julens första loppisfynd

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand häst i trä trähäst halmbock julbock pepparkaksformar Stjärnan julgransfot som ljusstake

Under denna långa, mörka höst är det få saker som fått hjärtat att klappa fortare, eller ens motiverat mig att gå hemifrån. När jag efter en månads heltidssjukskrivning skulle börja träna på att gå till platser där jag kunde behöva interagera med andra människor igen var det ett enda alternativ som kändes genomförbart. Att gå på loppis. Sen second hand-butikerna började plocka fram julpynt går jag in så fort jag är i närheten av en. Det innebär en paus för mig. En paus i resan eller från de egna tankarna. Det är inte själva konsumtionen som lockar, utan sökandet. Att få en stund med en enda sak i fokus, att söka. Men under dessa många, långsamma och spontana loppisbesök från den senaste månaden har jag också kommit hem med några riktiga skatter. Här är de samlade, julens första loppisfynd:

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand girlang girland av trä halm

En girlang i rött, grönt och natur fick jag för 45 kronor. Den är av någon slags trä- eller stråmaterial, och kan bli precis hur lång som helst. Jag fick knappt ner den i korgen för att den växer i alla riktningar när en försöker lyfta den. Den behöver lagas lite och jag har ingen som helst aning om var jag ska hänga den men den får mitt julhjärta att bulta.

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand halmbock julbock Stjärnan julgransfot som ljusstake girlang halmkrans krans kransstomme

Två halmbockar i olika storlek och något slitet skick, 20 respektive 100 kronor. Sen bilden togs har de fått nya band och förstärkta knytningar. Nu står de i köksfönstret och blickar upp mot Engelska parken!

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand pepparkaksformar girlang halmkrans krans halm kransstomme

En kransstomme i halm för en tjuga. Även den ska kläs i ny skrud. Kanske får den hänga på dörren sen?

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand pepparkaksformar ren tomte fönster pepparkakshus

Fyra pepparkaksformar för en femma styck. En tjock tomte (”eller Patrik Stjärna?” tänkte jag skriva lite lustigt men nu när jag googlar inser jag att det ÄR Patrik Stjärna!), en ren och två sorters fönster till pepparkakshusbygget. Det mindre verkar hemsnickrat med synliga lödningar.

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand häst i trä trähäst halmbock julbock pepparkaksformar Stjärnan julgransfot som ljusstake girlang halmkrans krans kransstomme

En oanvänd julgransfot i metall och trä, för en hunka! Detta var ett efterlängtat fynd sen vår tidigare plastfot alltid känts ful och osäker och dessutom gick sönder förra året. Här kommer granen stå stadigt och snyggt!

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand häst i trä trähäst Stjärnan julgransfot som ljusstake

De bästa grejerna sparar jag till sist naturligtvis. Hur kan en kantstött liten trähäst med ganska ful uppsyn bringa så mycket glädje? 55 kronor fick jag punga ut för något som få ens skulle benämna julsak, men som innebär att mitt lilla julstall äntligen får sin femte fåle!

Julens första loppisfynd - www.aliciasivert.se // jul loppis begagnade julsaker begagnat julpynt pynt hållbart återbruk återanvändning second hand häst i trä trähäst halmbock julbock pepparkaksformar Stjärnan julgransfot som ljusstake girlang halmkrans krans kransstomme

Och så har vi en julgransfot till, i miniatyr från Stjärnan. Tänkt för smågranar men precis lika perfekt för att skruva fast ett ljus. Denna hittade jag på min födelsedag och för 55 kronor blev den en present till mig själv. Jag har tänt den varje dag sedan dess och blir så glad av att se den. Visst passar den in i våran Pettsonjul perfekt?

Har du gjort några juliga loppisfynd i år?

Tags:
10 Comments
 • Linnéa

  18 december, 2019 at 19:34 Svara

  Ha vad kul att du hitta en Patrik sjöstjärna pepparkaksform 😅 Vi har hittat lite julpynt på loppis, några tomtar och en lykta i form av en liten stuga.

  • Alicia Sivert

   20 december, 2019 at 20:23 Svara

   Haha ja jag har bakat så många Patrik-tomtar nu x’D
   Så fint det låter med lyktan! Jag hittade TIDERNAS TOMTE på Tradera förra året. Stickad och så välgjord med små knappar som går att knäppa upp och mössa man kan ta av. Måste fota och visa den också!

 • Nina Tegenfeldt

  11 december, 2019 at 20:22 Svara

  Vilka alldeles ljuvliga loppisfynd du gjort! Särskilt hästen och julgransfötterna. Varför är det ingen som tillverkar smarta och vackra julgransfötter idag? De är antingen för plastiga, för strama eller med minimal vattenhållare. Tror jag ska ge mig in i julgransfotsbranschen och tjäna storkovan :)

  Fint att du börjat må lite bättre och kan utmana dig lagom mycket med något som ger dig glädje. Jag känner igen mig mycket i att just loppis var en bra första social övning.

  Kram på dig// Nina

  • Alicia Sivert

   20 december, 2019 at 20:21 Svara

   Åh, ja GÖR det! Jag begriper inte heller att vi kunde gå från vackra, rymliga julgransfötter i grönt glas till de plastiga som är standard idag.

   Tack för att du bekräftar och ser mina känslor. Det hjälper mycket genom sjukdomens ganska ensamma karaktär att veta att jag är på rätt spår <3

 • Josefin

  11 december, 2019 at 17:24 Svara

  Ååh, jag gillade hästen! Den var så fin! Kommer du visa oss ditt julstall senare? Vore fint att se det :)

 • Emilia Koponen

  11 december, 2019 at 16:55 Svara

  MEN JA du har hittat loppisfyndet jag inte ens visste om att jag drömt om hela livet! Den där underbara julgransfoten till en liten gran (eller ljus). Nu vet jag exakt vad jag ska hålla utkik efter åren som komma skall!

  I år har det dessvärre inte blivit en. enda. liten. loppis BUHU. Men du vet, får man trillingar så kan man inte härja runt i stad och land. Dock har det blivit lite fynd från Tradera. Under femtiolappen har jag lyckats buda hem en julkrubba med alla små gubbar och djur, en supersöt liten adventsgris till små julgransljus samt en dalatupp! Tuppen var nästan bäst. Sån var jag dum nog att leta efter i våras men då skred aktionerna iväg med många hundralappar. Men nu i november, långt från påsk, fick jag en 20 centimeter högg tupp i toppskick för typ 43kr. HA! Lyckans ost är jag! Krubban och grisen blev adventsgåva till sambon. Sån gris har både hans föräldrar hemma som adventsljusstake så det kändes fint att få in en miniversion till hushållet. Gulligt om det kan få bli barnens egna lilla adventsljusstake när de blir stora nog att tända ljus.

  Ha en riktigt lugn och go jul <3

  • Alicia Sivert

   20 december, 2019 at 20:15 Svara

   Hahahaha jag blir så glad att alla är peppade på julgransfoten för JAG ÄLSKAR DEN! Förstår inte att jag klarat så många jular utan den. Jag lyfter med den runt i lägenheten när jag gör olika saker och kommer få svårt att städa undan den efter jul.

   Iiiih så roligt att få ta del av dina Traderafynd! Jag Traderar också mycket mer sen jag flyttade från stan, och kan helt klart förstå att trillingvagnen inte går in i alla second hand-butiker. Hurra ändå för loppis på nätet!
   En krubba har jag tänkt länge att jag skulle vilja bygga/börja samla till. Helst med fula och udda figurer som inte hör hemma där. Och vilken dröm att få en så stor dalatupp för ett sånt fyndpris! Bra rövat!

   Tack för att du kom in och lämnade denna härliga kommentar som gjorde mig glad både första gången jag läste den och nu när jag efterskottssvarar! GOD JUL till hela stora familjen!

 • Katarina

  11 december, 2019 at 09:53 Svara

  Den lilla hästen tar helt andan ur mig, så underbar. I tanken kelar jag med den och ger den havre.

  Skönt att du har hittat en plats dit du kan gå både för att ta dig ut men också pausa tankarna på.

  Jag har inte varit på loppis nu i jul, saknar den stora som jag bodde så nära innan barn. Känns bökigt att kusla dit när jag tidigare kunde promenera dit men ditt inlägg fick mig att bestämma mig för en utflykt. Tack för välbehövlig spark i baken :)

  Klappa den lilla hästen från mig, verkligen magisk.

  • Alicia Sivert

   20 december, 2019 at 20:11 Svara

   Jag fattar känslan precis! Följer dem än på Facebook och bilderna är ibland teaser nog att åka 1,5 timme för att hoppas något finns kvar. Härom dagen såg jag en liten karusell med hästar i trä skymta förbi. Då var det nära att jag åkte! Hoppas det öppnar en riktigt stor och fyndfylld loppis inom lite närmare håll för oss båda snart.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.