kaffebrist & flerfotade monster


Efter en lång bilresa upp till Yorkshire anlände vi alltså till vårt nya hem i Harrogate. Granby Cottage låg framför en stor gräsmatta där jag en gång för flera år sen firat Guy Fawkes Day med braseld och kanderade äpplen i sällskap av våra vänner C&C som bor i Follifoot, strax intill. För oss som var vana vid att bo på båten kändes huset enorm och en blodig dispyt uppstod snart mellan mig och den ena brodern om vem som var mest förtjänt av singelbäddrummet (det var jag).


Mitt sovrum.


Någon slags kombination av hall och matsal.


Vardagsrum med den typiskt engelska mönsterkraschen: mattor i ett tyg, soffa och fåtöljer i ett annat, fotpall i ett tredje, kuddar i ett fjärde, femte, sjätte, sjunde och åttonde. Fast de hade faktiskt enfärgade gardiner!


Muromgärdad trädgård med fiskdamm.

Urmysigt skulle man kunna säga, med charmigt mönsterkaos, personliga tavlor och bilder på ägarna, hyllor fulla av souvenirer från utlandet och gott om plats att röra sig fritt på. En akilleshäl hade huset emellertid, och den var köket:
o Det fanns vinglas och koppar, men inga vanliga dricksglas.
o Trots ett överflöd av stora och små kannor fanns ingen kaffebryggare, kaffepress eller ens filter och tratt som kunde gjorts till en provisorisk. I skåpet stod frystorkat instant coffee, men inte en chans att jag börjar dagen med pulverkaffe!
o Spindlarna. Jag kan knappt skriva om dem för det går såna vämjelsekänslor genom kroppen när jag tänker på dem. Fyra-fem centimeter i diameter var de fångade mellan glasrutorna i köksfönstret – flera stycken. Jag radade upp saker vi inte använde framför fönstret så jag inte skulle behöva se dem när jag höll på i vasken. Det värsta var att den största jäveln rörde sig från ena sidan till den andra under en av dagarna och med andra ord var vid liv. Hlkdfjgdndfg.

7 Comments
 • Sebastian

  26 april, 2010 at 21:12 Svara

  Ah! Heltäckningsmattan, för tusan! Jag vill ha det där hemmet…

 • Luckeman

  21 april, 2010 at 19:26 Svara

  Spindlar är överskattade! Eller underskattade eller hur det nu blir, inte så läskiga alltså, som alla tycks tycka.

  Tycker annars det ser himla fint ut alltså.

 • Come again secondhand

  21 april, 2010 at 18:42 Svara

  härlig trädgård!

 • Hanna

  21 april, 2010 at 16:39 Svara

  Underbart, underbart, underbart!

  Skandal vad gäller den ofrivilliga koffeinavvänjningen, dock.

 • J

  21 april, 2010 at 14:31 Svara

  Svar: Tack för din kommentar om bloggen. Blev lite smått kär i färgerna på header-bilden, så hela bloggen har ju fått gå i dessa färger. :)¨

  Kände att det vred sig lite i magen på mig när jag läste om spindlarna. Jag hade aldrig i hela mitt liv vågat vara nära det där köksfönstret..

 • lovisa/polichinelle

  21 april, 2010 at 13:34 Svara

  tack så mycket! och gud, vilka härliga bilder. jag vill till nordenglan!

 • Mimmmmi

  21 april, 2010 at 12:34 Svara

  Såå nu kan jag svara på dina kommentarer. Igår när jag gick in på din blogg så dök det upp att den var lösenordsskyddad och då hängde hela mitt Internet så jag fick problem med mozilla firefox (mitt internet) hela kvällen. Haha feel guilty! ;)

  Men nu verkar allt vara i sin ordning igen.

  Jag håller med dig om att livsmålen var otroligt tragiska utan dom borde bara kallas för vanliga mål. Inte meningen med livet eller livsmål.

  Jag gillar dina livsmål. Jake Gyllenhaal kan vi väl dela på? ;) Du har han på vardagar, jag på helger?
  Nobelpriset blev jag nyfiken på. I vilken kategori skulle just du vilja ta nobelpriset i? Litteratur antar jag? Du har verkligen en chans med ditt fina och påhittiga skriftspråk!
  Bli tryckt på en sedel kommer du ju automatiskt bli efter att du har vunnit nobelpriset i litteratur, så det blir en peace of cake.

  Å pez figur samma sak. Så det du behöver lägga krut på med andra ord är att vinna nobelpriset! =D I believe in you!

  ***
  Å sen för att ge en kommentar på detta inlägg så ser det otrolit mysigt ut när ni bodde! Jag får lust att krama det fina gamla rummet. Det påminner lite om när jag var på språkresa i England. Ser riktigt härligt ut. Kul att ni gjorde en liten annorlunda semester, guld värt.

Post a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Hej! Jag använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av den här sidan, analysera statistik och kunna personifiera innehållet så det passar besökarna bättre. Genom att fortsätta godkänner du mitt användande av cookies. Vill du läsa min integritetspolicy kan du göra det här.