en livsmilstolpe.

  Karlsson: Ja, låtom oss peppa!

  Ida: Det gäller nog att påminna sig ibland, och varandra. Vi hjälps åt va?

  Hilda: Tack själv! Och välkommen till denna portal av nostalgiskt utlopp och vacklande mystik.

  Malin: Tänkte precis detsamma. Vi återkommer snarast!

  Elin-Alice: Tänk fiskartröja i höstskärgård ändå? Stormigt, fradgande hav och en jolle som slår mot klippstranden. Att täta springorna med mossa och tidningspapper, och sitta med fötterna under sig för att golvet är kallt. Tevatten får man hämta i en pump ute på hällen och värma över braseld. På kvällarna behövs ingen radio för vinden tjuter i knutarna så vemodigt melodiskt. Jag glömde skriva att jag ser fram emot att läsa Pappan och Havet igen.
  Tror du kommer få det fint där. Annars kan du hälsa på i huvudstaden så lär jag dig sticka räta och aviga. Kram.

 • Elin-Alice

  22 augusti, 2012 at 21:16 Svara

  Alicia, jag önskar att jag var som du. Vill också ha ett liv med varma halsdukar, stearinljus, Irish Coffee och höstlövsrött hår. Själv känner jag mig mest frusen och rastlös inför den här hösten. Men min mamma ska jobba i Göteborgs norra skärgård i höst så då kommer jag nog hälsa på henne där lite då och då, och då ska hon en gång för alla lära mig att sticka ordentligt. Så en fin halsduk eller, med lite (mycket) hjälp, kanske till och med en tröja ska jag nog få mig ändå. (Höststormar att gömma sig från ska nog gå att få tag på där ute också.)

 • Malin

  22 augusti, 2012 at 17:25 Svara

  Du skriver det så mysigt så man bara längtar ännu mer.

  Tycker så mycket om när det sticker till lite bitskt i dina i övrigt fantastiskt vackra formuleringar. Den ondskefulla broschen är jag väldigt nyfiken på att se. Har du ingen annan att bjuda på Irish Coffee är jag ju inte heller den som är den..

  Eller saknar du en cheesecake och stora koppar kaffe i Gamla Stan i höst finns det även där ett nummer att ringa för sällskap :) bland späckade scheman och tider som flyger :)

 • Hilda

  22 augusti, 2012 at 16:29 Svara

  Åh, hittade precis hit och har tittat igenom hela arkivet och måste säga att du har en av de trevligaste och mysigaste bloggarna som finns, så tack för en fin blogg.

 • Ida

  22 augusti, 2012 at 14:52 Svara

  Men åhh vad mysigt det är mest höst ändå. Visst, dagarna blir kortare men det betyder att kvällarna blir längre och det är ju på kvällarna man har som mysigast!

 • Unga fröken Karlsson

  22 augusti, 2012 at 14:24 Svara

  Guh, jag längtar verkligen efter hösten nu. Riktigt riktigt mycket.

 • Jessica

  22 augusti, 2012 at 13:26 Svara

  Hahaha, men alltså jag började ju på nästan exakt en sån här lista igår. Så himla knasigt!

  Men ja åh, jag ser speciellt fram emot att plocka frukt i trädgården jag inte har och vira in mig i röd- och gulrandig halsduk.

 • Bisa

  22 augusti, 2012 at 13:04 Svara

  Åppelmospepp! Planerar att göra egen nyponsoppa också. Kan ju inte vara så himmelens svårt. Skulle passa finfint till sakletardag med vrakfyndstema. Kanske blir man enleverad av butter fiskarkarl med uppkavlade skjortärmar och storstövlar (hoppas!).

 • Julia

  22 augusti, 2012 at 13:02 Svara

  Så mysigt. Hösten kan vara bland det bästa som finns.

 • Anna

  22 augusti, 2012 at 12:55 Svara

  Jag anmäler mig som frivillig till nr 20!
  För övrigt så rockar du.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.