iron in the water shall float, as easily as a wooden boat


Så var det plötsligt tisdag den sjätte april och vår sista heldag i England. Vi ’stayed local’ och brummade iväg till närliggande Knaresborough som visade sig vara den mysigaste av alla mysiga småstäder. Bron på bilden används fortfarande till järnvägstrafik och medan vi beundrade utsikten såg vi ett tåg passera. Där kunde jag stannat kvar!


Tre snarlika bilder på samma förbannade bro i samma förbannade vinkel. Men jag gillar alla tre och hade inte hjärta att sortera bort någon av dem.


Utsikt från Knaresborough Castle (som bara var en ruin, och inte ens en utmärkande fager sådan, men som vi i varje fall knallade upp till – just för utsiktens skull).


Enligt en gammal skröna levde i Knaresborough på 14-1500-talet en förbannat ful gumma som föddes i en grotta, kallades Mother Shipton och gick runt och satte griller i huvudet på folk genom att på rim profetera om en massa otäckheter som skulle drabba mänskligheten. Bland annat ’sa’ hon att när bron ni sett på bild ovan rasar kommer världen att gå under med den. Därför har krogen vid flodbanken fått namnet The World’s End.

Mother Shipton ska också ha sagt att järn en dag skulle flyta, att vagnar skulle köras utan hästar, att tankar skulle flyga över jorden på nolltid och att människan skulle färdas genom luften – spådomar som kan tyckas kusligt representativa av det moderna samhället. I vilket fall har det visat sig att gumman Shipton inte sa hälften av allt som påstods utan att det är myter spunna omkring henne. Ful lär hon i alla fall ha varit på riktigt.


Och det var lilla söta Knaresborough! Vi gjorde ett besök till innan vi lämnade staden som, en ganska vedervärdig lunch till trots, fick ett mycket bra helhetspoäng. Men mer om det – och om Mother Shiptons spökligheter – senare. (Cliffhanger – I like!)

rubrik av MOTHER SHIPTON
4 Comments
 • Emilie

  13 maj, 2010 at 06:54 Svara

  Haha, jag fnissade för mig själv när jag läste om den fula gumman. Du är fantastiskt duktig på att skriva, Alicia.
  Vad jag har upplevt i Australien är att jag ibland glömmer bort att anstränga mig med fotografierna jag tar och allting blir pannkaka och det slutar med att jag bara knäpper dokumentationsbilder av människor och omgivningar utan att tänka alls på komposition och andra fotografiska termer. Så, vad jag vill säga är att du inte ska må dåligt över att brobilderna är lika varandra för du har ju iallafall ansträngt dig låter det som :) Ibland kan man inte göra mer än så. Jag däremot, jag har ju ingen rätt att klaga över att mina bilder är trista när jag egentligen inte har ansträngt mig :P
  Jag tycker att stan verkar vara en riktig mysstad! :) Gillar The Worlds end-huset, helt i min stil faktiskt.

 • Haz.

  11 maj, 2010 at 00:28 Svara

  Jag tror jag måste åka dit. Åh, jag behöver mer pengar och mer semesterdagar ><.

  älskar dina bilder, tycker det var bra att du inte sortera bort någon brobild.

 • Emmie

  10 maj, 2010 at 18:36 Svara

  åh, men åh, men åååh!! vilka underbara bilder!!!!!! jag vill åka dit!:)

 • Kraxpelax

  10 maj, 2010 at 17:31 Svara

  Vilka fina fotografier!

  ORDGALLER.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.