it takes a life to win her

rubrik ur I’LL BE GONE av TOM WAITS
Tags:
19 Comments
 • annika

  5 januari, 2011 at 20:30 Svara

  åh, jag älskar hennes ögon. De var så speciella och blanka och fina. Snygg bokeh också!

 • CJ

  1 augusti, 2010 at 23:19 Svara

  Fina kort. Älskar hennes fräknar!

 • Adina

  20 juli, 2010 at 17:06 Svara

  Alicia, Alicia, Alicia.. Vilken fotograf du är! Bild nummer 4,6 och 7 är nog mina största favoriter. Varför vet jag inte riktigt, kanske för att Cissi gör ett otroligt jobb som modell och kanske på grund av denna underbara känslan som ligger över alla bilderna. Nu när jag kollar på bilderna för kanske sjätte gången så inser jag att bild nummer fem också är jättevacker.
  Man ser alltid någonting nytt när man ser på bilderna, det enda som jag insåg att jag stör mig lite på är bild nummer 1, med halsbandet. Men, man lär sig av sina misstag?
  Än en gång Alicia, Riktigt vackra foton!

 • Lena psyk

  14 juli, 2010 at 21:45 Svara

  Hej Alicia! Åh, det är sjukt länge sedan jag kommenterade här, men du ska veta att jag fortfarande går in på din blogg minst varannan dag! Gillar både bilderna och texterna du lägger upp skarpt! Men du kanske kommer ihåg att jag själv gillar att fota människor framför allt annat, och nu när du har lagt upp lite sådana bilder känner jag verkligen för en kommentar (+ att du ville ha kritik höhö).
  Först och främst; jag tycker att du lyckades jättebra med svartvit redigeringen! Tonerna och den inte för höga kontrasten du valt (antar att du fifflade iaf lite med dem :P) är fina och passar bra till det naturliga ljus du valt.
  Först tyckte jag att de första två bilderna var nästan likadana, men sedan märkte jag att ljuset faller olika på dem, och jag gillar nog den högra mer, därför att håret får mer detaljer där, och för att halssmycket syns. Tyvärr är bakgrunden lite "intressantare" på den vänstra, men det är nog bara något man tänker på om man är överdrivet pedantisk :P
  Något som jag märker att du gör (antingen i kameran eller efteråt) är att du har ett så litet skärpedjup! Det är fint på de flesta porträtten, men på det med sailorklänning hade det varit fint att få detaljerna på klänningskragen i fokus också, och på den under hade jag velat se hela bakgrunden i någon halvvägs skärpa. Den bilden tycker jag ändå jättemycket om, för den har en sån fin känsla, med efter(?)middagsljuset och miljön och modellens utryck, det är väldigt mycket "jag sitter och väntar på dig, hur lång tid det än tar" och det kanske passar i och med att hennes pojkvän var till sjöss (fattar att du är avundsjuk btw, men på vem? Jag hade hellre velat vara till sjöss än vänta på någon :P)
  Det sista porträttet är verkligen WOW, jag älskar det! (kan inte du ta en sån bild på mig, va? :P), och något som jag tycker bidrar till att det blev så bra är att modellens ögonvitor och tänder inte är för vita, utan de smälter in med resten av bilden (utan att verka gula). Jag vet inte om hon har naturligt vita ögonvitor, men på de andra bilderna är det nästan lite för ljust. Men det kan också bara ge det intrycket, för jag märkte att den bilden inte är så jätteskarp vid ögonen som de andra.
  I vilket fall som helst, det här var bara lite funderingar och hur jag hade försökt redigera bilderna. Men jag tycker att du är jättebra på att fotografera, och jag tycker om din stil och på vilket sätt du gör det! Duktigt! (Det sista var för prestationsmänniskan inom dig, fast jag hoppas att den har fått lugna ner sig lite nu, sedan du gick och blev "arbetslös" :P Fast det är du ju inte heller längre…apropå det, grattis till jobbet!)
  Det känns som att jag skrivit en halv roman nu…det sista jag ville tillägga är att jag är i Stockholm under sommarlovet, och stannar här till den 15 aug ungefär. Så om du vill hitta på nått, skrik till! Jag vill gärna ses :D Kramar från psykolog-Lena

 • Niclas I genom facebook

  12 juli, 2010 at 15:55 Svara

  Du tar fantastiska bilder Alicia. Simple as that.

 • Patrik Petersson

  11 juli, 2010 at 21:27 Svara

  Gud va fina bilder :D

 • Andreas H genom facebook

  11 juli, 2010 at 21:09 Svara

  Alla bilderna är jättefina!!!
  Gilla ffa sista bilden, hände lite mer inte bara ett fint portträtt.

  Vore kul att fota med dig nån dag, så kan du ge mig lite tips!

 • Ronja

  11 juli, 2010 at 17:54 Svara

  Sååå snyggt! Förstår att du känner dig nöjd! De rena porträtten känns verkligen som plockat ut en gammal sliten plånbok, a la morfars första bild på mormor eller nåt.

  Nummer 4 och 6 är klara favoriter tätt följt av nummer 2 som jag inte blir riktigt klok på. 4 och 6 talar verkligen, de lever på ett snyggt porträttsätt med sina ansiktsuttryck. Men 2an, som i sig inte har något speciellt uttryck alls fullständigt skriker… är det tankar den skiker ut? Stark bild i vilket fall!

  Sen är det bara något jag saknar, men jag kan inte sätta fingret på vad. Allt känns så enhetligt (ja, även piercing och töjningar av någon anledning…) på alla bilder och jag saknar "något" som spränger den perfekta formen. Kanske finns det något guld i de övriga favoriterna som liksom binder ihop det? Återstår att se hoppas jag! För jag är nyfiken på de övriga bilderna :)

 • Linnéa

  11 juli, 2010 at 17:09 Svara

  Jättefina bilder!

 • Emelie

  11 juli, 2010 at 15:14 Svara

  Bild nummer fyra tycker jag absolut bäst om! Det är verkligen en filmis som sagt.

  Tycker jättemycket om valet utav färgton också. Känns som att svartvitt helt och hållet hade kunnat bli trist medan den "normala" sepian hade kunnat bli för mycket.

  Jag förstår inte hur du bär dig åt när du lyckas få denna fenomenala skärpa! Även på helbilderna.

  Måste dock erkänna att piercingen under läppen stör mig mer än vad den känns originell. Den tar väldigt mycket uppmärksamhet, tycker jag.
  Däremot tycker jag om töjningarna i öronen! Det är dem som får bilderna att fortfarande vara nya, trots den gammeldagsa utstrålningen.

 • Agnes

  11 juli, 2010 at 14:07 Svara

  Jag är rätt värdelös på konstruktiv kritik, men du slutar aldrig att impa på mig bruden! Porträttet i sjömanskostym är helt fantastiskt, älskar ögonen! BIlderna ser ut att vara hämtade från ett fotoalbum i början av 1920-talet eller liknande. Underbart!

 • malin

  11 juli, 2010 at 12:05 Svara

  Vilka u-n-d-e-r-b-a-r-a bilder Alicia! Jag tog mig lång tid för att kommentera, men jag har varit inne och kikat flera gånger och väntat tills jag känner mig helt till ro. En favorit är bild nr.2, ett fantastiskt porträtt, jag har verkligen inget att klaga på där. Jag gillar hur hennes halsband blir som i fokus med hennes ansikte där, temat känns helbra och du får liksom med det utan att det känns för mycket. Porträttet och bilden nr.4 är underbar den också, där får jag direkt tankarna bakåt i tiden och tänker på hur gamla porträtt såg ut. I övrigt tycker jag att du verkligen har lyckats fånga hennes vackra ögon, fräknar, lilla näsa och leende. Skärpan är perfekt och skärpedjupet… wow… ja, du har ju verkligen lyckats. Jag vet inte riktigt mer vad jag ska säga, men jag hoppas att det framkommer hur glad jag blev av att se dessa bilder.

 • Anna

  10 juli, 2010 at 10:52 Svara

  Åh, wow. Skulle gärna komma med någon mer form av begåvad konstrukti kritik, men det här var bara… helt jättefint. Min favorit är nog den första liggande bilden, samt ansiktsporträttet med sjömanskragen. jäklar vilken skärpa på ögonen, får det att se så himla levande ut. om jag någon gång vill bli fotograferad så vet jag vem jag ska vända mig till! Underbart!

 • Emilie

  9 juli, 2010 at 22:09 Svara

  Oh gud, var ska jag börja? Mina absoluta favoriter är nog det stående ansiktsporträttet i sjömanskläder och den allra sista. Men det känns orättvist mot de andra bilderna att välja ut en favorit då de alla är otroligt vackra och unika. Jag är hemskt sugen på att se fler av era 25 favoriter!
  Vad jag fastnade mest för är att du fått hela ansiktet skarpt på ett väldigt snyggt sätt samtidigt som bakgrunden är helt ur fokus och dessutom med en fantastisk bokeh-effekt. Använde du teleobjektiv? Naturligt ljus kan det inte sägas nog med bra saker om när det är som bäst.
  Jag tycker om att det ser naturligt ut, vad gäller ansiktsuttryck och sådant, inte det minsta ansträngt eller obekvämt posande. Plus för det!
  Åh… hur ska jag avrunda? Jag kan inte tänka mig dessa bilder i någon annan färg än denna gammaldags svartvita som känns som att det är gamla bilder man hittar i sin gammelmormors byrålåda. De skulle göra sig bra i de gamla bruna ramarna från Art, du vet.
  Kritik ska kanske innehålla negativa saker också, men jag kan inte komma på några just nu för jag är helt förförd av dina vackra bilder. Vilken fotograf du är, Alicia!

 • Viktor Carlson, aka Sikil

  9 juli, 2010 at 22:00 Svara

  Bra bilder. Lite femtiotal över vissa av dem, men det behöver inte vara negativt!

 • Hanna

  9 juli, 2010 at 21:44 Svara

  Väldigt, väldigt vackert. Sista bilden är min favorit! Och ögonen i bild tre. Magi!

 • Camilla

  9 juli, 2010 at 20:22 Svara

  Ögonen i bild tre. Uttrycket i bild fyra. Leendet i bild sex.
  One word – ÅH!

 • Viktor

  9 juli, 2010 at 19:03 Svara

  Cissi är ju verkligen riktigt snygg. :<

 • Cissi

  9 juli, 2010 at 18:41 Svara

  Den andra av de två bredvid varandra där uppe ÄR filmisen, punkt slut. Och de två sista bilderna är ju bara bäst. Återigen TACK för att du gjort mig så vacker och verkligen fångat känslan jag var ute efter. Så. Jävla. Bra

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.